duminică, 24 octombrie 2010

Ziaristii. Si cei doi lei care ii valoreaza, in general.


Bantuit de una din insomniile mele din ultima vreme, in noaptea asta am intrat un pic pe Hotnews.ro. Site respectabil, altfel, si destul de ok ca si continut. Insa si aici am asistat la ciudata alunecare spre un partizanat mic, din pacate.
Despre ce era vorba? Despre motiunea de cenzura a PSD la adresa guvernului Boc. De fapt, intrebarea era daca am vota asta. In cuvinte destul de frumos spuse, omul(autorul) explica de ce NU ar vota asta. Argumentatia sta mai slab, insa, dupa umila mea parere, si denota un partizanat clar.
Cu certitudine, intentiile PSD sint total altele decit cele declarate in celebra motiune, asta stim toti. Dar hai sa ne uitam un pic ce au declarat, inainte de-a comenta mai departe, si, nu intamplator, sa ne uitam ce a scris autorul acestui articol.
***
  1. Renegocierea angajamentelor cadru cu FMI, BM si CE.
Inteleg ce inseamna asta. Profitand de gradul redus de indatorare al Romaniei, opozitia va cere si va aplica, chiar fara acordul cu FMI, deficite bugetare enorme, de 10-12%. Sa le plateasca urmasii lui Ponta si Antonescu. Dar daca bancile nu vor avea incredere in economia romaneasca si nu ne vor mai finanta deficitul? Deh, sa fim optimisti!

*Hmh. O demagogie tipica PSD. In mod clar, de pe drumul pe care ne-a angajat Basescu NU mai putem cobori. Indiferent cine guverneaza. Insa, e usor sa treci trei vorbe intr-un text pe care stii oricum ca NU il vei respecta.

2. Revenirea asupra reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor, readucandu-le la nivelul de dinainte de 1 iulie 2010.

Suna bine, dar de unde iau banii? Din evaziunea fiscala, economia subterana, fiscalizarea muncii la negru. Si daca toate astea nu se lasa prinse? Ca doar Dan Nica a condus Ministerul de Interne in 2009! Ei na, sa fim optimisti, tovarasi!

*Hehe. Stim asta, si fara sa o citim pe net. Nu e asa?

3. Eliminarea coruptiei prin decuplarea clientelei politice de la banul public si transparentizarea folosirii acestuia.

Hai ca ma umfla rasul. Cine spune asta? Nastase, alias matusa Tamara? Geoana, sustinut de SOV si Voiculescu-3 Antene? Antonescu, coleg de partid cu Tariceanu, Patriciu, Fenechiu, Remes, Rusanu, Morega si inca multi altii ? Da prosti ne mai credeti!

*Haios de numa e ca fix PSD propune declientelizarea banului public, ei care au inventat sistemul.

***

Acuma, o sa ziceti ca sint nebun, ce am cu asta? Ca omul a scris bine, si a zis bine ce era de zis. Am ce am cu el, si cu toti ziaristii la un loc. De ce? Pai e simplu. Toata lumea se incapatineaza sa ne vire pe git ca sintem in situatia de acum deoarece "salariile nesimtite ale bugetarilor, blabla...".

Mai baieti si fete, ziaristi de doi lei si vuvuzele de cacat! Chiar credeti ca poporul asta e facut DOAR din prosti, si ca voi ati inventat apa calda si mersul pe jos? NU exista ziaristi neimplicati, sau, ma rog, neimplicati deoarece NU scriu la Vantu. Exista doar ziaristi implicati. Punct. Nu ne mai falfaiti partizanatul vostru pe la nas. Ambalajul doct, scrierea frumoasa nu ascund miezul. Unii il acuza doar pe Basescu. Altii prefera sa arunce cu rahat in Tariceanu si PSD. De fapt, toata clasa politica e vinovata. Ceea ce se omite, in mod constant, in presa noastra, e faptul ca scurgerile bugetare exista inca. Mai mult, nu s-a eradicat decit o bucatica mica, si anume catre bugetari, adica, mai bine zis, catre unii dintre ei. Sa nu uitam ca DOAR supraevaluarile drumarilor, si renegocierile de contracte costa mai mult tara asta decit TOTI bugetarii. Situatie asupra careia nu s-a intervenit nici macar cu un milimetru. Iar presa, TOATA presa pare a avea un Orb al Gainilor absolut intentionat la asta.

"Citez : “Guvernarea Basescu-Udrea-Boc-Anastase (BUBA) a produs un dezastru generalizat in economie”. Aha, adica nu guvernarea Tariceanu, santajata de PSD, care a umflat pensiile si salariile bugetare dincolo de orice logica economica, a produs dezastrul."

Mai dobitocule. Un precedent scuza un fapt actual? Scopul care e, sa existe bani care sa fie piratati in liniste, sau sa o ducem bine, ca popor? Nu spun ca Tariceanu nu a facut un rahat cit PNL-u plus PSD-ul de mare cu pensiile si salariile alea, dar sa afirmi ca asta e singura cauza pentru care rRomania e pe duca, trebuie sa fii partizan al Sistemului care a distrus tara. Pe linga faptul ca esti un ziarist de doi lei.

***

Credeti cumva ca domnii ziaristi nu stiu de fapt unde e buba? Ba ma tem ca da. De ce tac? Ma tem ca asta stim noi SI ei prea bine. Totul in numele unui stomac care ghioraie, totul in numele infrangerii "crizei", totul in numele Sistemului. Ma apuca greata. Efectiv. Ce naiba, exista si oameni seriosi in tara asta. Inca. Nimeni nu vede ca tot ce se face e un fel de zgariere superficiala a problemei, in numele eternului "noi am facut" politic si, de fapt, nimeni nu vrea sa indrepte lucrurile. Toti doresc un stat european, in spatele caruia cei alesi sa nu plateasca taxe iar toata lumea sa fure pe rupte. Misterios pentru mine e cine va plati toate astea. Si mai ales ce isi inchipuie domnii economisti ca se va intampla. Deoarece nu are sens sa ne facem iluzii: rRomania NU e Grecia. Pe undeva, acum inteleg graba Basesciana de-a accepta favorurile Nato, in ideea ca o data inclusi in strategia lor, si instalat celebrul scut anti-racheta, vor-nu-vor UE va trebui sa accepte ce se intampla la noi. Fain santaj, si absolut tipic. Tipic oamenilor care nu sint in stare sa faca nimic pe bune, oamenilor care nu sint in stare sa realizeze nimic durabil. Intrebarea e daca va tine, si CIT va tine. Pina la ce suma, de fapt.

Ziua de azi domneste viata noastra, cea de maine e absolut ipotetica. Traieste astazi ca si cum ai muri maine. Hoarda de Zombie comunisti nu a plecat, e aici, mai activa ca niciodata, ambalata in toate culorile spectrului politic si absolut victorioasa. Poate ar trebui sa infintam un serviciu de vanatori de Zombie, sa faca curat. Hollywoodian, de-a dreptul. Hehe, ce haios ar arata Woody Harellson in tzoale nationale Romane... Sa mai zici ca nu avem parte de senzatii tari, de o viata interesanta si aventuri, noi, Romanii. Mortiimasii, puiimei si boszmeg, tineti-va, fratilor, Holiudu' de rahao departe de mine, gunoaie ce sinteti!

2 comentarii:

  1. Sunt ziarişti între ziarişti. Şi sunt unii... mai cumpăraţi decât alţii...

    RăspundețiȘtergere
  2. tonomatul nu se dezminte...in bagi o fisa de euro in fund si il balacareste pe basescu o ora pe ceas sau proslaveste "linistea" furaciunilor atat de trambitata de psd/pnl/pc...

    la mine pe blog discutam despre Revolutia Franceza de la 1789 sau Paleocomunism nenorocit?

    RăspundețiȘtergere