duminică, 5 septembrie 2010

Din misterele tenebroase ale patriei noastre...


"Un cuplu de turisti a adus, ieri, la redactia ziarului nostru o poza efectuata la munte, in care pretind ca au surprins un Politician Binevoitor. Dupa spusele celor doi, acesta era extrem de retras si timid, preferind zonele cu ceatza, si nu s-au putut apropia mai tare, pentru o poza clara. Fiind vorba de o specie pe cale de disparitie, cu extrem de putine aparitii pe teritoriul patriei noastre, stirea a facut vilva in rindul colegilor, si, nu intamplator, in rindul conducerii, care, urgent, a contactat o echipa de experti britanici care s-a ocupat si de expertizarea celebrei fotografii cu Monstrul din Loch Ness. Evident, poza s-a dovedit a fi un fals grosolan, ba mai mult, in urma cercetarilor departamentului de investigatii a ziarului nostru, cei doi s-au dovedit a fi niste membrii ai sectei oculte "Salvarea Romaniei", scoasa in afara legii o data cu introducerea democratiei de tip Venezuelean de catre luminatii nostri conducatori. Cei doi au fost dati pe mina Organelor Statului, pentru a fi judecati in stare de arest, pericolul social pentru societatea democratica multilateral dezvoltata fiind destul de evident. Nu putem, ca popor, permite Creaturilor Mitologice sau sectelor Oculte si Paranormale sa ne puna in pericol viitorul sau echilibrul. In nici un caz nu putem permite sa ne distruga linistea.
"Nimic nu ne va opri din eradicarea elementelor binevoitor-responsabile, inarmate cu bunacredinta, din societatea noastra! Smecheria Clasei Politice va triumfa, intotdeauna, in fata competentei rau-voitorilor si dusmanilor de neam!" a declarat, pentru ziarul nostru, Inaltul Conducator."
***
De Duminica, asa, precum colegul Pappy. Si precum Sf. Simion Stalpnicul. Pe pustii...

6 comentarii:

  1. Dezinteresat, îţi recomand două lecturi utile:

    http://diacritica.wordpress.com/2009/08/14/de-ce-n-are-nostri-doi-i/

    http://diacritica.wordpress.com/2009/07/16/membru-membri-membrii-ministru-ministri-ministrii/

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc. Dar mie imi place gramatica mea asa cum e. Cu "sinistre mosteniri". NU sint ziarist,nu vreau sa fiu. NU ma intereseaza mai mult decit continutul a ceea ce scriu. Si, sincer, nu stiu cu ce e mai rau slavismul "fostei" gramatici decit grecotelismul actualei.
    In rest, mersi de sugestii, si sper ca ti-a placut ce ai citit.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Dle Nastase, poate ca ar fi mai util sa va exercitati meseria de profesor la scoala si nu dand lectii pe bloguri... dar atunci cand nu ai ce spune, cand fondul este prea indepartat pentru a fi perceput si inteles, este mai simplu sa te legi de fond... De-asta este invatamantul la pamant, pentru ca ne cramponam in ortografie dand meditatii pe la colturi si facand caz de exprimarea celorlalti, decat sa ne vedem de ograda(ar trebui sa privim mai atenti la francezi, care au renuntat de mult sa fie dependenti de ortografie... si de-asta le merge prost, nu?) Duminica mai linistita!

    RăspundețiȘtergere
  4. doamne miluieste si mare tie gradina doamne...aceste "elemente decazute" sunt singurele in stare sa mai gandeasca rational in romania...

    la mine pe blog, detalii despre cum Proprietarul Ryanair, vrea sa inlocuiasca copilotii cu stewardese pentru a economisi bani...???!?!?

    RăspundețiȘtergere
  5. Şmecheria clasei politice va continua. Da. Indiferent de culoarea politică. O apă şi un pământ, un dispreţ total faţă de ţară şi de cetăţean. Suntem varză. A la Cluj, momentan.

    RăspundețiȘtergere
  6. "Varza"? Cine? Noi romanii?
    Mah!!! Varza eram acum 10 ani cand se mai putea face ceva! Acum suntem "NIMIK",suntem zero barat,suntem Romani.
    Rade lumea de noi.

    RăspundețiȘtergere