marți, 26 octombrie 2010

Motiunea de Cenzura


Iaca. Se apropie ziua de maine. Ziua "Botiunii" de Cenzura, vorba colegului Brushvox. Lumea e agitata, de ambele parti, deja. Ponta a inceput sa bage Gioane, laudindu-se ca mai au 3 oameni sau 4 de convins si motiunea trece. Hmh. Schimbarea sefilor, bucuria prostilor.
***
Dar hai sa presupunem ca, prin absurd, Ponta nu a halit rahat cind a afirmat ca exista sanse sa le iasa "pasienta" maine, cu motiunea. Cu ce ne vom alege, noi, Romania din asta? Cu fix nimic. Ma tem ca nu mai sint bantuit de iluzii de gen PSD cel reformator, binevoitor si progresist, de prin '91, secolul trecut. PDL ne-a plasat iremediabil pe orbita FNI. Vor-nu-vor, PSD va trebui sa onoreze ce au antamat acesti lache portocalii. Si, pe deasurpa, va fi pentru ei un minunat prilej de-a se plinge de o cu adevarat grea mostenire. NIMENI nu a crezut ca poate exista o guvernare mai imbecila si mai de doi lei ca cea PSD. Ok, se pare ca ne-am inselat toti. Cu toate astea, nu e o idee buna schimbarea guvernului acum, nu cu un guvern PSD. Leul nostru o va lua si mai tare la vale, salariile dupa el, deci, implicit, si tara.
Isi face cineva iluzii ca PSD va repara ceva? Dragii mei, PSD vrea sa repare niste ani de lipsa a ciolanului. Atit. Se vor schimba clientii doar. Vor cadea citeva capete, prin SRI si "agenturili" conexe, prilej de-a pune noi sefi. Si cam atit. Vor zice mersi lui Boc pentru taxe, si vor percepe in continuare aceiasi bani ca el, insa fericiti si nederanjati. Daca va iesi scandal, vor da vina pe Pitic, si vor ridica din umeri, cum bine i-a invatat Neanelu.
Intrebarea e alta: dupa aceasta iarna, vor mai avea o tara de guvernat? Maine, cineva va ridica din nou Steaua deasupra noastra a tuturor. Va fi rosie, oare? Sau portocalie? Asta e ce poate varia, deoarece ceea ce se va ridica din nou deasupra noastra va fi aceeasi Stea ca acum 60 de ani. Nu, nu vom avea norocul ca baietii astia sa plece cu Steaua, daca la asta va ginditi. Vor sta aici, si vor prada absolut tot ce pot. Indiferent cine sint "baietii".

4 comentarii:

  1. - Doamna Macovei trebuie sa inveti sindicatele cum sa ceara echilibrarea bugetului prin impozitarea averilor altfel ptr. unii cu bune intentii va iesi mai urat ... http://www.realitatea.net/macovei-nu-va-suna-a-mineriada-mersul-lui-ponta-la-protestul-de-miercuri_764458.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa va zica mandea cam cum o sa stea treaba in urmatoarele cateva luni, incepand de maine.

    In primul rand, tre sa intelegeti ca balamaua e udemereul. Dau 75% sanse ca udemereu s-a bagat la guvernare anu trecut la intelegere cu penele in primul rand, dar posibil si cu pesede, chit ca guverneaza cu pedelacii.

    Ei bine, udemereii is pe jumate tinuti in lesa de pedelaci, ca tre sa le mai treaca niste legi, pe aialalta parte ar vota contra. Numai ca nimeni nu vrea guvernare acum. Ar fi stupid. Asa ca udemereii n-au cum sa schimbe tabara (v-am zis ca-s balama!)

    Asa ca motiunea de cenzura nu va trece, iar udemereii sunt cheie aici. Ei au oricum asigurata participarea la urmatoarea guvernare, asa ca joaca de fapt cu actuala opozitie.

    Actuala opozitie care nu vrea sa preia guvernarea acum. Motivul e ca inca nu am atins “rock bottom”. Inca se poate si mai rau, si prefera sa ii lase pe pedelaci sa ne duca la bottom. Dupa care vor iesi tot cu solutii drastice, dar pe printzipu “suntem sub cacat, deci tre sa il mancam sa iesim”

    In acelasi timp, acum, o guvernare pesede penele ar fi vazuta ca o speranta maxima pt iesirea din cacat, ceea ce nu e posibil, ceea ce ar duce la dezamagiri majore si imediate. Asa ca nu se risca. Altfel spus, rromanika e cu pula in gura, da inca nu e deepthroat. Cand va fi deepthroat cu CIM (Come In Mouth pt inocenti), oricine va accepta orice – inclusiv inca un CIM.

    Asa ca pedelacii vor sta la putere pana in primavara. Atunci, probabil va exploda mamaliga. Probabil se va lasa cu sange, nu-i exclus sa se lase si cu ceva linsari, ca doar orice revolutie altfel nu are farmec. Moment in care udemereii vor balansa, se vor alia cu actuala opozitie, poate tragem si un set de anticipate, si vor prelua in gasca guvernarea. Evident vor folosi “dezastruoasa mostenire” ca argument, numai ca de data asta e real, chiar daca ei vor exagera.

    A, si s-ar putea ca tanti mUE sa intervina in forta, ca doar tzarishoara membra a scapat de sub control. Ceea ce ar fi foarte bine pentru toata lumea.

    Sa nu ziceti ca nu v-am zis. Mai dezbatem la primavara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule, Gioanele bagate prea timpuriu nu i-au adus vre-un bine nici macar inventatorului lor, dar mai lui Ponta. Totusi, e posibil sa avem o surpriza maine, produsa de unii din PDL care s-ar putea sa voteze cu opozitia. Whatever, asta nu inseamna ca ar vota un guvern PSD, ulterior. Sau un guvern de tehnocrati. Ceea ce ne duce iar la ceea ce ati mentionat mai sus, si discutia se continua in primavara. Primavara mai timpurie,asa, prin februarie-martie, chiar, as zice eu... Cit despre partea cu singele si all the stuff... sa te auda Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere