marți, 10 iulie 2012

Marti, pe canicula.

 Ma gandeam ca nu mai am ce scrie. Sau de ce scrie. Dar uite ca uneori nu te poti abtine... E hilar ce se intampla. Hilar in toate sensurile. Ceea ce imi confirma multiplele banuieli din ultimul an. Dar hai sa vedem ce prostii mi-au trecut prin cap, intr-o oarecare ordine cronologica:
-PDL pierde majoritatea parlamentara, brusc, si teatral. Boc e trimis inapoi la Cluj, si fluierat pe drum. Dincolo de buimaceala afisata de mai-marii PDL, ma indoiesc ca a fost o miscare neintentionata. Ci doar una prost calculata: nu si-au inchipuit ca adversarii vor folosi EXACT aceleasi mijloace ca ale lor.
-MRU esueaza intr-un mod mai penibil decit ar fi crezut oricine. Dealtfel, as fi foarte curios de motivul real al acestui esec. Care, in fapt, poate fi doar unul: fiind omul lui Base, iar PDL dovedint lipsa de sustinere la adresa acestui personaj...eu ce sa cred? Ca PDL s-a saturat de securistii pusi de El Mahalagio in fruntea lor, sa le dirijeze si dijmuie lor veniturile? Mai mult, NIMENI nu ma poate convinge ca plecarea lor de la guvernare nu a avut intentia de-a pasa gloaba la adversar, inainte de alegeri, pentru a avea ce baga si ei de vina cind va veni timpul. Ca realizari nu prea au.
-El Pontandante, ud la izmene, e facut prim ministru. O data cu aceasta numire, primeste cadou si o maimuta rosie. Care il musca pina la os. Si incepe sa reinventeze legi, constitutii....tot ce poate reinventa, dupa ce mai citeste inca o data biografia lui Stalin, se mai uita pe net la niste poze cu Che, si mai asculta un teatru radiofonic despre Ceausescu. Ca saracu Neanicu nu le-a prea avut cu scrisul, si nici nu a vrut sa plateasca pe altii sa scrie in locul lui, fiind un oltean chitros. Devine un om care isi depaseste conditia. Avanseaza de la "carlan naravas"( Ilici Bergovici Neanelu) la "carlan xerox", impanindu-si cv-ul cu diverse kkturi inexistente, pe drumul catre glorie. Nu dovedeste nici in al 12-lea ceas pic de intelegere la faptul ca dictonul "sint doctor ca asa vreau eu" nu face doi bani in Europa. Oarecum , e o premiera: avem si noi, o data , un prim ministru care a putut fi dovedit cu o minciuna evidenta. Si, har domnului, toti prim-ministrii nostri au fost mincinosi.
-El Pontandante si un Ciuchi foarte victorios i-o suspenda Marelui Mahalagiu. Nu oricum, ci la un mod veros, un fel de Fast Forward la metodele PDL si asumarile lor de raspundere inexistenta. Europa reactioneaza, ceea ce era si firesc. Pe Ponta se infoaie doctrina, iar pe Ciuchi parul. Ma amuz deja la ce o sa li-se infoaie amandouara cururile cind va termina madam Merkel cu ei. Si poate vor invata, amandoi, de ce intotdeauna doar SOFERII delegatiilor importante ii saluta, si nicidecum delegatii. Oamenii din vest stiu sa-i recunoasca pe cei egali lor, si politicosi fiind, vorbesc doar cu cei de nivelul lor social si intelectual.
Acestea sint, in mare faptele. Vazind asta eu cred ca:
-Basescu stia ca el oricum e mort politic. Si a marsat, ca orice smecher de mahala, pe ideea ca cit tine, tine, iar el castiga.
-PDL nu a vrut sa se impace cu ideea ca oamenii nu au prostul obicei sa voteze cu cei ce le iau banii in mod fatis. Ci ii prefera pe cei ce-i fura pe ascuns. Acum sint morti deja. Si se vor intoarce exact unde le e locul, si anume in divizia B. Singurul motiv de amuzament e ca madam Udrea va fi ignorata, cum de fapt si merita. Si asta s-ar putea s ao omoare de singe rau. Asta daca nu cumva reuseste sa-l vrajeasca pe Ciuchi, si sa reuseasca o dubla in materie de presedinti. Eh, tot raul inspre bine. Macar se va schimba mirosul ambiental in budoarul ei. Nu o sa mai miroase doar a peste, de la putza ei si a mahalagiului Matelot, ci a peste si a mort, de la putza ei, si de la mortaciunea lui Ciuchi.
-Mai marii acestei tari s-au gasit sa se ia in bete cu mina care ne hraneste cu toti, si anume madam Europa. Va asigur eu, inca NU am vazut noi ce e criza. Dar madama pomenita mai sus va avea grija sa ne arate. Precum a facut si cu grecii.
***
In rest, numai de bine. Si ne vedem in campania electorala, deoarece PROMIT ca voi scrie...

Un comentariu: