vineri, 5 noiembrie 2010

Traian Basescu. Ziua in care am ajuns sa-i dau dreptate.


"Probabil că, în afară de perioada de război, România nu a avut o perioadă mai riscantă decât acum, dincolo de comunism, care a fost un sistem pe care nu-l discut, riscant-neriscant, a existat."
Citat Traian Basescu, de ieri.
***
Desigur, are dreptate. Am trait sa vad si ziua in care ii voi da dreptate acestui Sef de Post ajuns 'telectual si presedinte, lucru care nu l-as fi crezut in veci, insa, spre marea noastra neplacere, are dreptate. Poate ca nu are dreptate in sensul dorit de el, in totalitate. Dar faptele ramin. De ce? Simplu- prapastia e linga noi.
***
"Nu e atât de important faptul că avem de încasat 1,2 miliarde de euro de la Uniune şi 900 de milioane de la Fond pentru consolidarea rezervei Băncii Naţionale, foarte importantă este decredibilizarea care este mult mai scumpă decât toţi banii ăştia. O ţară care, când să ajungă la capătul unui program, a ratat la sfârşit"
Domnule Presedinte, CINE e cauza acestei decredibilizari? Oamenii? CINE a manuit in mod expert, dupa propriile afirmatii, rRomania la acest punct? Sa presupunem ca aveti dreptate, iar ce traim acum se datoreaza in exclusivitate guvernarilor anterioare mult-prea-celebrului Boc. Minunat, insa care e motivul pentru care acest superguvern nu face nici acum mai nimic pentru a ne scoate de aici in mod real, nu prin imprumuturi, iar dumneavoastra sprijiniti in continuare asta? Anterior lor, CINE l-a adus pe Tariceanu, de exemplu, in pozitia in care a facut ceea ce a facut? Ce ati facut dumneavoastra personal, in cei aproape 6 ani de prezidentie de pina acum, pentru a normaliza o clasa politica care e asa cum e, mai mult decit sa cheltuiti sume enorme (nu stiu cit de dezinteresat) pe un referendum al carui rezultat stiati foarte bine ca nu va fi aplicat niciodata?
***
"Populaţia a plătit această perioadă de recesiune a României. Nu e păcat după ce o populaţie întreagă, inclusiv Guvernul prin partidele de a guvernare au plătit politic, nu-i păcat ca în 45 de zile să nu faci ce-i de făcut ca să finalizezi acordul şi România să apară ca ţară care a închis acordul cu FMI şi UE şi trece într-o perioadă de consolidare după ce a evitat derapajul economic major? Asta este pledoaria mea, este un apel public şi la partidele politice toate, că sunt la opoziţie sau la putere, un apel la responsabilitate."
Domnule Presedinte, cum aveti curajul sa mai afirmati, in public, o egalitate intre sacrificiul financiar al populatie si cel politic al partidelor? De cind sint Partidele puse pe picior egal cu locuitorii acestei tari, cind e vorba de supravietuire? Dupa o majorare a bugetului Parlamentului cu 30% propusa pentru 2011, in conditiile in care omului de rind i-au fost luate 25% din venituri, cum mai aveti curajul sa afirmati ce ati afirmat? Stiu, de tupeu nu duceti lipsa, duceti lipsa doar de omenie, verticalitate si creier. Si sa afirmi ca ai scos Romania din criza prin sacrificarea veniturilor populatiei pentru a salva "partidele" si "investitorii strategici" e tocmai o dovada a acestui tupeu jegos de Cocalar infect. Iar acest apel la "responsabilitate" e doar un semn ca nu mai sinteti chiar de loc in stare sa stapiniti situatia, si ca, probabil, veti fi silit, pentru salvarea sistemului, sa umblati si la veniturile altora, care va duce la o slabire a sustinerii de care va bucurati in anume cercuri, iar de aici toata panica. Iar asta va va lovi pe dumneavoastra personal, ceea ce nu va convine de loc. Adica cum, ati putea fi atins si dvs. de "criza"? Mai-mai, ce porcarie... Doar aveti scutire medicala la intamplarile vietii in rRomania, si garantii ca pe dvs. NU va vor atinge... Pacat doar ca legea rRomana nu prevede garantii care sa se intinda peste 2 ani, iar dumneavoastra ati adunat deja aproape 6, si despre post-garantie nu mai poate fi vorba...
***
"Ştiu că pe mulţi îi deranjează că, în ultima vreme, am început să vorbesc de interesul naţional. Este o încercare de a-i trezi pe toţi că viaţa politică românească nu poate să însemne numai interes de partid şi interesul de a demola. Ai şi obligaţia, ca om politic, în momente de criză, să sedimentezi unde e bătălia politică şi unde este interesul naţional. Suntem într-un asemenea moment, mai ales că am intrat pe o curbă de redresare şi avem o şansă extraordinară să începem să ne reluăm creşterea economică. Poate fi stopată doar prin inacţiune iresponsabilă a Parlamentului"
Domnule Presedinte, CE ati facut in 6 ani de mandat pentru a stopa asta, in mod definitiv? Ati mimat acel referendum, acum un an? Practic, prin ceea ce spuneti, recunoasteti ca ati tolerat existenta unui Parlament suspus Legilor si Tarii in sine. Pe deasupra, ne mai si insultati inteligenta afirmand ca poti salva rRomania prin CREDITE, fara sa faci,de fapt, nici un pic de reforma reala. JNU, reducerile de salarii si/sau de personal NU inseamna reforma. Ci doar rentabilizare. Mare diferenta, insa conteaza mult cine o prezinta si cum o ambaleaza, nu e asa? Si eu pot afirma ca o vaca e un avion, de fapt, insa trebuie sa devin presedinte ca sa adeveresc asta, nu?
***
"La mitingul acela de pomină, care a costat pe un ministru scaunul, acolo conducerea ministerului nu şi-a făcut datoria. Eu vă dau alt exemplu: MAI cu un ministrul Igaş, când a fost marea manifestare de acum două săptămâni, şi comportamentul MAI cu ministrul Blaga. Şi cu asta am spus tot. Pentru mine, ministerul nu a acţionat cum trebuie, având la comandă un ministru care pretindea că ştie şi face tot în MAI, şi a acţionat corespunzător cu un ministru nou, tânăr, fără experienţă, dar ştiind că trebuie aplicată legea."
Hopaaaa: "care a costat pe un ministru scaunul(...)". Adica ce sa intelegem? Ca Blaga NU a reusit sa va garanteze linistea personala, in detrimentul dreptului oamenilor de-a demonstra? Si asta l-a costat scaunul? Frumos mesaj adresat PDL-ului, si rRomaniei in general. Adica cum, ministrii sint acolo pentru a garanta nevoile sau dorintele dumneavoastra, in detrimentul sau in pofida tarii? sau chiar neglijind platitorul efectiv, adica tara?Spune vre-o lege ca angajatii M.A.I. NU au voie sa faca greve? Aaaa, ca dumneavoastra considerati ca ei nu au voie sa manifeste impotriva DUMNEAVOASTRA sa i-o spuneti la mutu'. Francezii au omorit Regi pentru ca au exagerat cu ideea de Les-Majeste.
***

"Mort-copt, acest guvern trebuie să treacă aceste 30-45 de zile, iar Parlamentul trebuie să dea ţării aceste trei legi (...), în formă convenabilă, care să însemne consolidarea fiscală a României. Şi România iese uşor-uşor din criză."
Domnule Presedinte, rRomania NU va iesi din criza daca primeste acest imprumut. Cel mult va prelungi agonia sistemului care v-a propulsat in fruntea tari. Agonie de neevitat cit timp refuzati, cu tot cu partidul care, in ciuda legii, il reprezentati, sa faceti o Reforma reala.
***
Bun, o sa ziceti, si in ce ii dau dreptate acestui Cocalar, daca eu de x+1 randuri nu fac decit sa il contrazic? Ei, uite la asta:
...România nu a avut o perioadă mai riscantă decât acum...
De ce asta? Simplu. Hai sa ne uitam la ceea ce s-a intamplat, de fapt, ieri. Ieri, CCR a dat un aviz defavorabil Legii Invatamintului. Bun, o sa spuneti, baietii destepti au sa gaseasca rapid o forma in care sa treaca legea. Domnilor, legea asta e ceva neimportant pe linga ce se intimpla de fapt, aici. Sa ne gandim un pic. Se pare ca votul hotaritor a fost dat tocmai de omul pus de Basescu acolo. Ce va spune voua asta, dupa un vot care a fost asa cum a fost la legea pensiilor, de exemplu, nu mai vorbim de cazuri gen Anastase sau UDMR?
NU se mai poate pune problema unui "rau" reprezentat de Basescu. E vorba de faptul ca avem in balanta un rau si un rau foarte mare. Iar PSD a reusit, de fapt, ceea ce si-a propus, adica e pe cale sa distruga aceasta coalitie, prin desfiintarea majoritatii. Nu are sens sa ne facem iluzii ca PSD ar face altceva. Ei au facut o miscare foarte desteapta, pe la spate, asa. Acesti baieti mai rosii decit curu' Babuinului au manevrat tot spre o situatie ultra-convenabila lor. Daca resusesc sa sparga majoritatea parlamentara a PDL vor avea o situatie ideala: vor trece doar ce legi vor ei, sub un guvern al dusmanului, adica vor lua caimacul iar PDL va plati politic trecerea prin aceste vremuri. Dupa urmatoarele alegeri vor face EXACT ce face PDL acum, insa fara sa mai existe un PDL care sa le stea ca o sula in coaste, ci doar un PNL neglijabil la acest punct.
***
Bun. Cu certitudine nici o varianta nu e mai buna decit cealalata, in conditiile in care ambele tabere sint, de fapt, nefavorabile rRomaniei. Dar nu asta discutam aici, ci dreptatea acordata de mine domnului Presedinte. Si, da, sintem pe marginea prapastiei. Fara o Reforma reala, asteptata de 20 de ani, mamaliga va exploda, fara sansa de-a mai reconstrui. Ne vom transforma intr-o Ghana locala. Crede cineva ca Basescu NU stie asta? Ba ma tem ca stie. Insa nu are absolut nimic impotriva sa se intample asta, atita timp cit el controleaza viitoarea Ghana. Problema e ca incepe sa nu o mai poata controla. Incet-incet, are soarta tuturor conducatorilor politici ai Romaniei din ultimii 70 de ani. Pierde simtul proportiilor, iar atunci oamenii care il sustin incep sa il tradeze. Totul nu e de fapt decit tipica batalie intre hiene a "politicii" de Dambovita. Si, de fapt, nu am nici cea mai mica simpatie pentru faptul ca Traian Basescu pierde. Nu e eroul meu, si nu ar trebui sa fie eroul nimanui. Iar, pentru mine, Traian Basescu nu reprezinta decit rRomania de unde vine el, nu si Romania mea. Lupta intereselor politico-financiare in aceasta tara de lumea a treia nu e favorabila tarii, ci doar unor oameni mici, meschini si lacomi, absolut incapabili de altceva decit devalizare sau frauda. Nu ezista "dictaturi favorabile". Ci doar dictaturi, manipulari, deturnari si dominari.
Haios e ca nici acum oamenii nu s-au prins cit de mult rau ne-a facut glorificarea acelui "noi vrem pamint" poetic. NOI vrem sa LUAM tot, nu dorim nici o clipa sa muncim pentru asta. Insa ce s-a neglijat, in mod idiot si tipic taranului ajuns in functie, e faptul ca NU ai ce fura de la saraci.
***
Domnule Basescu. Marturisesc ca, in sinea mea, ma bucur de ceea ce vi se intampla acum, si ca aveti soarta tuturor smecherilor de doi lei ajunsi in functie: intr-un final cei de sub dumneavoastra va vor trage presul si va vor pune capra. Stiu, e meschin ceea ce spun, dar daca e vorba de ucis capre, a dumneavoastra de ce s-ar dovedi nemuritoare? Ca prea ati orgasmat public schingiuind caprele noastre...

PS. Mi-a fost frica sa pun vreo imagine care sa se dovedeasca, din pacate, prea familiara tuturor, la acest Post...

Later Edit: am gasit totusi ceva potrivit, pe fondul evolutiei in timp a acestui personaj, intr-un perpetua trecere de la rosu la portocaliu...

Un comentariu: