duminică, 6 decembrie 2009

rRomania, graficul intelighentiei...


Cam asa arata.
Cine a spus ca nu sintem un bobor oarecum constant?
Poate fi interpretat cam asa, acest grafic:
1990-Ceaula ne-a lasat prosti in drum. Numa buni sa vina Neanelul Iliescu.
Incet, incet, ne-am cam prins ce-i poate pielea Neanelului, asa, cit sa punem botu' la o afacere "bulgareasca", cu Mosh Kecske, adica Tapul, Constantinescu. Meeeee!.
Brusc, prostia crescind, apare Cel Prea-Babuin, adica Vadim. Apare teoria raului mai mic, deci Neanelul, acel rau mai mic si mai mirsav si-a facut iar loc. Graficul urca iar spre rosu.
Ultima tura de Neanelu, plus al sau Pechinez, adica, pardon, Bombonel, a fost asa de insuportabila, incit rRomanul s-a imbolnavit un pic de luciditate. Din lipsa de altceva mai bun, a ales un rau si mai mic dar mai demagog. Un marinar. Deh, probabil vorbele Neanicului, despre "dibaciul carmaci", au biruit vorbele Neanelului. Se pare ca "Neanicul" a fost un termen de ordin superior "Neanelului".
Incet, incet, graficul urca din nou spre normalul rosu, de data asta for ever, prin aducerea unui rau si mai mic decit raul mai mic care el insasi a fost mai putin rau decit alt rau mai mic.
Si graficul ramine Rosu, in vecii vecilor. Amin!
***
Ciudat. Pina aici aud risetele. Si pot zice ca sint cam 580 km din cimitirul Ghencea pina la mine acasa.

5 comentarii:

  1. se pare ca a castigat basescu totusi. Cu un procent mic. Dar e o victorie mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ok, castiga marineru. Si?
    In afara de faza ca nu au castigat ailalti, stiti ce ramane de facut? Sa plec dracului din tara asta. O sa ne dam seama cu totii in cateva luni cat de greu si ce e mai trist, lipsit de speranta va fi. Intre timp astept cu interes ca domnul Videanu sa mai schimbe de cateva ori bordurile. Deh, cheltuielile din campanie trebuiesc amortizate cumva

    RăspundețiȘtergere
  3. ok, nu pun problema asa.
    o pun asa:
    pierde kktul comunist de ilici, nastase, si ceilalti din vechea gasca.
    Stefane, eu la revolutie am fost acolo, pe 16 (nu ca bucurestenii, pe 22)riscind sa imi petrec restul vietii la canal, sapind voios.
    Acum intelegi de ce ma bucur?

    RăspundețiȘtergere
  4. Inteleg asta, LMN, si o respect. Vezi tu, eu la revolutie eram un copil. Daca aveam 20 de ani, ieseam si eu.
    Eu nu ma bucur. Pentru ce? Ca iesi un alt comunist mai guraliv decat ceilalti? Sfanta naivitate..
    Am ajuns sa nu-mi pese. Asta e tragedia. Sunt tanar si zau daca-mi pasa. Am pus botul de doua ori pana acum. Nu mai pun inca odata. De-aia n-am votat.
    Il respect si pe Pappy cu radicalismul lui cu tot. Macar spune ce gandeste. Dar, voi, cu toata radicalizarea de care dati dovada, aveti o anumita doza de naivitate. Care va face mai buni si mai frumosi, recunosc. Dar, care e pura copilarie. Si care doare cand vedeti toata mizeria din tara asta. O vad din fiecare text al vostru. Durerea.
    Cu scuzele de rigoare, traiti intr-un trecut care v-a marcat. Nu trebuie nici sa uitati, si nici sa-i iertati. Trebuie sa aveti insa capacitatea de a trece mai departe. Din respect pentru cei care au murit atunci si pentru lupta voastra, trebuie sa invatati din nou sa traiti. Fara resentimente. Trebuie sa reusiti sa va adaptati la viata asta, in tara asta, sau sa mergeti acolo unde va va fi mai bine, sa va gasiti locul care vi se potriveste. Eu asta intentionez sa fac. In maxim 5 luni.
    Sa ma explic insa: nu stiu cat pierd aia de ii zici tu. Au pozitii inalte, au bani, au relatii. Basescu a facut gura in campanie de comunism, de imbogatiti, de Iliescu, de unul si altul. Acum va pune batista pe tambal. Ca asa e la noi. Asa cum a facut si data trecuta. Avea la dispozitie 5 ani sa inalte macar o teapa cu Nastase in varf. Acum spune ca parlamentul l-a blocat. Ca parlamentul e contra. Ca aia nu exprima vointa poporului. Dar pe aia, cine mama naibii i-a trimis acolo? Martienii?
    Basescu nu poate si NU VREA sa faca nimic. Isi are propria gasca de indivizi fara scrupule care trebuiesc multumiti. Corb la corb nu scoate ochii.
    Chestia cu mogulii e atat de comunista incat ma uimeste ca nu v-a zgariat bunul simt prin stridenta ei. Ascultandu-l pe Basescu infierand "mogulii" aveam sentimentul ca vorbeste Marx despre burghezi. Oamenii aia cu bune si cu rele au reusit in viata. Chiar furand. Dar nimeni nu poate ridica piatra. Nimeni nu-i fara prihana. Cu totii s-au manjit ca sa stranga atatia bani. E un fapt. In orice tara, pe orice meridian.
    Intr-o tara normala, fiecare dintre candidati ar fi incercat sa se afiseze cu mogulii in public, sa se mandreasca cu ei, sa ii prezinte drept modele de urmat.
    Marea greseala a prostanacului a fost ca nu i-a luat pe Patriciu si pe Vantu sa cineze la un restaurant. Cu motivul ca nu face decat sa consulte mediul de afaceri cu privire la metodele de iesire din haul crizei.
    Apropo de criza, va fi asa cum nu s-a mai vazut. O vom tine din scandal in scandal si vom ajunge sa iesim in strada disperati.
    Poate ca asta vreti. Sa se iasa in strada.
    Daca nu vreti asta, sunteti naivi ca va bucurati ca n-a iesit Geoana. Ar fi trebuit sa-l sustineti. Ca sa il lasati sa isi rupa gatul in criza. Abia atunci ar fi cazut PSD-ul. Definitiv.
    Asa insa, se vor intoarce mai puternici la anticipate. Sau cand s-o vota iar. Iliescu va tine lectii de pe margine dragilor concetateni, Nastase va ofta indurerat gandindu-se la napasta portocalie care a cazut pe capul bietului si napastuitului popor.
    Pana una alta, tara asta e facuta dupa asemanarea noastra si avem conducatorii pe care ii meritam.
    In Quebec se cauta programatori web imi scrie un amic. Care vorbesc franceza. Mi se potriveste.
    Dasvidannia Romania cu toti comunistii tai cy tot.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu e vorba de naivitate, cel putin la mine. Personal am dat in toti. Stiu prea bine ce inseamna POLITRUCUL rROMAN. De orice culoare e el.

    RăspundețiȘtergere