luni, 7 decembrie 2009

Ca la noi...


Orice s-ar spune despre noi, traim intr-o tara pitoreasca.
Chiar si in treburi serioase, avem darul de a ne manifesta hilar, de a face bascalie din orice, de a ne remarca printr-un comportament atipic cu regulile civilizatiei.
Neregulile inregistrate la prezidentialele acestea au fost cu nemiluita, ca intotdeauna, dar parca s-au intrecut in originalitate.
Ca se voteaza de mai multe ori, ca se mituieste, ca se organizeaza excursii electorale, ca se face campanie mascata si in ziua alegerilor, ca se cara urna mobila aiurea, ca se influenteaza alegatorul la cabina de vot, ca se mai incing batai electorale sau ca se practica porcaiala in strada, am tot vazut. E starea noastra de normalitate electorala.
Numai si vazand cateva dintre aceste lucruri, un suedez ar ramane mut de perplexitate.
Dar stati, nu-i doar atat! Noi avem umor si creativitate!
Multi au ramas pe afara, nu au mai apucat sa voteze (constiinta li s-a trezit mai greu dupa chilabaiul de Sf. Nicolae), o gramada de primari au fost sanctionati sau li s-au facut plangeri penale pentru incitare la un vot cu destinatie anume, la aeroport usa din sala de vot s-a inchis de vreo trei ori fara explicatie, la olteni curentul a cazut in mai multe locuri, un medic moldovean a refuzat sa-si trateze pacientii pe motiv ca nu votau cu cine dorea el, un presedinte brasovean de sectie de votare nu s-a trezit din aghioase si au spart usa cu toporul, spre distractia votantilor care asteptau sa intre la urne. Sa mori de ras, nu alta...
Dar ce ma amuza acum mai tare, este ca si unii si altii au apucat sa se bucure prea devreme, si acum stau si nadusesc si se uda si isi freaca... mainile de emotie.
Cine-o iesi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu