vineri, 27 noiembrie 2009

Ginduri. Fara imagini.

Ma gindeam.
Stiu, e impropriu romanului sa faca asta.
Insa… perseverez in prostie…
O idee idioata nu imi da pace, de ceva vreme.
Si incepe cam asa:
What if?
***
Ce ar fi fost daca, atunci, in 1989, lumea nu ar fi pus botul la bilbele de baba isterica si NF ale Neanelului?
Ar chemat armata peste noi? Si armata s-ar fi dus?
Punctul 8, acel punct G al nefericirii si nervilor Iliescieni, nascocit de golani si oameni vanduti capitalismului sangeros, ar fi schimbat soarta tarii.
Imaginati-va doar un simplu dialog:
“Gigele, ce-a fost maica-ta?
Casnica, zise Gigel.
Dar tatal tau,intreba educatoarea?
Activist, spuse Gigel!
Toata clasa, spuse tare: Fraiereeeeeeeeeee!
***
Va dati seama ca daca lucrurile mergeau cum ar fi trebuit sa mearga, am fi fost departe?
Daca fiecare om din generatia mea ar fi facut niste lucruri cheie…
Dupa cum urmeaza:
- Nu ar fi votat Ilici.
- La momentul necesar, si-ar fi paletat bine parintii si bunicii care se udau la izmene vazind mortaciunea de Bergovici la televizor cum infiera golanii care indrazneau sa ceara libertate.
- La aparitia minerilor, ar fi facut ca timisorenii, ar fi fabricat doua zile numai bite de baseball , in orice amarit de loc unde functiona un strung.
- Ar fi pus mina pe un Molotov de cite ori eram furati si oprimati pe fata.
- Ar fi pus mina pe Kalashnikov de cite ori auzea de justitia noastra, cea cit se poate de vazatoare, chiar daca prin lentile de contact rosii.
Oare cum ar fi fost viata noastra?
Ne-ar fi invadat rusii pentru asta, ca sa aibe Neanelul tron?
***
Incep sa cred ca femeile acestei tari ramin gravide prin inductie, magie, simpatie,sau doamne iarta-ma, prin efect placebo. Caci despre sfintul duh nu putem vorbi intr-o tara cu traditie materialist-stiintifica. Because rRomanul nu are coaie. Si atunci misterul e total.
***
Independent de mine, am avut contact cu istoria inca din frageda pruncie.Si inca nu ma pot obisnuii cu ideea ca hobby-ul maxim al acestui “bobor” este auto-felatia. Putem spune ca are o mare asemanare cu elefantii, poporul nostru. E mare, lent, maninca toate rahaturile, si, din lipsa de natalitate, pe cale disparitie. Nu e chiar prost. Dar nici departe de-a fi. Cu toate acestea, e autoutilitar si autosatisfacator.Din cauza trompei, poate sa si-o suga by himself! Inca nu am mai auzit de vreun popor care sa isi f*** singur sansele cu atita harnicie ca al nostru. Nici macar in Papua, sau in Congo nu se intimpla asa ceva. Si sa mai spui ca rRomanul e lenes…
***
Ma macina curiozitatea de-a stii ce crede conationalul nostru, care prin prostie si nepasare a lasat lucrurile sa ajunga aici, ca va urma, cind se vor termina banii, nimeni nu va mai dori sa ne dea, nu tu FMI, nu tu Banca Mondiala, iar smecherii vor emigra in Bahamas. Iar rRomanul va sta cu curul gol in praf, uitindu-se la amarita lui de putza toata belita, ca oaia la bariera…Si behaind la fel:”Aiii di p*** mea, mah, acuma shie fashieeeeeeeeeeeeeeeem?”
Vedem atunci, Domnilor si Doamnelor, vedem atunci…
Pina atunci, las’ sa mai steie astia, ca asa bine le zice la burgheji…
Numai ca, fratilor, in realitate e cam asa:
“Ana Pauker si cu Dej
Fix le-au supt-o la burgheji”…

Un comentariu: