marți, 2 februarie 2010

Intre doua lumi

Oare asa arata intrarea in lumea noastra? Privita din lumea lor, a politrucilor? O usa spre un loc pe cale de-a deveni parasit, dupa ce a fost exploatat la maxim, absolut fara nici un discernamint?
Incepe sa fie tot mai clar ca avem de-a face cu doua lumi. O lume a lor, de 5 stele, in care singurele griji sint daca te mentii si daca iti ajunge venitul si de o a doua amanta, in care ideea de munca e un neologism peiorativ, si in care locuitorii se cred in Olimp, singurele zgomote fiind micile zarve intre zei, mai mici sau mai mari, dar care, ca si in sus-numitul loc, se termina cu o pace a interesului comun. Si lumea noastra, pe cale de-a se depopula, pe motiv de lipsa de natalitate si emigrare. Saraca, imbecila, si fara nici o perspectiva.
Exista si atingeri ale celor doua lumi, un exemplu ar fi nefireasca uniune cu Bercea cel Mondial, de exemplu. Sau cind o beizadea de soi mai ridica cite o cadina din noroi pentru vreo noapte. Dar sint putine, si vremelnice peste masura.
Personal, nu mai cred de mult ca politrucii servesc interesele noastre. Ei au devenit un stat in stat. Cu sala de asteptare, administratie. Iar rRomanica noastra e impartita intre diversi "zei" de gen, fiecare cu adeptii lor. Imparteala pe sfere de influenta la jaf si exploatare.
Iar Vel-Prostimea se uita la ei ca la soare. Cu gura cascata, la vazul Mercedesurilor si a telefoanelor mobile Vertu. La ideea ca maninca ambr.... pardon, Cozonac si Salam de Sibiu, au bani de un visichi, si il pot bate pe umar pe un cocalar ca Mutu. Primesc cu ochii plecati celebra galeata impreuna cu kilul de faina si cei 50 de ron. Ca deh', e vorba de domni aici, nu de oricine.
A inceput sa imi fie greata de oameni. De prostia lor. De meschinaria omniprezenta, si de la fel de prezenta lacomie. Pina la urma, exista si viermi ce numesc balega "casa".
Sintem un neam viciat. De prostia strabunilor, de slugarnicia parintilor, de lacomia noastra. Pur si simplu nu am idee ce ne-ar putea aduce in rindul oamenilor. Singurul noroc real pe care il avem e ca nimeni nu poate teleporta tara asta in Botswana, desi unii sint asa de obisnuiti deja sa fie platiti in Pula incit s-ar simti in rai. Raiul Pulelor. Dar mai stii ce au inventat capitalistii? Poate intr-o buna dimineata ne trezim cu girafe balegind printre blocuri....

Un comentariu:

  1. De foarte multa vreme nu am mai citit si parcurs asemenea gen de texte ce, pe mine cel putin m-au "miscat", in sensul cel mai nobil si adevarat al termenului!
    Parca din zi in zi, se largeste aspru diferentierea EI si...de-alde noi...
    Mare e gradina aceasta a Domnului si multe specii intr-insa...
    Felicitari pentru sinceritate si mai ales pentru obiectivitatea cu care ai insufletit acest tablou al vremii
    Nu exagerez, dar permite-mi sa o consider o rara avis!
    Ganduri alese, nobile
    Zadkielix alias D.M

    RăspundețiȘtergere