luni, 30 noiembrie 2009
Nascut pe 1 Decembrie (primele 10000 de accesari).
M-am nascut pe 1 decembrie.
Pina in 1989, o zi trecuta cu vederea de rRomani.
De atunci insa, trecuta cu vederea de mine.
E oarecum o ironie a sortii.
Fix eu.
Fix atunci.
Deodata cu ziua rRomaniei.
E drept ca in aceeasi zi, in 1949 se naste Pablo Escobar, in 1935 Woody Allen, in 1081 Ludovic al VI-lea al Frantei, sau in 1521 Takeda Shingen. Ceea ce face ziua aceasta un pic mai putin anosta decit este.
E o bucurie deosebita si un cadou deosebit de valoros pentru mine faptul ca acest blog a atins primele 10000 de accesari cu o zi inainte, pot spune, in "ajunul" zilei mele. Fapt care imi lumineaza in mod deosebit ziua de 1 Decembrie.
Multumesc tuturor, celor favorabili, la fel ca si celor nefavorabili.
Fara voi, nu eram aici! E unul din cele mai frumoase cadouri posibile!
Iohannis
Hmmmm.
Geoana inca nu si-a pus pirostriile cu rRomania, si deja bucata Saseasca a noii ordini a devenit emfatica:
"Acordul dintre PNL si PSD nu ma angajeaza, dar ma avatajeaza. Guvernul este construit teroretic de catre partidul /partidele care formeaza majoritatea in Parlament. Cel care va guverna este exponentul unui partid. Daca voi fi eu premier, nu sunt exponent al unui partid sau coalitie. Evident, partidele vor avea protocoale sau intelegeri politice, dar pentru a functiona aceste intelegeri trebuie sa existe protocoale si cu mine.Am semnat aceste intelegeri, cred ca sunt bune, sunt de acord cu ce scrie in ele, dar sunt necesare si protocoale care sa se refere strict la mine", a mai spus Klaus Iohannis.
Sursa, Aici!
***
Dorinta de garantii a domnului Iohannis spune multe.
Numai ca, intelegerile existe doar pentru a fi incalcate.
Chiar daca sint scrise si semnate.
Pe cit facem pariu ca, lovindu-se de pretentiile Sasului ot Sibiu, Neanelulistii vor invoca asta drept pretext sa-l schimbe, RAPID dupa ce se vor vedea cu boii la caruta, pe motiv ca nu e consens, deci nu e LINISTE? Si uite asa ne vom alege cu Bombonel prim ministru again? Si asta inca din prima luna de guvernare sub Cel Simplu? Si tot ca un scenariu sinistru, parca vad ca astia dupa 6 luni modifica constitutia in asa fel incit un presedinte sa aibe voie la N mandate, pe cit sa poate, sa transmita functia ereditar...si, hop, ne trezim din nou cu Neanelul President Foreva? Si evident, cu un partid unic? Si rosu?
Pas cu pas...
Trebuiesc facute.
Dupa o analiza.
Atenta.
Si actiune.
Minutios pregatita.
Pas cu pas.
Conform unui plan.
***
Plan.
Trebuie sa ne scapam.
De naparci.
Dar.
Pe rand.
Intai.
Ne scapam de ce e mai rau.
Ca sa nu ne stea.
In coasta.
Inca 20 de ani.
***
Deci:
NU VOTAM PSD.
NU VOTAM GEOANA.
Pe 6 decembrie.
Ii scoatem
Din carti.
Dupa aceea.
Avem datoria.
Sa nu lasam.
Pe nimeni.
Sa isi faca de cap.
***
Astfel.
Pas cu pas.
Putem deveni.
O forta.
Noi.
Societatea Civila.
Dar pe 6 decembrie.
NU VOTATI PSD!!!
Orice ar fi.
Ei ne sunt datori noua.
Nu noi lor.
Pentru ca:
Noi am ales!!!
Scrisoare catre Crin (preluare)
“Dragă Crin…
Sper că nu o să te superi că am ales adresarea asta mai directă. Înţeleg că eşti un spirit tânăr, proaspăt, preferi sinceritatea şi bunul simţ. De asta mă gândeam că poate mă ajuţi tu să văd dacă am înţeles bine câteva chestii (chesti de genul ăsta, cum ar spune amicul meu Rareş). Sunt lucruri fără importanţă deosebită dar tu eşti un tip cool şi sigur o să mă bagi în seamă. Din bun simţ.
Înţeleg că interesul patriei cere la preşedinţie un om serios. Dar asta exclude simţul umorului? Şi cam cât simţ al umorului ţi se pare ţie, dragă Crin, că are cineva care (plin de tact diplomatic) declară (în glumă, fireşte): “consider o faptă bună faptul că nu mi-am dat soacra afară din casă”… Şi cam cât (bun) simţ (politic) are cineva care îl recomandă? Presupunând că ar trebui să alegi, ce ai prefera: proştii solemni sau glumeţii care o mai dau şi în bară?
Pentru că eşti un tip tânăr (probabil mai tânăr decât mine pentru că aparent nu îţi mai aminteşti lucruri pe care eu nu vreau să le uit) poate îl întrebi tu, dragă Crin, pe domnul Câmpeanu cam cum era povestea aia veche cu nişte neni care au devastat sediul Partidului Liberal (pe care îl conduci atât de tinereşte) şi au “găsit” bani falşi, droguri etc. Ah, scuze, nu mai e nevoie… domnul Câmpeanu tocmai a răspuns… cred că şi el întinereşte pe zi ce trece… pare că nici domnia sa nu îşi aminteşte cum a fost arestat la aeroport ca trădător de ţară de cei pe care mi-i recomandă astăzi… tocmai mi-a spus că, dacă te-am votat pe tine în turul întâi, acum interesul naţional îmi cere să votez partidul care nici după 19 ani nu şi-a asumat mineriada (mineriadele?). Şi poate îmi spui tu, dragă Crin, cum să îi explic asta lui Dan Georgescu (persoană absolut reală), fostul meu coleg de facultate care a fost bătut şi arestat de mineri trei zile pentru că (da, ştiu, a devenit loc comun) era netuns. Sau tatălui său (profesor universitar, pare-mi-se) care l-a căutat înnebunit. Că poate vine vorba…
Dar să o scurtez, sunt sigur că ai o grămadă de treabă. Voi face exact cum faci tu; o să fiu atent cum te uiţi acum galeş în ochii lui Mircea după ce acu’ trei zile i-ai înfierat cumnatul şi i-ai umplut de caca iliescul şi hrebenciucii rozalii. Cu bun simţ liberal. Apropos, o să-ţi ceri scuze că l-ai acuzat că a fost pe ascuns la Moscova sau o să încerci în continuare să afli care a fost treaba? Că dacă o lăsăm moartă am senzaţia că ar trebui să îmi ceri mie nişte scuze.
În altă ordine de idei, aş mai vrea să aflu, dragă Crin, cam care e politica de dreapta pe care o manevrezi tu acuma (da’ fix în momentul ăsta) şi cam cum se pupă ea cu politica de stânga… că mie mi se pare că se pupă cam pe gură. Mă rog, rahaturi din astea: pensii crescute (sau nu), cotă unică de impozitare, TVA mărit/micşorat, bla-bla… De ce, după ce v-am votat pentru cota unică, acum îmi bagi în casă pe cineva care mă pune să plătesc impozit mai mare decât salariul? (Normal, sunt un porc care câştigă peste 1000 pe lună şi nu împarte cu învăţătorii) Sunt sigur că există o explicaţie, te rugam doar să mi-o dai. Că poate înţeleg de ce acu’ vreun an de zile v-aţi închis telefoanele fix când vă căuta un chelios răguşit să vă bage la guvernare. De dreapta. La Anton era inchis, tu nu erai preşedinte deci n-ai nici o vină, nen’tu Quintus era prea mândru (nu ca atunci când făcea informări la Securitate), amazoanca de Norica – bărbată cum o ştim… şi uite aşa s-a făcut de-a ajuns Marean la guvernare… din prea mult bun simţ liberal! Dar te-ai întrebat tu, dragă Crin, dacă cei care am votat cu dreapta (nu mâna) am făcut-o ca să vedem rânjetul vostru încântat când dădeaţi cu tifla guvernării de la înălţimea celor 18 uriaşe procente?
Sau poate îmi explici unde e bunul simţ atunci când refuzi o alianţă de dreapta pentru că partidul tău de dreapta (18 %, remember?) nu a primit postul de prim-ministru; dar dacă îţi face Marean cu stânga accepţi fără probleme un prim-ministru independent? Crezi tu, dragă Crin, că de asta am votat eu dreapta… cu ambele mâini?
Ce nu înţeleg eu, dragă Crin, este de ce crezi tu că un preşedinte pe care îl înjură la liber 85 % din presă e mult mai periculos decât un preşedinte dat de un partid care (nu e demult, prin 2004) reuşise să intimideze sau mituiască (cu publicitate de la stat) 95 % din aceeaşi presă.
Aşa cum te rog, dragă Crin, să îmi spui cam cum să o întorc cu amintirea bunicului meu (Jilava, Canal, deportare, domiciliu forţat) fost învăţător, ridicat într-o noapte cu toată familia doar pentru că avea o casă bună să devină sediu de primărie. Ghici cine era mare activist de partid în zonă!
Pentru că acum eşti preşedinte de partid, poate îl întrebi tu, dragă Crin, pe domnul Călin Anton Etc Tăriceanu de ce nenorocitul ăsta de Băsescu a fost minunat până în momentul în care a spus că a primit un bileţel cu o intervenţie… şi de ce e scandalagiu cel care dezvăluie aşa ceva dar plin de bun simţ cel care face intervenţia? Hai că glumeam, eu ştiu răspunsul: de-aia!
A, poate îmi spui tu cum a rămas: Vântu şi Voiculescu sunt sau nu the bad guys? Că dacă sunt, înseamnă că un nene chel nu a răguşit chiar aiurea… dacă au redevenit personaje respectabile, poate îmi spui de ce i-ai porcăit duminică seara… că am înţeles că o să salvăm România prin bun simţ.
Să fim bine înţeleşi: nu cred că Băsescu e salvatorul naţiei.. nici nu prea arată a arhanghel pe cal alb dar nici nu înţeleg exact care e problema: am înţeles că omul face multă gălăgie dar are dreptate sau nu, dragă Crin? Că mi se pare că asta ar fi oarecum important…
Îţi urez toate cele bune, casă de piatră (mi-a zis Rareş că te-ai însurat, cool) şi… mai treci pe la noi… în serile lungi de iarnă. Sper că nu şi de iarnă politică, dragă Crin!”
preluare de pe: http://ultimaemisiune.ro/
Argumente istorice (partea a patra). Ca sa NU VOTATI PSD!!!
4 ianuarie 1990. Când încă nu fusese ales preşedinte, Ion Iliescu a amnistiat toate infracţiunile săvârşite care se încadrau la mai puţin de 3 ani pedeapsă. Astfel au scăpat de puşcărie toţi cei care au bătut revoluţionarii arestaţi.
Ion Iliescu a graţiat şi pe membrii C.P.Ex. al C.C. al P.C.R. care fuseseră condamnaţi pentru că au aprobat, în şedinţa din 17 decembrie 1989, reprimarea revolutiei romane din 1989.
De asemeni a graţiat ofiţerii condamnaţi pentru deschiderea focului în zona Calea Lipovei din Timisoara şi a protestat la condamnarea generalilor Victor Atanasie Stanculescu si Mihai Chitac care fuseseră de asemeni găsiţi vinovaţi de reprimarea revoluţiei, dar fuseseră numiţi membri în primul guvern FSN de Iliescu.
7. 2001
Noul procuror general numit de Ion Iliescu, Tănase Joiţa, a făcut recurs în anulare împotriva sentinţelor de condamnare a celor doi generali, care astfel au scăpat de detenţie.
8. decembrie 2003
Ion Iliescu l-a graţiat pe Iosif Veverca, un miliţian care a ucis o persoană în revoluţia din 1989 la Timişoara.
9. 2004
În acelaşi decret prin care l-a graţiat pe Miron Cosma, Ion Iliescu l-a graţiat şi pe Ioan Corpodean, ofiţer de miliţie implicat în reprimarea revoluţiei de la Timişoara.
Grandma's secret wish...
Incep sa inteleg!
Oare cum am putut fi asa de prost?
Are omul o dorinta secreta!
Vrea sa-i scrie pe coparsheu "Presedinte".
E uman sa iti doresti diverse, nu?
Ei, daca asta e pretul, eu l-as plati ACUM.
Chiar din somaj, nu e asa de scump un glonte.
Si as plati si placa de mormint!
La urma-urmei, ar fi un gest umanitar.
Omul nu ar intra in groapa, ci ar intra in istorie!
E drept, si eu...
Acum o sa fiu banuit de interese meschine, vandute puterilor occidentale?
Realitatea TV, asteptam Headline-ul:
"Un Skinhead il ajuta pe Iliescu sa intre in istorie. Ce interes avea? Facea parte din Mafia Portocalie?"
***
Oricum, ar fi un gest tardiv, care pina la urma dovedeste doar ca si eu ma inscriu in filozofia rRomaneasca a acelui "prea tarziu"... Momentul era in '90!
Long way back to Promised Land
Domnilor, acum ceva vreme, un austriac steroidizat a spus americanilor un celebru "I'll Be Back!"
Se pare ca Neanelu, aceasta eterna Bunicuta Cazaceasca, a bagat la devla ideea. A Adus un Gionel sa-i incalzeasca tronul, de ochii lumii, si ne rinjeste sinistru, din spatele acestuia.
Nu, de fapt nu am nimic cu Geoana. E pur si simplu un prostan cu urechi mari. Problema e ca o halca mare din tara asta NU VREA sa vada ce e in spatele acestuia. Ei, pentru acel procent de locuitori, principalul e sa se vinda. Ca PSD e singurul care mai..."cumpara", e neimportant. Doar actul vanzarii in sine e important.
Marea majoritate dintre oile votante PSD NU au un raspuns la simpla intrebare "de ce". Insa, de fapt, vor sa aibe iluzia ca au facut si ei, o data in viata, parte din echipa de smartasses. Sint asa de prosti incit nici macar nu inteleg ca acolo nu au loc nici la curatat latrine cu periuta de dinti. Dar, deh, e scuzabil. Provin dintr-o lunga insiruire de prosti. De unde am vrea noi sa se lumineze...? Ce naiba poate fi asa de tentant la faptul de a fi prostul cuiva, in loc sa fii pur si simplu prost? E prilej de fudulie?
Partidul Rosu poate folosi oricind santaj, boicot, lasitate, curvasarie, fals. Oaia care voteaza PSD NU intelege sensul acestor cuvinte, deci, nu e nici un pericol. Mai mult, oaia respectiva, la vederea abuzurilor, agreeaza maxim raspunsuri de gen "ca asa a vrut muschiul meu, bah!". E in cujet si simtire cu ei. Prosti, dar ca norocu' ca nu mai sint asa de multi. Si asta NU fiindca s-au desteptat. Ci fiindca au mai murit.
***
Oameni ai acestei tari, vom lasa inca o data o mina de pensionari prosti, imbecili si ingalati sa isi bata joc de viata noastra?
duminică, 29 noiembrie 2009
Breakin' the Mirtan...
Domnul Mogul neanelulist Dan Voiculescu l-a amenintat pe Basel ca rupe Mirtanu'...
Ma tem ca nu o sa reuseasca singur.
Poate il cheama pe Ciucnoris?
***
Mitzu' bauna! Demagogic, nu oricum...
Boul face "Mac!"
Rata impunge.
rRomania, te iubesc!
O teapa cum numai un negru poate lua!
Se pare ca piratii somalezi au prins, in sfarsit, un rRoman...
Saracii oameni!
Asta da, teapa!
O sa-l tina de bun, o sa-l hraneasca, o sa-l mai si fragezeasca la soric daca face gura, si statul roman le va plati in moneda Botswaneza, pe motiv ca e criza... Adica in "Pula".
Asta ca asta.
Insa, as fi vrut sa vad fata sefului de pirati M'keke Agabotu cind au venit carcaletii lui cu mandrete de rRoman... Si is curios ce injuraturi maiestre le-a aplicat, ca precis a fost student la medicina in rRomania in tinerete, si stie ce poama i-au adus subalternii pe cap. "Huru-Huru, puneu p'ularanga la voi pekuru!"
Va dati seama ca daca il lasa cineva pe al'nostru acolo barem doua luni, aia or sa inceapa sa se fure intre ei? Sau au sa se lase de piraterie si au sa se apuce de un prosper comert cu ...tuica, de exemplu?
Apocalipsa.
Motto:
"A Celui ce sade pe scaunul de domnie si a Mielului sa fie lauda, cinstea, slava si stapînirea în vecii vecilor"
Imi place acest motiv al "mogulului", in aceasta campanie. Faini ficiori, acesti moguli. Fiecare foloseste sau injura de ei. Dupa moment, interes sau locatia interviului.
Acuma, se pune o intrebare simpla si cam de cacat, de altfel. Cum au ajuns ceea ce au ajuns. Si mai ales CINE i-a lasat?
Oare politicienii prea lacomi?
Oare justitia prea oarba? Ma refer la orbu' hharipatelor, of course...
Oare politia cea prea-milostiva?
Oare parlamentarii cei prea-spagonauti?
***
Toata faza asta e un fel de "late night show".
De fapt, mai precis ar ajunge doar "late". Adica tirziu.
Una din constantele rRomane se numeste "prea tirziu".
Tot ce ti se datoreaza primesti prea tirziu.
Viata e asa facuta incit te bucuri prea tirziu de ea.
Orice, oricum, e prea tirziu.
rRomania e prea tarzie.
Poate chiar, post-apocaliptica, deja...
***
Deci.
Marieeeeeeeeeeeeeeee.....!
Argumente istorice (partea a treia). Ca sa NU VOTATI PSD!
24 septembrie
Minerii de la Vulcan, aflati in greva cer ca primul ministru Petre Roman sa vina la Petrosani pentru a le solutiona revendicarile sindicale.
Miron Cozma, in calitate de lider sindical al minerilor din Valea Jiului, i-a amenintat pe reprezentantii Guvernului si pe presedintele Ion Iliescu, sustinind ca "daca nu solutioneaza in cel mai scurt timp posibil revendicarile minerilor, acestia vin la Bucuresti si ii dau jos".
Minerii vin la Petrosani unde intra cu forta in primarie, il agreseaza pe subprefectul Ionel Botoroaga si pe directorul Regiei Autonome a Huilei, Benone Costinas. De la balconul Primariei din Petrosani, Miron Cozma a citit, in huiduielile minerilor, comunicatul primit prin telex de la Guvern, in legatura cu solutiile la revendicarile lor. Cozma rupe hirtia si anunta: "Mergem la Bucuresti". Intr-un interviu acordat in aceeasi zi unui ziarist local, Cozma a declarat: "Hotarirea de a merge la Bucuresti e definitiv luata, dar situatia de fata nu e de natura politica si nu vom cadea in plasa partidelor politice".
Petre Roman a declarat ca, atunci cind a aflat ca minerii vor veni la Bucuresti, l-a contactat pe Ion Iliescu si au decis sa mearga in Valea Jiului. Liderii minerilor au fost instiintati, in aceeasi zi, de aceasta deplasare. Dar dupa ce au acceptat, initial, sa se intilneasca la Petrosani cu presedintele si cu seful Guvernului, in cele din urma au renuntat.
In gara Petrosani solicita trenuri pentru deplasarea la Bucuresti. Fiind refuzati, ei devasteaza gara, ocupa acceleratul 244 si deturneaza alte doua garnituri de tren. In Petrosani si Vulcan au loc violente, devastari si incendii.
25 septembrie 1991
In gara Craiova, trenurile cu mineri sunt oprite. Se anunta ca Petre Roman ar fi dispus sa vina la Craiova pentru tratative. Minerii refuza oferta si il agreseaza pe prefectul Ilie Stefan si pe generalul maior Ilie Marin. Marin Ghinea, adjunctul sefului de statie Craiova, declara: "A fost o adevarata teroare, securi, bite, un vandalism cum n-am mai vazut in viata mea. Au intrat peste femeile de la casele de bilete, au spart geamurile si tot ce au intilnit in cale. Era imposibil sa vorbesti cu ei, pentru ca multi erau beti". Miron Cozma a refuzat sa discute cu reprezentanti ai Guvernului si ai Prefecturii Dolj, sustinind ca, de fapt, "este vorba de o cursa prin care se incearca arestarea sa". Dupa toate acestea trenurile pleaca spre Bucuresti.
Petre Roman, a declarat ca a aprobat venirea trenurilor cu mineri la Bucuresti, dupa ce a primit de la ministrul Transporturilor informatia ca mecanicii de tren si angajatii SNCFR erau amenintati cu cutitele de catre mineri, existind pericolul ca ei sa fie maltratati. Roman a spus ca a luat decizia atunci cind trenurile cu mineri ajunsesera deja in gara Craiova.
Mai multi salariati ai SNCFR au declarat ca trenurile au plecat de la Petrosani spre Bucuresti cu permisiunea unui for superior, semafoarele erau "pe verde" in momentul plecarii trenurilor si ca exista "un parcurs de circulatie" fara de care garniturile nu ar fi putut parasi gara Petrosani. Mecanicul Mircea Marin a declarat ca, in halta Cotifanei, unde trenul a stationat din cauza unei pene de curent a fost amenintat de mineri ca "ii vor lua gitul" daca nu pune trenul in miscare. Un alt mecanic declara ca a fost la un pas de comiterea unui accident feroviar, inainte de a intra in gara Lainici, cind tensiunea de pe reteaua de alimentare a caii ferate a fost oprita. Mecanicul a reusit sa opreasca garnitura cu putin inainte de Lainici, iar atunci cind a consultat registrul de dispozitii al sefului garii, in el figura un ordin al conducerii SNCFR, care prevedea ca garniturile cu mineri sa fie oprite si parasite de ceferisti, in apropierea anumitor statii.
Popescu Silviu Octavian, lt. colonel MAPN, participant la miscarea minereasca, declara ca pe peronul Garii Petrosani, a vazut un miner cu un calup de dinamita.
- In Camera Deputatilor, Petre Roman a anuntat un conflict de munca in Valea Jiului, pe care Guvernul a incercat in zadar sa il stinga. Primul ministru mai anunta ca minerii se indreapta spre Bucuresti si ca s-a incercat fara succes sa fie opriti pe drum.
Minerii au ajuns la Bucuresti in gara Baneasa, in jurul orei 10.00. Inca de la coborirea din trenuri, conducatorii grupurilor de mineri i-au declarat sefului statiei Baneasa, Ilie Popa, ca urmaresc schimbarea Guvernului si a presedintelui tarii.
- Din gara Baneasa, minerii condusi de Miron Cozma s-au indreptat spre Piata Victoriei, unde s-au oprit in fata cladirii Guvernului, cerind ca prim-ministrul Petre Roman sa iasa sa discute cu ei.
In jurul orei 15.20, minerii au declansat primul atac cu pietre asupra fortelor de ordine aflate in dispozitivul din fata Palatului Victoria. Dupa o ora, minerii au atacat din nou cladirea Guvernului, cu sticle incendiare, fapt ce a determinat evacuarea functionarilor din imobil.
Cornel Tomescu, sef sector in cadrul Secretariatului General al Guvernului, a declarat ca minerii nu au fost deloc violenti la sosirea in Piata Victoriei. "Minerii erau calmi, nu strigau lozinci la adresa guvernului sau ale presedintelui si stateau asezati pe caldarim", a afirmat Tomescu. El a spus ca, in timp ce o delegatie a minerilor discuta cu Petre Roman, un militar a aruncat, in mijlocul minerilor, de la nivelul al treilea al Palatului Victoria o petarda lacrimogena. "Acesta a fost semnalul care a declansat atacul impotriva cladirii Guvernului. Din acel moment, Miron Cozma nu mai putut conduce minerii ci, din contra, acestia ii impuneau lui o anumita conduita", a subliniat Tomescu. El a declarat ca de situatia creata au profitat grupurile de civili aflate in zona care au reusit sa se infiltreze printre ortaci. "Revendicarile politice au fost induse de aceste grupuri".
Cpt. Dorel Enache, comandantul grupului de interventie al MAPN care a actionat in Piata Victoriei, a afirmat ca parte din militarii pe care ii avea in subordine detineau asupra lor munitie de razboi. Enache a declarat ca nu cunoaste daca subalternii sai au facut uz de arma, dar a subliniat ca existau toate elementele prevazute de regulamentele militare care sa permita acest lucru. Referitor la starea de spirit a minerilor, ofiterul a spus ca a incercat tot timpul sa tina legatura directa cu acestia, pentru a evita izbucnirea violentelor. Capitanul a adaugat ca a fost surprins cind, in Piata Victoriei, a vazut grupuri de civili care-i instigau pe ortaci la violenta si le spuneau sa-l omoare pentru ca este "securist". "Am incercat sa le spun minerilor ca nu are rost sa se faca macel pentru niste ziduri, cladirea Guvernului fiind goala, pentru ca toti demnitarii au plecat", a spus Dorel Enache. El a spus ca a stat de vorba cu lt. col. MAPN Silviu Popescu pe care l-a intrebat de ce instiga la violenta. "Popescu a spus ca fortele aflate la putere nu merita sa conduca tara, pentru ca fac parte din cei care, in decembrie 1989, au condus lovitura de stat".
Revolutionarul Nica Leon a declarat ca toti civili care s-au alaturat minerilor nu doreau decit inlaturarea Guvernului Roman si a presedintelui Iliescu. "M-am dus la un post de radio pentru a cere cetatenilor sa se alature minerilor si sa rastoarne Guvernul Roman si pe Ion Iliescu", a afirmat Nica Leon, adaugind ca s-a incercat chiar declansarea unei greve generale si blocarea drumurilor.
Mihnea Marian Constantinescu, purtator de cuvint al guvernului, a declarat ca Serviciul de Protectie si Paza i-a impus premierului Petre Roman sa paraseasca Palatul Victoria. Constantinescu a spus ca, initial, Petre Roman a vrut chiar sa coboare in mijlocul minerilor, in Piata Victoriei, dar ca aceasta solutie nu a fost acceptata de SPP. "Ulterior, s-a hotarit sa fie trimis un consilier al primului ministru", a adaugat acesta.
Roman a afirmat ca a decis sa paraseasca cladirea Guvernului, dupa ce Ion Iliescu i-a spus ca este cea mai buna varianta.
Seara se reuseste evacuarea Pietei Victoriei. Manifestantii se retrag catre Televiziune si Piata Universitatii.
Miron Cozma, in fruntea unei delegatii a minerilor, s-a intilnit la Palatul Cotroceni, cu presedintele Ion Iliescu, in care i-a conditionat retragerea minerilor de demiterea primului ministru.
Petre Roman a declarat ca i-a propus lui Iliescu ca Guvernul sau sa-si "depuna mandatul" si sa fie constituit un nou cabinet, in urma unor negocieri pe care urma sa le aiba cu Ion Iliescu.
Ion Iliescu a declarat ca mineriada din 1991 a fost "spontana", dar pe parcurs a degenerat si a capatat conotatii politice. El a spus ca premierul Roman a propus sa-si dea demisia in dupa-amiaza zilei de 25 septembrie, inainte de sedinta CSAT, iar dupa sedinta s-a dat un comunicat, semnat de Roman, in care se preciza ca si-a pus la dispozitia Presedintelui mandatul, in vederea formarii unui nou guvern.
26 septembrie
Minerii ataca cu forte noi cladirea Guvernului. Sub presiunea evenimentelor au loc negocieri cu usile inchise intre reprezenantii minerilor si conducerea tarii.
Oliviu Gherman, vicepresedinte al Senatului, desi nu a participat la discutiile de la Cotroceni, din seara de 25 septembrie 1991, cind s-a luat in discutie si s-a hotarit demisia Guvernului, s-a intilnit cu patru lideri ai minerilor, printre care era si Cozma. Acestia i-au spus ca, daca pina la ora 12.00 nu se va da oficial comunicatul privind demisia guvernului Roman, 40.000 de sindicalisti de la Pipera se vor alatura minerilor aflati in Piata Victoriei. Liderii minerilor au adaugat ca, probabil, nimeni nu doreste izbucnirea unui "razboi civil".
Ora 12.00, Alexandru Birladeanu, presedintele Senatului, a anuntat demisia Cabinetului Roman, pe postul national de televiziune.
Mihnea Marian Constantinescu, purtator de cuvint al guvernului, a declarat ca a fost surprins de faptul ca demisia lui Petre Roman a fost anuntata in Senat, in timp ce acesta se afla la Camera Deputatilor, si ca, din cite stie el, la acea data nu se hotarise nimic in acest sens. El a spus ca demisia Cabinetului Roman nu a fost determinata de venirea minerilor la Bucuresti, ci de elemente care au profitat de situatia de criza aparuta in acel moment.
Eugen Dijmarescu, ministru al Economiei si Finantelor, a declarat ca nu minerii au determinat Guvernul Roman sa-si dea demisia. "Guvernul Roman nu si-a dat demisia la presiunea strazii, ci din alte considerente, de natura politica", a spus Dijmarescu. El a adaugat ca "atunci cind s-a pus problema depunerii mandatului, minerii nici nu ajunsesera in Capitala". Dijmarescu a spus ca la acea data cunostea situatia din Valea Jiului si ca cererile din 1991 ale minerilor erau justificate deoarece o duceau foarte prost, iar cei din conducerea Regiei nu faceau nimic pentru ei si erau interesati numai de bunastarea lor. "Surprinzator, Liga Sindicatelor Minerilor nu a cerut demiterea conducerii Regiei ceea ce ma face sa cred ca este vorba despre o complicitate", a adaugat Dijmarescu.
Consilierul prezidential Iosif Boda a declarat ca Romania devenise "o tara fara Guvern", cu citeva zile inainte de sosirea minerilor la Bucuresti. Boda a spus ca, in acel moment se putea vorbi despre "o situatie de criza" si ca toti factorii de decizie din Guvernul Roman erau "disparuti fara urma". Referindu-se la inlaturarea Guvernului Roman, Boda a afirmat ca era doar "o problema de timp" si ca venirea minerilor la Bucuresti nu a facut decit sa o grabeasca.
Vicepremierul Adrian Severin a declarat ca Executivul nu era demis daca nu veneau minerii la Bucuresti. Severin a spus ca minerii au fost calmi pina in dupa-amiaza de 25 septembrie, cind a auzit "o izbitura puternica" si i-a vazut pe ortaci cum au rupt cordonul de jandarmi care aparau guvernul.
Miron Cozma cere minerilor sa plece acasa pentru ca le-au fost rezolvate toate revendicarile. Cu toate acestea, in dupa-amiaza acelei zile, minerii patrund in sala de sedinte a Adunarii Deputatilor, unde cer demisia lui Ion Iliescu si satisfacerea tuturor revendicarilor pentru care au venit la Bucuresti.
28 septembrie
In urma dialogului pe care Ion Iliescu a consimtit sa-l poarte cu o delegatie a minerilor condusa de Miron Cozma, se semneaza un comunicat Iliescu - Cozma, care a fost si episodul final a ceea ce s-a numit "a patra mineriada".
Violentele zilelor mineriadei au facut ca 455 de persoane sa ajunga la spital, iar 50 sa aiba nevoie de internare. S-au inregistrat 3 morti in Bucuresti (Andrei Frumusanu, Aurica Crainiceanu si Nicolae Lazar) si unul (Enea Ionel), in orasul Vulcan.
Argumente istorice (Partea a doua). Justitia PSD. Ca sa NU VOTATI PSD!
Sub numele de Mineriada din iunie 1990 sunt cunoscute evenimentele care au avut loc în perioada 13-15 iunie 1990 in Bucuresti, când forţele de ordine, susţinute de mineri, au intervenit în forţă împotriva protestatarilor din P-ta Universitatii şi a populaţiei civile. A fost considerată cea mai sângeroasă, cea mai brutală ca stil şi anvergură dintre toate acţiunile minerilor
În dimineaţa zilei de 13 iunie 1990, pe la ora 3-4 am, forţele de ordine au distrus corturile celor aflaţi în Piaţă şi au făcut arestări. Cordoanele de trupe antitero au fost rupte de manifestanţi. În jurul orei 9, mai multe grupuri de muncitori de la IMGB au sosit în Piaţa Universităţii scandând lozincile: "IMGB face ordine!" şi "Moarte intelectualilor!", "Noi muncim, nu gândim!". Cu toate astea s-au retras şi au defluit spre o altă zonă necunoscută. Pe strada paralelă cu Institutul de Arhitectură două cordoane de trupe USLA au încercat să protejeze un obiectiv format prin încercuirea Pieţei cu autobuzele din dotarea Poliţiei. La îndemnul unor tineri fără ocupaţie atmosfera s-a încins până în momentul când a izbucnit un conflict direct, iar trupele USLA au şarjat mulţimea. Aceasta a reacţionat răsturnând o autoutilitară marca TV de culoare albastră, din rezervorul maşinii a fost furată benzina, cu care s-au confecţionat cocteiluri Molotov. Aceleaşi persoane au rupt pietre din caldarâm pe care le-au folosit drept proiectile. Autobuzele s-au aprins, după eveniment TVR a lansat versiunea oficială că au fost incendiate, a existat o înregistrare a generalului Mihai Chitac în care acesta dădea ordin ca autobuzele să fie aprinse chiar de Poliţie. În scurtă vreme, nori groşi de fum negru au acoperit Piaţa.
Pe tot parcursul zilei au avut loc confruntări violente între manifestanţi şi forţele de poliţie; au fost incendiate autobuzele poliţiei, sediile Poliţiei Capitalei, Ministerului de Interne şi SRI.
La televiziune se citeşte un comunicat al preşedintelui Ion Iliescu în care se afirmă „Chemăm toate forţele conştiente şi responsabile să se adune în jurul clădirii guvernului şi televiziunii pentru a curma încercările de forţă ale acestor grupuri extremiste, pentru a apăra democraţia atât de greu cucerită”.
În seara zilei de 13 iunie, trei garnituri de tren pline cu mineri au plecat din Petrosani spre Bucuresti iar un alt tren a plecat a doua zi din gara Motru spre Bucureşti.
14 iunie
Ajunşi în Gara de Nord la ora 4 dimineata, minerii conduşi de Miron Cozma au fost preluaţi de angajaţi ai SRI şi a altor servicii secrete şi au fost orientaţi spre punctele nevralgice ale Capitalei. Un grup foarte mare a ocupat Piaţa Universităţii, unde au pretins că refac rondurile de flori distruse de corturile manifestanţilor, pe platoul din faţa Teatrului Naţional. Imediat au pătruns în incinta Facultăţii de Geologie, unde au ocupat balconul, simbolul libertăţii de opinie şi au devastat o colecţie unică în Europa de flori de mină şi zăcăminte geologice ca şi sediul Ligii Studenţilor. O soartă asemănătoare au avut şi Facultatea de Litere şi cea de Matematică, dar şi Institutul de Arhitectură Ion Mincu. Numeroşi profesori au fost bătuţi, între ei se numără şi profesorii de la Litere Gheorghe Brancus şi regretatul lingvist Petru Cretia, agresat de nişte indivizi care se aflau în posesia fotografiei sale. În zonă minerii au mai devastat sediile PNŢCD şi ale PNL unde au pretins că au descoperit valută falsă şi arme, şi de unde au furat tot ce se putea fura, inclusiv o staţie radio şi aparate de birotică. Liderul studenţilor Marian Munteanu a fost bătut şi aruncat apoi în fântâna de la Universitate, dar a scăpat printr-un miracol. Alţi lideri au avut o soartă asemănătoare. Un alt grup a ocupat Televiziunea română, autointitulată liberă. În câteva ore Bucureştiul era complet pacificat şi haosul a coborât pe străzile unde puterea era deţinută de aceste grupări paramilitare, care colaborau cu Poliţia şi SRI. Toţi intelectualii, persoanele cu barbă, cei îmbrăcaţi cu haine fistichii au fost bătuti, arestaţi, urcaţi în dubele Poliţiei şi interogaţi la o unitate militară din Măgurele.
15 iunie
La orele prânzului minerii au fost urcaţi în autobuze şi transportaţi la complexul expoziţional Romexpo, unde şeful statutului, preşedintele ales recent Ion Iliescu le-a mulţumit pentru acţiunea lor vitejească prin care au salvat democraţia din România. Discursul său a fost întâmpinat cu urale. Imediat după aceasta au fost conduşi la trenurile care îi aşteptau în Gara de Nord, şi transportaţi în Valea Jiului.
Rădăcinile acestor mineriade se găsesc în evenimente mai vechi ale istoriei românilor. De altfel, limba română este singura din lume în care a fost creat acest cuvânt, care mai apoi a fost tradus în toate limbile planetei. Se pare că după revolta minerilor din 1977, Valea Jiului a fost permanent supravegheată şi păzită de Securitate, inclusiv prin înlocuirea adevăraţilor mineri cu securişti. Ceauşescu însuşi avea un plan prin care trupele de Apărarea Patriei să contribuie la înăbuşirea Revoluţiei şi le dotase cu bâte şi alte obiecte contondente, dar muncitorii din Timişoara, Braşov nu au putut fi convinşi să ia parte la un asemenea carnagiu, ci dimpotrivă au manifestat pentru libertate. O lovitură asemănătoare fusese administrată partidelor politice din Opoziţie cu prilejul grevei regale în 1947, când sute de studenţi membri ai organizaţiilor de tineret ale PNŢCD şi PNL au fost bătuţi în Piaţa Palatului de muncitori cu bâte aduşi cu camioanele de PCR.
În plan intern mineriada din iunie 1990 a reprezentat o perioadă de lipsă a libertăţii presei prin prezentarea unilaterală la unica televiziune din acea vreme(doar din punctul de vedere al puterii FSN ), împiedicarea prin ameninţare a apariţiei ziarului "România Liberă" . Sediile partidelor de opoziţie au fost devastate. Puterea FSN nu a reuşit să genereze probe cu care vreuna din persoanele arestate să fie condamnată în justiţie.
Acţionând ca o forţă independentă de stat minerii s-au substituit forţelor de ordine şi implicit au subminat statul, iar consecinţa a fost acţiunea împotriva statului în următoarele 3 mineriade (împotriva guvernului Petre Roman în septembrie 1991 şi a guvernului Radu Vasile în ianuarie 1999 şi februarie 1999). Efectele în plan extern au fost catastrofale, România a fost exclusă de la orice finanţare a organismelor internaţionale, a întrerupt acordul de asistenţă cu FMI.
Mii şi mii de tineri au fugit din ţară, au ales libertatea şi s-au refugiat în ţari democratice. Foarte lent, efectele acestea au fost îndepărtate iar încrederea Occidentului, care părea pierdută definitiv, a fost reclădită şi România a devenit membru al NATO şi al Uniunii Europene. Cu toate acestea, deşi au trecut mai mult de 18 ani de la evenimente, dosarul mineriadelor e departe de a fi finalizat, deşi procurorul militar Dan Voinea, cel care se ocupă şi de dosarul revoluţiei din 1989 a promis că până la 1 ianuarie 2007, data aderării României la UE va fi finalizat şi va începe urmărirea penală a vinovaţilor.
În pofida declaraţiei, Voinea n-a finalizat dosarele mineriadei, motiv pentru care în 20 martie 2000 a fost pensionat. a fost revocat din funcţie, iar în 1 aprilie
Istoricul Andrei Pippidi a comparat 14-15 iunie 1990 cu "Noaptea de cristal" din Germania Nazista, cu acţiunile echipelor de "cămaşi negre" ale lui Mussolini, în Italia, şi cu forţele de pararepresiune ale poliţiei legionare din 1940, în România.
Andrei Cornea: Alcătuind o „categorie socio-profesională ce aparţine mai degrabă secolului al XIX-lea decât secolului al XXI-lea”, minerii au adâncit, în Romania postcomunistă, schismele sociale, delimitările dintre clase, sporind frustrările şi ranchiunile. În alt articol, Andrei Cornea spune că se poate vorbi despre un pogrom simbolic împotriva studenţilor şi intelectualilor de elită, dar şi asupra ţiganilor, molestaţi şi ei de mineri.
Adrian Nastase, numit ministrul Afacerilor de Externe la două săptămâni de la mineriadă, a afirmat că „a trebuit să lucrez mult pentru repararea imaginii României în străinătate”. În legătură cu rolul lui Ion Iliescu în mineriada din 90, Adrian Năstase a spus că această „temă este profund politică” şi că „a fost politizată de-a lungul timpului” şi a adăugat că dosarul mineriadei a fost “reactivat” în perioada în care Emil Constantinescu era preşedinte, în anul 1998.
Ion Iliescu vorbind despre scenele „de anarhie şi dezordine“ care au dus la atacul minerilor, după ce la vremea respectiva a denumit „o rebeliune legionară“, ulterior a reformulat „ne aminteşte de rebeliunea legionară [...] şi a fost percepţia multor altora din generaţia mea…”.
De ce sa nu votati PSD. Argumente istorice (partea intai)
Pentru ca nu cei sanatosi au nevoie de vindecare ci aceia bolnavi, ce va urma nu este altceva decat o
sitematizare a argumentelor pentru a NU VOTA PSD, si o clasificare a acestora.
Cei care voteaza PSD au in mare trei argumente:
1. Ca Basescu e mitocan
2. Ca Basescu are in spate numai interesele lui si ale gruparii sale
3. Ca Basescu vrea sa fie dictator
Am sa pornesc, prin metoda reducerii la absurd, de la premisa ca toate cele trei sunt adevarate, si, pornind de la aceasta premisa vom ajunge la o contradictie care ne OBLIGA sa NU VOTAM PSD.
Am sa postez in consecinta trei tipuri de argumente anti-PSD
1. Morale
2. Economice
3. Politice
La care am sa mai adaug unul:
4. Istorice
ARGUMENTE ISTORICE
Uciderea lui Ceausescu din ordinul lui Brucan si cu aprobarea lui Iliescu in conditiile in care nici unul nu era ales prin vot, ci s-au autoproclamat conducatori.
Folosirea masiva a dezinformarii pentru a crea stare de panica si confuzie generala, o metoda comuna si in ziua de azi, dar care a provocat multi morti atunci si nu numai.
2. Ianuarie 1990: Prima Mineriada
În 28 ianuarie 1990, s-a organizat un marş la care au participat membrii partidelor nou-înfiinţate, dar şi mii de cetăţeni care erau îngrijoraţi de decizia de participare la alegeri a gruparii din jurul lui Ion Iliescu, preşedintele provizoriu al României. În scurt timp, manifestaţia a luat amploare. Protestatarii s-au grupat în faţa sediului Guvernului din P-ta Victoriei.
În replică, reprezentanţii Frontului Salvării Naţionale au organizat o contramanifestaţie la care au fost chemaţi să vina muncitorii de la principalele uzine bucureştene. Au avut loc incidente între manifestanţi şi cei chemaţi de preşedintele din acea vreme, Ion Iliescu să apere „democratia”.
A avut loc o tentativa de intrare in sediul guvernului a mai multor demonstranti. În dimineata zilei de 29 ianuarie '90, în urma apelurilor lansate de Ion Iliescu, 5.000 de mineri înarmaţi cu bâte au sosit din Valea Jiului în Bucuresti. Zeci de camioane şi autobuze cu muncitori au venit în Piata Victoriei şi s-au alătura minerilor.
Un grup "operativ" format din mineri, reprezentanţi ai forţelor de ordine şi lideri ai Frontului Salvării Naţionale s-a deplasat la sediul PNT-CD, unde a sosit şi Petre Roman, care s-a justificat că, de fapt, dorea să îl ia de acolo, pentru a-l proteja, pe Corneliu Coposu liderul ţărăniştilor. Pe strazi s-a strigat "Moarte intelectualilor!" şi "Noi muncim, nu gândim!".
În urma incidentelor cu forţele de ordine, dar şi cu muncitorii şi revoluţionarii aduşi la contramanifestaţie de liderii Frontului Salvării Naţionale, câteva zeci de manifestanţi au fost răniţi. S-au făcut şi reţineri dintre cei care au participat la miting. Minerii sosiţi în Bucureşti, în 29 ianuarie 1990 au participat, împreună cu forţele de ordine şi lideri FSN la percheziţii şi arestări ilegale la sediile unor partide şi organizaţii civice aflate în opoziţie cu cei care preluaseră puterea după căderea lui Nicolae Ceauşescu
3. Februarie 1990: A DOUA MINERIADA
În 18 februarie 1990, în P-ta Victoriei a avut loc o manifestaţie anticomunistă, urmată a doua zi, de o incursiune a minerilor la Bucureşti. Evenimentele din acele zile au rămas cunoscute ca Mineriada din februarie 1990.
Acţiunea fusese anunţată în urmă cu câteva zile, prin numeroase manifeste lansate în Capitală.Piaţa din faţa sediului Guvernului Provizoriu (Palatul Victoria) s-a umplut curând cu câteva mii de manifestanţi care au început să scandeze lozinci împotriva Frontului Salvării Naţionale şi a preşedintelui din acea vreme, Ion Iliescu. Iniţial, manifestaţia era îndreptată împotriva Securităţii şi comunismului, ca apoi, în scurt timp, nemulţumirile să fie îndreptate împotriva celor care preluaseră puterea după căderea lui Nicolae Ceauşescu.
Pe pancarte protestatarilor era scris: „Jos Securitatea, suntem cu armata!”, „Securiştii-n mină, să avem lumină!”, „Securiştii pe tarla, să crească producţia!”, „Revoluţia a fost doar o rotaţie de cadre?”, „F.S.N.=P.C.R.”, „F.S.N., du-te înU.R.S.S.!”, „Nu mai vrem comunişti, securişti, activişti!” etc. Reprezentanţii manifestanţilor au cerut să aibă un dialog cu cei din guvern. La un moment dat, şi-a făcut apariţia în zona pieţii, lângă intrarea în sediul Guvernului dinspre Bulevardul Iancu de Hunedoara, Gelu Voican-Voiculescu, vice prim-ministru. Acesta s-a afişat ostentativ cu o armă automată. Gesturile şi atitudinea lui Gelu Voican Voiculescu aveau să declanşeze nemulţumiri în rândurile celor prezenţi. Au loc o serie de evenimente încă neelucidate pe deplin. Unii manifestanţi au reuşit să intre în Guvern.
În după amiaza zilei, din zona balconului de la etajul 1 al palatului s-a auzit un foc de armă. O parte din manifestanţi s-au îndepărtat huiduind de zona intrării în clădire. În acelaşi timp, câteva persoane au încep să arunce cu diverse obiecte înspre faţadă. Un individ s-a caţărat până aproape de balcon, după care a renunţat şi s-a întors în mulţime.
Armata care avea în pază dispozitivul s-a dat la o parte şi a permis intrarea liberă a persoanelor în clădire. Primul grup care a pătruns în zona intrării principale au început să distrugă cărţi şi mobilier, steaguri cu stema PCR şi RSR, apoi s-au instalat la balcon. Accesul fiind liber, deşi militarii erau prezenţi, în scurt timp mai pătrund în imobil şi alte câteva sute de manifestanţi din piaţă. Într-un birou este descoperit Gelu Voican Voiculescu care a refuzat să dialogheze cu cei prezenţi motivând că manifestanţii sunt violenţi. Câteva persoane din grupul celor care au forţat primii intrarea în palat, l-au îmbrâncit pe Voican spre balcon ameninţându-l că va fi azvârlit de la etaj.
Spre seara, reprezentanţi ai Armatei le-au cerut ziariştilor şi altor protestatari să părăseasca zona deoarece vor interveni în scurt timp pentru eliberarea sediului Guvernului. O parte din persoane au părăsit clădirea, alţii au ales să rămână la interior. La ieşirea principală, un general de Armată tria persoanele: o parte erau lăsate să plece, altele au fost luate la bătaie şi reţinute. Aparatele de fotografiat ale unor ziarişti au fost zdrobite de pământ, la ordinul unui general care coordona acţiunea.
S-au făcut 105 arestări din rândurile celor care au fost prezenţi la manifestaţie sau au intrat în sediul Guvernului. Cei reţinuţi au fost filmaţi de echipele Televiziunii Române şi prezentaţi pe postul naţional TVR ca fiind "contrarevoluţionari", "anarhişti", "persoane de la periferia societăţii" şi care "au fost plătiţi de conducerile partidelor istorice" (PNL şi PNŢ-CD) pentru a răstura prin forţă regimul Iliescu.
În urma demersurilor reprezentanţilor unor sindicate şi a FSN-ului, în noaptea de 18-19 februarie 1990 au fost aduşi 4000 de mineri, din Valea Jiului. Reprezentanţii FSN-ului, dar şi ai Guvernului au solicitat minerilor să restabilească ordinea în Capitală. La sosirea lor, minerii au găsit în Piaţa Victoriei numeroşi soldaţi şi cadre de la Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne, protestatarii fiind deja împrăştiaţi de forţele de ordine. Preşedintele Ion Iliescu a anunţat că se vor lua măsuri drastice împotriva celor care au produs „acte de violenţă”.
(Continuarea maine)
sâmbătă, 28 noiembrie 2009
PSD este problema. Punct.
Nu cei sanatosi au nevoie de doctor, ci aceia bolnavi...
Pana pe 22 noiembrie totul era clar. Stiam cu cine trebuie sa votez. Stiam si de ce. Singurul lucru pentru care ma agitam era sa conving pe unul sau pe altul sa mearga la vot. Si eventual sa ii conving ca cea mai buna optiune este Crin Antonescu.
M-am certat atunci cu cativa blogger-i pentru ca de fiecare data cand ii indemnam sa nu voteze cu un candidat ce nu are sanse imi radeau in nas. Ba ca ei vor sa protesteze, ba ca ala e ateu si de aceea il voteaza. Minunate motive. Si tot in nas imi radeau cand le puneam in balanta posibilitatea unui tur doi cu Basescu si Geoana.
Am avut dreptate. Si acum dam din colt in colt. Eu? Am luat-o de la capat dupa ce am cantarit doua zile care sunt posibilitatile. Acum sunt acuzat de lipsa de pragmatism...
Cand am primit rezultatele preliminare, numite tehnic si exit poll, le-am primit. Direct peste ochi. Sau peste cap sau dupa ceva oricum.... Eu ca eu, dar jumatatea mea, care a si muncit la campania lui Crin efectiv zi si noapte era devastata... Ma intreba daca se mai poate schimba ceva... I-am raspuns de cateva ori in graba ca la scorul acela slabe sanse...
Acum stiu ca a facut parte din echipa cea mai tare. Rezulatatele de sector, unde Crin Antonescu a fost pe locul unu au dovedit asta. Ce folos? Daca ar fi gandit mai multi la fel poate astazi nu ne aflam in aceasta situatie. Mi-am facut calcule si mi-am dorit din tot sufletul sa nu fie Geoana cu Basescu inainte de 22 noiembrie. Dar temerile mele s-au adeverit. Din nefericire.
Desigur nu pot spune exact cine va castiga alegerile in turul al doilea. Datele mele se rezuma la localitatile urbane, unde toate par sa il indice pe Basescu invingator.
Mie imi convine acest rezultat, cu Basescu presedinte, din toate punctele de vedere. Si daca nu ati inchis fereastra pana acum le voi enumera:
1. PNL a savarsit o greseala tactica sustinandu-l pe Mircea Geoana pentru ca:
- pune PSD in pozitia favorabila de a termina pentru multa vreme opozitia din ultimele doua partide puternice (PNL si PD-L), ceea ce si este probabil sa se intample avand in vedere parcursul PSD din ultimii 20 de ani.
- pierde electorat masiv, pierzand teren in fata PSD pentru alegerile urmatoare
2. Daca PNL nu ar fi decis sa sustina candidatul PSD in turul al doilea de scrutin, pastrand distanta, ar fi beneficiat direct din lupta PDL - PSD, la urmatoarele alegeri, pastrandu-si electoratul si castigand din erodarea credibilitatii celorlalte doua.
3. Daca va castiga Basescu, iar liberalii nu l-ar sustine pe Geoana, PNL si PSD ar fi in opozitie, ceea ce ar atrage dupa sine trei consecinte majore si avantajoase pentru PNL din punctul meu de vedere:
- Opozitia nu este in pericol de a fi desfiintata (spre deosebire de cazul in care PSD si Mircea Geoana ar castiga). Asta este un bau-bau comunist. ma mir ca mai tine. PNL si PSD raman formatiuni politice puternice care vor fi mereu in spinarea PD-L
- PDL si Basescu isi vor rupe rapid dintii in urmatorul mandat prin erodarea credibilitatii ceea ce poate duce chiar si la alegeri anticipate.
- PNL ar pleca la urmatoarele alegeri, avand chiar un avantaj in fata PSD, fiindca ar castiga mult din electoratul pierdut de Basescu si chiar PSD.
Inca o data repet acum de ce mi se pare mai periculos sa votam PSD:
a). Daca acum castiga Geoana, PD-L este ostracizat din oficiu. Asta este clar. Problema este ca si PNL iese slabit din toata tevatura asta pentru ca pierde din electoratul sau, care este nemultumit de "pactul cu diavolul". Si ar pierde electorat la greu.
b). Situatia aceasta va da posibilitatea masinariei PSD sa isi faca de cap. Pentru ca au resurse si stiu si cum se face treaba. Sunt un partid extrem de disciplinat si asta ii face extrem de periculosi!
Nu sunt clarvazator. Dar stiu sigur ca in primele sase luni orice coalitie in care este implicat PSD cade. Si va fi scandal. Iarasi. Din nou. Again...
Pentru ca adevarat problema este PSD!!!
oi placide
Ferit de intemperii,
Graul de toamna
Receptionat la timp -
Este asigurat ...
Perfect.
II:
Oile placide
S-au asternut la iernat
Privesc nutretul cu multa pofta
Din care vor consuma
Iarna intreaga,
Perfect.
Oh, totul e minunat,
Oh, minunat.
POATE ATI UITAT
Noi te iubim!
E frig afară,
Besna mă-înconjoară,
Iar mă-ntorc acasă
De la servici...
Sunt doar un simplu miner
Cu braţ vânjos şi cu voinţă de fier.
Nici nu realizez:
Sunt în mină sau visez?
Sunt doar un simplu miner
Cu braţ vânjos şi cu voinţă de fier.
Nici nu realizez,
Sunt în mină sau visez?
Dar... primvara va veni
În concendiu vom porni...
Domnul meu!
Dar... primvara va veni
În concendiu vom porni...
Dar... primvara va veni
În concendiu vom porni...
Domnul meu!
Dar... primvara va veni
În concendiu vom porni...
Becule, stai aprins, becule!
Noi te iubim!
VICTORIA
Azi serbam iar victoria,
Si indoiala se ascunde in gand,
Azi serbam iar victoria
Moralul e un strut cu capul in pamant.
II:
Te intreb daca vezi vreo schimbare
Ma intreb daca simti vreo schimbare,
Va intreb daca e vreo schimbare,
La oamenii din jur.
III:
Azi serbam iar victoria,
Hingherii dorm si cainii latra-n mahala.
Azi sebam iar victoria,
Cu oborocul car lumina si pe strada mea.
II:..
IV:
Zic voua, celor fara de prihana,
Zic voua, pacatosi cu chip smerit,
Si voua, luptatorilor cu pieptul rana,
Si tie, politruc nenorocit,
Zic voua, care-aveti inca puterea
De-a scoate raul care zace-n voi
Voi care va agonisiti averea
Ca vagabonzii, scormonind gunoi ...
Povestea Palmii
E plicticos deja...
Confirmati, sau infirmati, in puii mei!
"Daca baba avea un coi, era ministru de razboi!"
Avea sau nu avea?
O lume, o Europa intreaga e cu ochii pe rahatul asta de tara din aceasta cauza...
***
Si daca mai stati mult ca magarul lui Buridan, nestiind ce sa faceti, va urez sa o luati in PALMA!
Stiu ca e placuta caterinca, sezatoarea de la Realitatea, OTV sau mama naibii mai stie de unde.
Insa ginditi-va si la inca un aspect, domnilor kknari din Media.
Asta ar cam detrona faza tiganilor cu lebedele.
CIT puii mei de rau mai faceti tarii asteia din dorinta baloasa de rating?
Acusi o sa auzim de la cei doi apostoli ca Basel bate toti cei 7 pitici zilnic drept incalzire. Sau NU.
Sau poate ii bate doar trucat, pe iutub...
Puii mei.
Care sint!
Justitia, oarba, proasta, si total inoportuna...
Neconstitutionalul Blaga a fost ejectaaaaat!
Papagalul Cel Simplu anunta asta la televiziune, cu o voce tremurata...deja aude imnul de Glorie al Partidului Unic rasunindu-i in urechi, arhangelii Marxisti sunind din trompete, vede Republica Populara a Raiului deschizindu-se in fata lui...
Visul papusii...
Oare cum o fi sa te crezi mare si tare...iar din spate sa se auda tot timpul vocea unui pensionar zicind:
"Gionele, mai usor cu melita, ca esti prost! Apooooort!"
***
In acest placut stil politic rRoman, si in vederea alegerilor, in scurt timp Politia Romana va fi scoasa in afara legii, votarea corecta va fi amendata si penalizata, iar turismul electoral va fi o obligatie de stat. Mai lipseste ca Justitia sa isi ia un concediu pina de Sfintul Ion, in 2010, SRI e in concediu platit de 20 de ani oricum, iar staff-ul centrelor de votare sa fie ales, prin lege, doar daca sint membrii PSD. Evident, firmele de transport trebuie obligate, prin lege, sa ofere mijloace de transport gratuite pentru pensionarii, tiganii si alcolicii PSD, sa vada si ei tara si sa voteze cu spor. Iar agentii de circulatie sa ofere unda verde, eventual sa escorteze cu girofar caravanele. Evident, toate hotelurile sa ofere cazare si masa gratuita oamenilor muncii aflati in interes de serviciu.
Buletinul de vot sa aibe o singura rubrica:
"Geoana"
***
O tara rosie.
Cu oameni maro.
Welcome to the Red Dreamland!
***
O simt in oase deja. Va fi buluc la granite in urmatorii 5 ani.
Gionele, sper ca stii cum se stinge lumina...
vineri, 27 noiembrie 2009
Ginduri. Fara imagini.
Stiu, e impropriu romanului sa faca asta.
Insa… perseverez in prostie…
O idee idioata nu imi da pace, de ceva vreme.
Si incepe cam asa:
What if?
***
Ce ar fi fost daca, atunci, in 1989, lumea nu ar fi pus botul la bilbele de baba isterica si NF ale Neanelului?
Ar chemat armata peste noi? Si armata s-ar fi dus?
Punctul 8, acel punct G al nefericirii si nervilor Iliescieni, nascocit de golani si oameni vanduti capitalismului sangeros, ar fi schimbat soarta tarii.
Imaginati-va doar un simplu dialog:
“Gigele, ce-a fost maica-ta?
Casnica, zise Gigel.
Dar tatal tau,intreba educatoarea?
Activist, spuse Gigel!
Toata clasa, spuse tare: Fraiereeeeeeeeeee!”
***
Va dati seama ca daca lucrurile mergeau cum ar fi trebuit sa mearga, am fi fost departe?
Daca fiecare om din generatia mea ar fi facut niste lucruri cheie…
Dupa cum urmeaza:
- Nu ar fi votat Ilici.
- La momentul necesar, si-ar fi paletat bine parintii si bunicii care se udau la izmene vazind mortaciunea de Bergovici la televizor cum infiera golanii care indrazneau sa ceara libertate.
- La aparitia minerilor, ar fi facut ca timisorenii, ar fi fabricat doua zile numai bite de baseball , in orice amarit de loc unde functiona un strung.
- Ar fi pus mina pe un Molotov de cite ori eram furati si oprimati pe fata.
- Ar fi pus mina pe Kalashnikov de cite ori auzea de justitia noastra, cea cit se poate de vazatoare, chiar daca prin lentile de contact rosii.
Oare cum ar fi fost viata noastra?
Ne-ar fi invadat rusii pentru asta, ca sa aibe Neanelul tron?
***
Incep sa cred ca femeile acestei tari ramin gravide prin inductie, magie, simpatie,sau doamne iarta-ma, prin efect placebo. Caci despre sfintul duh nu putem vorbi intr-o tara cu traditie materialist-stiintifica. Because rRomanul nu are coaie. Si atunci misterul e total.
***
Independent de mine, am avut contact cu istoria inca din frageda pruncie.Si inca nu ma pot obisnuii cu ideea ca hobby-ul maxim al acestui “bobor” este auto-felatia. Putem spune ca are o mare asemanare cu elefantii, poporul nostru. E mare, lent, maninca toate rahaturile, si, din lipsa de natalitate, pe cale disparitie. Nu e chiar prost. Dar nici departe de-a fi. Cu toate acestea, e autoutilitar si autosatisfacator.Din cauza trompei, poate sa si-o suga by himself! Inca nu am mai auzit de vreun popor care sa isi f*** singur sansele cu atita harnicie ca al nostru. Nici macar in Papua, sau in Congo nu se intimpla asa ceva. Si sa mai spui ca rRomanul e lenes…
***
Ma macina curiozitatea de-a stii ce crede conationalul nostru, care prin prostie si nepasare a lasat lucrurile sa ajunga aici, ca va urma, cind se vor termina banii, nimeni nu va mai dori sa ne dea, nu tu FMI, nu tu Banca Mondiala, iar smecherii vor emigra in Bahamas. Iar rRomanul va sta cu curul gol in praf, uitindu-se la amarita lui de putza toata belita, ca oaia la bariera…Si behaind la fel:”Aiii di p*** mea, mah, acuma shie fashieeeeeeeeeeeeeeeem?”
Vedem atunci, Domnilor si Doamnelor, vedem atunci…
Pina atunci, las’ sa mai steie astia, ca asa bine le zice la burgheji…
Numai ca, fratilor, in realitate e cam asa:
“Ana Pauker si cu Dej
Fix le-au supt-o la burgheji”…
Planul "di bataie" al Neanelului.
Propunerea de valorificare nu intră în atribuţiile noastre. Informaţia cuprinde sumarul discuţiilor purtate de către cei vizaţi pe teme de interes economic cu referire la repere industriale aflate în atenţia Div. noastre. Segmentele principale extrase din contextul dialogului sunt cuprinse în nota rezumativă de mai jos. La mapa info. se găsesc în amănunt restul datelor.
Cadrul general al discuţiei a reliefat aspectele campaniei electorale şi mai ales perspectiva turului doi al alergerilor. Adrian Năstase şi-a exprimat părerea că nu vor fi prezenţi cei peste nouă milioane de alegători necesari validării Referendumului propus de Traian Băsescu iar Ion Iliescu a revenit asupra subiectului afirmånd că trebuie explicată populaţiei lipsa de rost a acestei manevre care ar ameninţa statul de drept. Mircea Geoană a intervenit reiterånd punctul de vedere al lui Adrian Năstase şi susţinånd că principala problemă o reprezintă obţinerea sprijinului total al liberalilor pentru susţinerea sa în turul doi. Şi-a exprimat ideea că mesajul lui Antonescu este slab şi acesta nu va reuşi să ridice partidul dar că procentele sale contează deşi la nivel local este posibil să nu se ralieze unele organizaţii mai ales în Ardeal. Situaţia din Ardeal este sensibilă a precizat Ion Iliescu, dar Viorel se va ocupa să compenseze prin accesarea liderilor maghiarimii - el este cel mai potrivit în solidarizarea celor de la UDMR. Viorel poate merge pe ce vor ei mai mult, pe autonomie locală extinsă - chiar cu includerea zonei Mureş, Cluj, Oradea deoarece oricum nu vor face fata logistic şi deficitul de imagine se va echilibra cu timpul. Trebuie strånse råndurile şi dată imaginea de forţă în plan public a mai afirmat Ion Iliescu, indicåndu-i lui Adrian Năstase să ia legătura cu Dinu Patriciu pentru a-l linişti cu Romgazul, unde au marşat puternic mai înainte şi udemeriştii. Interesul asupra obiectivului este mare, iar dinspre partea noastră ar fi fost de folos un acord ferm pe mai mulţi ani cu Rusia, cu garanţii serioase. Mircea Geoană a afirmat că are toate garanţiile şi că vor fi şi semnate nişte protocoale cu rol informal la proxima vizită la nivel oficial. Partenerii noştri de la Moscova nu sunt convinşi că putem asigura stabilitatea investiţiei dar un regim politic consolidat ar aduce beneficii importante. Ei sunt pregătiţi să investească masiv şi vor veni dacă sunt agreaţi a mai întărit Mircea Geoană. Oltchimul este o problemă se vor supăra mulţi dacă îl cedăm lui Voiculescu, pe de altă parte nu avem de ales altfel riscăm să ne alegem cu inamiciţii de care nu avem nevoie, a zis Adrian Năstase iar Ion Iliescu a completat că înţelegerea rămåne înţelegere şi Voiculescu este un partener loial care trebuie să rămånă alături de noi. Vîntu vrea şi Poşta şi CEC-ul, a spus Mircea Geoană, nu se poate să pierdem CEC-ul, iar Poşta este oricum în mare parte sub controlul său aşa că nu va fi o problemă deşi la nivel de imagine se vor genera teme conflictuale. O să-l ajutăm în schimb şi noi şi Voiculescu la patrimoniul UGSR. Are el grijă să-şi acopere golul de imagine a intervenit Adrian Năstase iar Ion Iliescu a închis această parte a discuţiei recomandånd concentrarea pe următoarele puncte legate de contextul desfăşurării planului de campanie.
*Preluat de AICI.*
***
Interesanta aceasta discutie.
Si, contrar tuturor bilbelor lui Neanelu, cit se poate de probabila.
Si sa o luam pe puncte.
***
Stim ca Neanelu’ considera o amenintare reducerea numarului de parlamentari. Duce, in primul rind, la cresterea puterii fiecaruia in parte. Ilici, acest Old Suckerhand al politicii rRomanesti i-ar dori multi si slabi. Stie prea bine ca consens total intre ei nu poate exista,vin din zone prea diverse ale tarii, si sunt prea lacomi.
LeSimple si Bombonel sustin, si au dreptate, ca va fi grea ralierea totala a Liberalilor. Realitatea e ca Liberalii din teritotiu sint cu totul diferiti de Liberalii Rosii Ciolanivori Miticizati Si Ciocardelizati. Si nu prea pun botul. Partea aceasta a discutiei ma face sa cred ca exista o intelegere apriori intre liberali si PSD,la nivel inalt, acolo unde toti sint cam la fel de lepre. Crinut, maica, pui de lele de moldogot ce esti...Si numai tu, toata gasca de Kakalini, Paturici si altii. De la gunoiul de rRadu Campeanu incepind! Va doare pe voi in Black Smelling Hole de noi. La aceasta raliere,Ilici sesizeaza ca si zona problema Ardealul...Ilici, p*** comunista ce esti, ARDEALUL va avea intotdeauna o problema cu tine, iar tu nici una cu el. Interesanta e partea in care se da de sigura rezolvarea problemei de catre Hrebe. Realitatea este ca intre Moldova si Harghita-Covasna e doar un deal mai mare. In acest caz, cine sa fie mai aproape de inima teroristului Boszgorez Mark O’Bella? Nu ca nu ne-am fi asteptat de la ei la asta, doar trimbiteaza de douazeci de ani ca ar face zob tara asta. Faina e moneda, ceea ce chiar ma amuza...autonomie locala, ingura Neanelului? Chiar si la misto...va dati seama ca e disperat, acum ceva ani mai repede isi taia mitzu’ jos decit sa zica asta. Inca cu asta a speriat orice sansa de-a trata cu cel Prea-Babuin,care la ora la care a citit aceasta convorbire, banui ca a inceput sa guite mai rau si tare decit porcul 'junghiat. Pentru asta, Vadim creca ar fi in stare sa-l si bata, ad literam.
Incet, incet, ni-se dezvaluie si motivul celebrei vizitea a lui Gionel Cel Simplu la Marele Prieten De La Rasarit. Interesant interesul rusesc pentru gazul romanesc. Interesanta intentia de-a investi. Interesanta solicitarea de garantii pentru buna desfasurare a jafului. Si, si mai interesanta alegerea celui Simpu pentru prezentarea ofertei. Avem si un presedinte, chiar daca e mahalagiu si marinar. Sau, ma rog, aveam. Prin prisma acestor fapte ar trebuii sa urmeze o autosesizare SRI iar Gionelovici inchis pentru inalta tradare.
Urmeazaaaaa: CIOLANUL.Mici amanunte despre impartirea sa, si mici griji legate de modurile de preluare,risipite. Pe fata, cu dispret,si mercyless. Sa zicem ca in acest moment nu doresc sa insist pe domeniul economic. Il stim cu toti, si stim ce se ascunde, sub aceasta fata a...”socialismului” PSD. KLEFTA FOREVAAAA! HASTA LA SIEMPRE...
***
Nu ne lecuim. Unii inca mai cred ca poate, de data astaaaa, hmmmmm, e cul sa fii rosu, poate nici nu sint asa de rai si ei....stupid motherfucking blabla. Am un singur gind inspre asta. Generatie Pro, din rindul carora au izvorit acesti noi fraieri, acesti Birezibiculi: intrebati-va parintii despre cum ati venit pe lume, din cauza carei lipse de prezervative. Intrebati-va parintii cum portionau fiecare paine. Intrebati-va tatii cite eforturi faceau ca sa isi permita sa va scoata mamele la o cofetarie,inaintea tipicului cotzait comunist pentru alungarea frigului din casa. Puteti incerca.Insa e pe riscul vostru. Parintii s-ar putea sa va scoata PSD-ul din cap cu ranga.
Domnilor....hmmmm, of, mi-e greu sa spun asta...Domnilor pensionari, sinteti pe cale sa va f***** singuri kktul de pensie pe urmatorii 5 ani, pentru doua algocalmine primite acum. Ginditi-va bine. Chiar daca nu e pe partea voastra ginditul. Sau in comportamentul natural. Aceasta este o gasca care se ocupa cu gerontrofilie inca din’90.Adica cu f**** batrini.Violat drepturile lor, mai precis. La parte egala cu ale tuturor.Felia de salam, de cascaval si decozonac de acum, sau o pensie ok maine? Din care sa iti poti cumpara cascaval, salam sau cozonac la discretie?
Oameni ai muncii! Din fabrici si uzine, sau de unde puii mei sinteti voi.Nu v-ati saturat ca sloganurile sa va tina loc de bani, pe fluturas, la sfirsit de luna? Sa aveti si voi bani de o bere sambata, nu sa o cumparati pe credit? Nu doriti sa-i scoateti si voi ochii la Veta cu un celular mai smecher, cumparat din salar, inainte de-a o pune capra pe masina de spalat,acasa? Daca doriti toate astea, ginditi-va sa votati cu unii care vor dezvoltare.
Tarane! Las-o in puii mei de patura, galeata sau m*** care ti-o da Ilici Bergovici sau kknarul de Gioana. Doresti ca in continuare premaru’ si sefu’ de post sa iti cotzaie muierea cit tu esti la camp, cu de-a sila, si sa nu poti face nimic? Daca nu doresti asta,nu vota cu ei, si nu fi Bou-Vagon.
Muncitoarelor de la Apaca! Voua va zic un singur lucru: S***** P***! Cu tot neamul!
***
As mai scrie.
Dar ma enervez.
***
Later Edit:
SRI sustine ca sint falsuri.
Desigur ca face asta, ar da foarte rau sa dispara hartii de gen de la ei. Mai ales ca e stiut ca se ocupa cu chestii economice, in special. Si cu confidentialitate.
Si ca un al doilea argument: NU pot sustine ca sint adevarate, si sa-l lase pe Gioana sa plece. Pe chestia cu rusii.