miercuri, 29 septembrie 2010

Incredere. Acordata aiurea.


Am scris deja atitea despre PDL incit mi se face greata. Totusi, un subiect nu l-am atins deloc. Si anume Increderea. Acordata de oamenii care au votat, unor oameni care au fost, inca o data, votati. Si, ultima data, unui singur om.
As putea gasi un milion de alte motive de comentat. In afara increderii.
Insa, am ales sa pun doar o singura intrebare:
Cind s-au luat cei celebri 25% din salariu, s-a PROMIS ca e doar pe 6 luni. De ce se pregateste o schimbare a legii muncii, care sa permanentizeze asta? Credeti ca schimbarile de termen ascund pastrarea unui fond vicios? Toate ar fi fost suportabile si de inteles, DACA s-ar fi luat masurile cuvenite unei iesiri din criza, pe baze reale. Cum tara asta NU mai produce mai nimic, doar cheltuie, ar trebui sa fim destul de prosti sa credem, inca o data, ca "solutia Managerului idiot", adica taierea salariului, va scoate gaura creeata de cheltuieli aiurea in alte domenii?
DE CE SE EVITA INTRODUCEREA FACTORULUI "COMPETENTA" IN RELATIA ANGAJAT-STAT?
DE CE S-AU OPERAT DISPONIBILIZARI DOAR DIN RANDUL CELOR CU VENITURI PINA LA CATEGORIA MEDIE?
Cum dumnezeu mai aveti curajul sa pretindeti INCREDERE?
***
Romanii mei, de unde credeti voi ca vine iesirea din criza, de la acordarea sau retragerea de drepturi salariale? Cum nu se face dezvoltare, voi nu credeti ca de fapt asta e doar o acoperire de gauri in zone nebuloase, nepublicate sau "la secret"? Sau inca credem ca o autostrada inseamna dezvoltare? Da, inseamna dezvoltare, numai ca inseamna dezvoltarea infrastructurii, nu a economiei. Deci, iar revenim la Radio Erevan: NU era Volga, ci era bicicleta. NU i s-a dat, ci i s-a furat.
***
E ora 6:01. Am iesit un pic pe balcon, sa incerc sa vad primele raze de soare. Cerul pe plin de nori. Nu am sanse la asta. Bate si vantul. Dinspre Est. Cam taios. M-am infiorat. E prevestitor de Iarna. Hmh. Ma bantuie o stare ciudata, ma simt amenintat de acest vant. Oare de ce?

3 comentarii:

  1. Nu îţi era clar că se va permanentiza nebunia? Te mai aştepţi la ceva bun de la ciudaţii ăştia????

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristi, astia nu sint niste ciudati. Ce se intampla presupune intentie.

    RăspundețiȘtergere
  3. pdl se va eroda masiv prin aceste masuri nepopulare pana la urmatoarele alegeri din 2012...psd/pc/pnl si alte curveturi de partide vor castiga detasat si vor da inapoi acele mariri acelorasi puturosi si panarame din sistemul public...

    RăspundețiȘtergere