vineri, 27 august 2010

Tacerea Leilor

Tace. In timp ce...Seitanii ne umilesc. Vladestii ne jecmanesc. Videnii ne dispretuiesc. Blagii ne pazesc. Udrele ne dovedesc. Bocii, senin, o belesc(la rece). Iar turcii ne inconjoaraaaaaa! Functionarii ne-mpresoara. Si bancile ne dau afaraaaaaaa!
Iar el tace.
Ragetul Leului De Murfatlar s-a transformat in silentium-stampa si nexam-miau. Acum, cind mandrul bobor ar avea nevoie de o inducire a hapului, de o incurajare inaintea taierii mioritzei, El tace. E drept, mai da cite o palma, mai danseaza la Ciresica. Dar in liniste, in tacere. "Nesemnarea unui act aditional este considerat acceptare tacita". Asa zic Bancile. Caci le "permite" legile. Asa o fi si cu celebrul Leu? Sa consideram ca socoteste just, si incuvinteaza tacit ce se intampla? E foarte adevarat, e vorba de "ai nostrii", nu de "ai lui". Deci, inca o data, are o scuza in fata natiunii. E drept, situatia din aceste zile nu poate fi dezamorsata cu bataia, un riset tamp, si un "dobitocule". Sa-l intelegem, situatia il depaseste.
***
Repede-repede, haideti sa o punem de un miting in fata Cotroceniului si sa-i cantam, pentru moral:
"Leuleeee, nu fii trist,
asta-i viata de hhartist,
noaptea vesel, ziua trist,
Dai o palma,
bei o zeama,
uiti poporul ca pe-o scama.
P'orma
il injuri de mama.
Ca el iar te deranjeaza,
cind tu vrei sa-l vezi dormind in strada.
Leule, nu mai fi trist!
Asta-i viata de hhartist!"
***
As dori sa traiesc sa-l vad pe cocalarul asta traind intr-o garsoniera in Ferentari, cu fetele la produs in Cipru, iar el descurcindu-se cu o pensie normala, de om cinstit. Asta daca nu-l omoara sifilisul pina atunci.Dar n-am sa vad. Oricit Voodoo as face.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu