marți, 14 septembrie 2010

Voodoo dolls for masses

A inceput iar (!) scoala. Din fericire, deschiderea oficiala a putut avea loc in toate scolile, avand in vedere ca ministrul a revenit la sentimente mai bune si a acceptat acest lucru, dealtfel moment mult asteptat de catre copii si parinti. Dar musiu abia acum a aflat. O nesperata mare de flori in manutele pruncilor (pe vremurile astea sarace era suficienta bucuria regasirii pentru unii, a descoperirii pentru altii). Urari, pupaturi, orar provizoriu, manuale si discutii. La discutii (de cancelarie sau de fumoar) : salariile injumatatite, disponibilizari, personal plecat de la job, ore suplimentare neplatite, vechile si noile proiecte ale guvernului. Dezastruoase si hilare la un loc. Din Cornu' si laptele a ramas doar cornu' (si asa era mai mult biscuitele si iaurtul, fie vorba intre noi) si or fi zis oamenii ca merge inghititura si cu apa de la robinet. Bursele sociale pentru elevi raman insa neschimbate, la fabuloasa suma de 7 lei lunar (nu depune nimeni pentru ca nu se acopera suma de xerox)! In schimb, apare pe buze un nou proiect care va costa ministerul cateva milioane de euroi: papusi pentru fetite (dar, apropo, masinute pentru baieti?). Si nu orice fel de papusi, precum decadenta Barbie sau desfranata Hannah Montana, nu... ci papusi mutilate, arse si hade, ca sa se obisnuiasca de mici cu imperfectiunea lumii asteia si s-o accepte mai usor cand or fi mari. Ca uite noi, care ne-am jucat cu papusele perfecte chinezesti, cat de pretentiosi am ajuns. Le recomand copiilor folosirea papusilor in scop nobil. Sa scrie pe ele "guvern" si sa le intepe cu ace, cuie si cutite...

5 comentarii:

  1. "...ci papusi mutilate, arse si hade, ca sa se obisnuiasca de mici cu imperfectiunea lumii asteia si s-o accepte mai usor cand or fi mari"
    Pai na, trebe sa stie si ei cum e cu "scoala vietii", cu exemple veridice. Nu de alta, dar am putea, altfel, sa ne permitem sa injuram perceptele celui Prea-Marinar. Si sa punem la indoiala insasi rolul educativ al "scolii vietii"

    RăspundețiȘtergere
  2. ... singura scoala pe care el a absolvit-o cu brio. Si se pare ca i-a priit...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca glumesti...Daca vrei sa glumim, eu as propune sa-i mutilam pe cei care au propus asa ceva, ar fi mai credibil si ar invata copii si cum se ingrijesc si se repara...

    RăspundețiȘtergere
  4. Oricit vrem, nu putem. Nu exista o lege care sa responsabilizeze deciziile de sus. Demisie, si sint albi ca laptele. Remaniere, si sint mai albi ca laptele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa e... Ei, eu doar propusesem o solutie de criza.Ii luam pe ei ca material didactic si faceam economie.La cat le valoreaza pielea nu trebuia sa scoatem de la buget decat vreo doi bani. :))

    RăspundețiȘtergere