marți, 2 februarie 2010

Incepe...


Shit beginns. Prima greva a administratiei. Asistam la o noua Grivita Rosie? Pina la urma, nici macar nu ne putem plinge, ca neam, doar am votat acest sistem 20 de ani. Incepe chiar sa ma bantuie o curiozitate legat de cum se va sfarsi incompetenta totala in ale lumii a politicienilor rRomani. In faliment total? In singe? In revolta?
Am avut un moment in care ma intrebam ce o fi in capul lor, sa promoveze un sistem de stat care ar ajunge si Germaniei, intr-o tara cu posibilitatile insulelor Fidji. Birocratii NU produc. Legile produc. Evident, prin interpretabilitatea in functie de spagi. Iar legile de tipul celor prezente la noi sint facute sa produca o groaza de spagi. Directe sau indirecte. E logic, daca ai oameni care "produc" la modul asta, sa vrei sa iti sporesti turma. Acolo intervine BIROCRATUL. Sint convins ca fiecare dintre noi ne-am lovit deja de tipicul "NU vreau sa iti respect drepturile" al birocratiei rRomane. Iar acesti oameni fac greva. Mai lipseste o greva in puscarii, pentru egalitatea in dreptul de-a fura, asa de apropiat ca mentalitate rRomanului.
Sigur, o sa intrebati ce putem face acum cu acesti oameni, practic buni de nimic. Intr-o lume normala, sa fii profesor-inginer-doctor in completat formulare nu e ceva productiv. Pur si simplu nu stiu ce s-ar putea face cu acesti oameni. Nu poti spune ca ii pui la lucru. Ar crea doar dezastru si haos, si ar impovara sistemul medical si asa precar al tarii cu diverse, la cel mai mic efort din partea lor. Nu putem sa-i lasam sa moara de foame, nu? Ei, ma tem ca nu vom avea incotro, de la un punct incolo.
Desigur, avem nevoie de administratie. Dar de una competenta, eficace si care sa ne respecte drepturile. Citi din cei ce lucreaza azi acolo ar trece de aceasta grila? Ma tem ca prea putini. Si totusi, pe baza de vechime in sistem, trebuie suportati diversi jegosi, trebuie platit un somaj catre ei, si in mod sigur, o pensie, drepturi care rivalizeaza baneste cu cele ale unui medic sau ale unui profesor universitar, de exemplu. Si as fi curios citi din cei angajati in vestita administratie au mai mult de 12 clase. Sau au terminat o facultate cu note cit-de-cit acceptabile. Si, evident, cam care e gradul de rudenie intre ei.
Va iesi zarva mare, grevistii vor zbiera de foame, Boc se va trage pe cur ca e criza, iar la urmatoarele alegeri TOTI vor vota PSD, cu ciocurile deschise, ca orataniile din care se trag. Pe moment, statul va avea probleme in a-si recupera BANII, ceea ce va produce probleme edililor, caci cei care i-au finantat pe ei nu accepta situatii de gen. Doar i-au pus acolo sa se descurce.
Dau din gura, ma enervez, si tot nu vad o iesire din asta. Pur si simplu ma ia cu ris. Un ris al unui om dezarmat in fata mizeriei, care vede lucrurile ca pe o avalansa, declansata de prostia unora care din chelneri au ajuns senatori, sau din ingineri de doi lei, economisti, si care ne hotarasc destinele la toti, in totala inconstienta si prostie a taranului rRoman. Si a celui de pretutindeni.
Pur si simplu pot spune ca rid isteric deja.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu