marți, 19 octombrie 2010

Anul 2011. Inevitabil, vine.

Vine. Vrem nu vrem, el vine. In doua luni si 12 zile. Iar odata cu noul an, si FMI isi stringe bagajele. Nelinistitor, nu e asa? Ultima sursa de finantare, si cea din urma, a incapacitatii si imbecilitatii politrucistice rRomane isi ia bagajele si pleaca. Prostia si lacomia politica a facut si ultima teava de bani sa fie amputata. Ce va fi, oare, dupa asta?
***
Hmh. ma tem ca am pus o intrebare al care nimeni nu vrea sa raspunda sau, cel putin sa recunoasca ca exista DOAR un singur raspuns. Bizonul, de foame, va calca in picioare stapanii. Asta in ideea ca stapanii nu vor fi peste mari si tari deja, ceea ce e foarte posibil, chiar teribil de probabil sa se intample. Si vom vedea cit de..."adecvate" au fost masurile lui Boc din ultimii ani. Succesul, total indoielnic, al unui amarit de avocat, al unei marionete a unui incapabil, in Administratie. Si vom afla, din pacate, cit de putin inseamna asumarea unei raspunderi guvernamentale. Adica, vom auzi niste scuze spuse inaintea sa inchida usile ministerelor la plecare. Inca mai exista parerea ca reducerile, austeritatea ultimului an, vor putea acoperi ritmul in care se risipesc banii in tara noastra, si vom putea sa ne auto-sustinem, si o data cu noi si Sistemul? Dau doar un exemplu: incapacitatea de plata in administratie va duce la o incetare (in cel mai rau caz), sau macar partiala (in cel mai bun caz) a activitatii,iar asta va bloca si mediul privat, ultimul producator de bani al unei tari sufocate de fanarioti. Si atunci? Nexam papica la bizon? Nexam "timpul trece, leafa merge"...? Din pacate, insa, o data cu leafa mergeau si cheltuielile. Care din pacate vor ramine.
***
Chiar sint curios, o data mamaliga explodata, ce orori financiare si infractionale ale ultimilor 20 de ani vor iesi la iveala. Mor de curiozitate pe cine vor da vina, sau ce spectacol va fi la pasarea vinovatiei de la unul la altul. Da, o sa spuneti, nu se va ajunge la asta. NU se va ajunge la asta pina in februarie, sa zicem. Cam atunci se vor termina economiile din banci ale romanului de rind. Si atunci va incepe scandalul.
***
Bun. Ne asteapta un an oribil, o prabusire a sistemului, faliment, si alte dezastre (previzibile) de gen. Ok, insa, spre CE ne indreptam, dupa? Comunismul l-am incercat, din 1944 pina in 1989. Stim toti cum s-a terminat. Am mimat un capitalism bananier, din 1989 pin acum, cu rezultate pe care avem deosebita placere sa le admiram, live, acum. Si sa le simtim, tot live, pe propria piele. Spre ce ne indreptam? Spre feudalism, spre un nou ev mediu? Tara asta nu va rezista nici 5 minute in fata unei crize de proportii, ca un intreg. rRomanul nu e motivat de patriotism, nu la nivel de jos. Nu a fost niciodata. Vom deveni o noua Yugoslavie? Toata lumea va izola parazitul Dambovitean? Vom alege, la final, sa taiem accesul prostanului la decizie? Instinctul de conservare va reusi sa biruiasca prostia ovina?
***
Sint teribil de usurat de faptul ca copilul meu locuieste la 50 de km de granita unei tari mai vestice decit a noastra. NU se stie ce va urma, iar semnele sint rele, chiar cumplit de rele.
***
LATER EDIT:
U're welcome in:


"When I was a kid I thought
I wanted all the things that I haven't got
Oh. I learned the hardest way
Then I realized what it took
To tell the difference between
Thieves and crooks
A lesson learned to me and you..."
***
Have a good life!

Un comentariu:

  1. pai si asa noi tot intr-o criza financiara suntem de vreo 20 de ani incoace...poate fi mai rau decat era prin 95? mai punem o haina pe noi, mai mancam copite, liniste sa fie in tzara, ca asa ne-a indobitocit iliescu si psd pana acum...liniste si pace pt moguli si paiatzele lor de paie...

    @tuturor
    la mine pe blog Curuletz Nastasian ii da un dos de palma peste fata de tampit puber a lui Virinel Prostescu: "vei fi prim ministru cand eu voi fi presedinte?!?!?!?"

    RăspundețiȘtergere