miercuri, 8 septembrie 2010

Sint Patologic. Un patologic.


Ca orice roman, ma mai uit la televizor. Vad diverse. Diverse exemple ale politicii rRomane, ale favoritismelor guvernamentaale, efectuate cu un dispret total fata de restul tarii. Azi de dimineata, privind la (i)RealitateaTv, am vazut-o pe Roberta Anastase transmitind un mesaj simplu: Va convine, nu va convine, noi ne ascundem dupa legi si abuzam cum vrem. Citeam, tot azi de dimineata, despre o domnita Maurer, pusa pe post de "incasator" de salarii de domnul Videanu. Ma holbam ieri siderat la stirea ca CET Rovinari (regie "autonoma" subventionata de stat) si-a dat "prima de MURATURI". In tot acest context, doua lepre ne indeamna sa suportam, sa induram, cu capul sus, si sa tacem din gura.
On the other hand, mult-discutatul nou imprumut de la FMI, la ziaristi si bloggeri. Unii ca ar trebui facut, altii ca nu. Fiecare cu argumentele lui. Dar despre un lucru simplu, absolut nimic. Si anume ce se intampla cu banii, odata luati. Stiu, Marele Cocalar acuza pensii si chestii de gen. Sincer, imi permit sa nu cred. Sau, poate e asa. Ok, considerind asta, ce se intampla cu banii de CAS-uri? Avem cheltuieli cu salarii, cu subventii, cu dinastea? Ok, aste e tara, astea sint obligatiile. Totusi, de ce am ajuns in situatia asta, CE decizii gresite s-au luat, CINE le-a luat, CIT se platesc si acum, in loc sa se stopeze? INCOTRO se scurg banii, cu nemiluita? CINE raspunde pentru ce s-a intamplat pina acum, inclusiv de "scurgeri"? Mai bine zis, de ce se insista ca e corect sa NU raspunda nimeni? La aceasta intrebare pina si presa se da de ceasul mortii sa NU se raspunda. E cumva o conventie tacita nationala sa NU se pomeneasca subiectul? Exista un consens in politica pentru pastrarea acestei situatii? Privind prin prisma acestor intrebari, CE DIFERENTA E INTRE PSD SI PDL? Doar faptul ca pe unii ii conduce, din umbra, un CHIOR, iar pe ceilalti o BUNICUTA?
Intr-un cuvint: DE CE SE INSISTA IN PASTRAREA ACESTUI SISTEM?
***
Am fost acuzat, mai ieri, ca sint de domeniul patologicului. Sincer, nu vad de ce sint acuzat de asta, din cauza ca pun niste intrebari de bun simt, sau arat cu degetul niste "scapari" voite, la niste oameni care s-au ajuns urlind TOCMAI impotriva acestor fapte. NU vad de ce ar trebui sa ne prefacem ca nu vedem ce se intampla de fapt, sau ce ni se pregateste. Nu stiu, poate nu vad eu toata imaginea, dar daca voi, CITITORII, considerati ca e asa, va rog sa o spuneti. CLAR si RASPICAT. Iar eu voi renunta la scris. Iar asta nu e o vorba goala. Vreau sa aud pareri, de data asta nici macar nu ma intereseaza daca sint anonime sau injurioase. Dar vreau sa vad ca exista coaie pentru a-ti da cu parerea argumentat.

2 comentarii:

  1. Sunt intrebari la care cei care sunt in masura sa raspunda nu o vor face. Iar noi, care suportam cel mai greu efectele politicii dezastruoase, vom ramane cu ele pe buze. Nu exista argumente care sa justifice marasmul in care se afla tarisoara asta. Clasa politica (la putere sau in opozitie) nu are interes sa opreasca scurgerile nejustificate, pentru ca este o sursa de venit la care apeleaza cand unii, cand ceilalti. Situatia se vrea asa, pentru ca este cel mai convenabil pentru toti. Dar nu si pentru popor. Insa nu le pasa. Indiferent de ce zic unii postaci, scrisul, atitudinea, spiritul critic trebuie pastrate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nicicum, nicicand si niciodata NU trebuie sa te opresti in a scrie, a arata cu gdegetul si a demasca toate aceste marsavii de-a dreptul continue, ce se produc sub ocgii nostri, ai tuturor!
    Nu de alta, dar, daca dispar oameni ca tine, cu greu ne vom descurca in acest hatis dominat de lacomie, hotie si parveniti...
    Sa ti dea Bunul Dumenzeu ganduri alese si bune, putere de viata si de munca ca, sa reuseti si sa trezesti prin acest dar de al tau, si alte constiinte sedate si setate...
    Toate cele bune si sa auzim numai de bine, monsenieur!
    :)

    RăspundețiȘtergere