duminică, 24 noiembrie 2013

Strada Docherilor, Constanta.

 Locuiesc pe o strada linistita. Intr-un cartier linistit. Duminicile sint pline de pace si comun. Cainii mai latra, pensionarii mai circula, dar nimic nu rupe obisnuitul zilei.
Ei, astazi pacea cartierului a fost rupta de o... Hmh. Sincer, nici nu stiu cum sa-i zic. M-am holbat indelung, de la balcon, la un grup de oameni cu pancarte, condusi de un nenea cu un megafon, care mormaia lozinci numai de el stiute si intelese. Oamenii scandau dupa el, asa, alandala, probabil doar ca sa nu taca si sa para ca fac ceva, daca tot au iesit la demonstratiune. Evident, pentru citiva amariti de demonstranti, a fost dislocata si o armata de 1245739872672562534 organe ale legii, ca deh, poate se porneste o noua revolutie. De fapt, probabil se tem de o contra-lovilutie.
***
 Oameni buni. Asa vreti voi sa schimbati atitudinea rRomaniei? Nu spun ca nu e mai bine decit nimic, dar asta e tot ce putem? "Ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim", asta a ramas spiritul? Cind o sa realizam ca pentru a schimba optica unui neam, nu ajunge sa ne adunam in bisericute, si sa soptim lozinci si chestii misterioase, ca americanii pasionati de OZN-uri?
 Dar tin sa le multumesc stimatilor demonstranti anti-cianuri si alte chestii ecologice pentru un pic de inedit pe o strada amortita in duminicia ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu