marți, 27 iulie 2010

Despre pozitia mea, si (nu in ultimul rind) pentru Pappy...


Consider ca trebuie sa ma explic. Nu, in fata nimanui. Ci doar ca o erata a ceea ce scriu si, mai ales, a motivelor mele.
Departe de mine ideea de-a agreea PSD. A sustine ca Partidul Beizadelelor Rosii are ceva de-a face cu bunastarea sau viitorul acestei tari e o prostie gogonata. Ei nu au facut decit sa perpetueze furtul de pe vremea Impuscatului sub o masca capitalista. Au pus pe picioare cel mai eficace sistem infractional institutionalizat din lume, pina la urma. E perfect: se fura legal, si esti si aparat de lege, prin reprezentantii ei. Au creat un ev mediu perfect, unul cu fata democratica. Sau poate nu, e vorba doar de dorintele primordiale ale rRomanului, in adincul prostiei si nimicniciei lui. Pe gustul boborului.
Problema mea e ca imi doresc o schimbare. In bine, si nu doar afirmativa. "Ziceam ca e asa" nu ma multumeste. Nu pun botul la Label-urile politice. Titlul nu defineste actiunea, din pacate. Daca PSD si-ar schimba denumirea in Partidul Conservator Democrat, s-ar lasa cineva pacalit de nume? Intrebare retorica, dar ma tem ca da. S-ar lasa. Daca Ponta ar incepe sa dea valma cu discursuri de dreapta, s-ar lasa cineva pacalit? Ma tem ca raspunsul ramine, in continuare, da. DE ce as scuza, atunci, PDL daca actioneaza ca PSD, ascunzindu-se dupa discursuri de dreapta? Dreapta nu inseamna chiar deloc favorizarea celor bogati in detrimentul celor saraci. NU dreapta adevarata. Democratica. Europeana si progresista. Si, mai ales, dreapta adevarata nu ingaduie o justitie, sau un stat corupt. Ceea ce in cazul PDL nu se aplica. Ei nu tolereaza coruptia IN AFARA PDL. Ceea ce e complet alta mancare de peste, moral vorbind.
PSD, PNL, PC? Sint morti ca Moartea. Oricit incearca diversi sa-i bage in fata ca "mari salvatori ai norodului"...nu e asa. NU exista salvatori ai norodului. Norodul, boborul, pulimea-zis mai rRomaneste, plateste acum 20 de ani de vot in favoarea a diversi hoti, sau politruci rosii. Normal si tipic pentru el, boborul rRoman nu vrea sa plateasca nota. Se supara cumplit cind vine chelnerul cu foitza cu "amenda" dupa ce a consumat si, desi nu are bani de platit, nici farfurii nu vrea sa spele. Dreptul lui sa se supere, poate chiar sa conteste nota, dar farfuriile murdare le va spala. Sigur ca viata, acest lucru. Iar daca face prea multa gura, chelnerii, adica istoria, ii va trage si o mardeala sanatoasa, cum numai chelnerii pot trage celor rau-platnici.
Ponta. Ponta mai mult tace. In sfarsit, cineva din PSD s-a prins ca nu e momentul sa dea cu muia prea mult. Ei sint, de fapt, artizanii acestei situatii, impreuna cu prostia absolut sovietica care-i guverneaza, partial, si in ziua de azi. Capitalismul nu se poate face cu apucaturi de colhoz, oricine esti tu. Economia si resursele au prostul obicei de-a se caca in palaria oricui, daca calca strimb, fara pic de respect pentru "fonctie" sau grad. Punct.
Antonescu. Antonescu e un zero. O stim si noi, o stie si el. Inca spera ca, ca in alti ani, frecventa papagaliselilor aberante va invinge lipsa de continut al discursului. Si, ca, in fata realitatii, "ultimul cuvint", chiar daca e o prostie, va si stabili jocul. Deh, e un kknar de profesor de istorie ratat, cu ambitii de Stefan Gheorghiu. Atita poate, atita face. Nici macar nu merita pomenit, e un fel de Vadim, doar ca poarta crevata, nu papion. PNL in sine e doar o marioneta, o fantosa. Un scut pentru unii care, la un anumit punct, nu au fost destul de "premianti" sa joace cu Premiantii. Un fel de Premianti de Divizie C. Divizia B e actualmente partidul lui Miky Spaga.
Voiculescu. Voiculescu, adica Felix, mai bine zis Pielix, e pe linga, ca de obicei. Doar EL se mai poate lua in seama. Nici nu merita sa il pomenesc.
***
PDL. PDL ar trebui sa isi vada de treaba. Cu "huoooo, comunistilooooor" nu iesim din criza. Iar cei din guvern sint platiti sa ia masuri adecvate, in forma adecvata. NU masuri adecvate in forma neadecvata. Una anuleaza pe ceealalta. NU poti schimba lucrurile, dar ele sa ramina in esenta la fel. Nici Dumnezeu nu poate asta, pur si simplu nu functioneaza. Desigur, poti pierde inca o gramada de ani si poti ruina complet o tara PREFACINDU-TE ca aduci schimbarea. Iar aici se vede faptul ca originea lor, ca si a PSD-ului, e, la urma urmei, comuna. E dreptul meu sa fiu nemultumit de aceasta pantomima a reformei. E dreptul meu sa nu imi placa ca de fapt se incearca deblocarea PSD-istilor din sistem, pentru a fi inlocuiti de PDL-isti, care sa aplice acelasi sistem. Si e dreptul meu sa nu fiu multumit ca la ASTA se rezuma Reforma.
***
Sa critici deciziile cretine ale guvernului inseamna sa sustii PSD-ul? De cind asta? Daca vezi ca intotdeauna se iau cele mai proaste variante in calcul, ce poti crede? Ca cineva vrea sa ne scape de grija banilor, implicit de grijile decizionale ale unei vieti normale? Mai crede cineva ca o solutie corecta aplicata la mod incorect are efect benefic? Exista citiva pasi, firesti de altfel, in rezolvarea unei probleme. Primul ar fi sa recunosti ca ai acea problema. Al doilea e sa cauti o cale de rezolvare si sa stabilesti un target. Dupa aceea poti incerca sa rezolvi treaba. Cind ai ajuns la capat, trebuie obligat sa verifici daca targetul atins e cel propus. Daca e asa, trebuie stabilit un standard de abordare al unei probleme date. Insa in nici un caz nu trebuie sprijinite solutiile cu rezultat diferit de cel scontat, doar de dragul faptului ca au fost gasite de oameni cu "fonctie", "rang", sau "grad", sau pentru ca "cineva" a avut curajul sa propuna o solutie. "Solutiile" pot fi, si sint, lucruri tendentioase. Treaba acestui guvern ar fi sa ne scoata din criza, INTR-UN MOD ECHITABIL. Nu oricum. Ceea ce nu se intampla, si nu se va intampla. De ce nu am avea voie sa nu ne placa asta? De ce nu am avea voie sa ne revoltam? Are voie cineva sa ne falimenteze doar pentru ca NU e PSD si are un sistem de salvat?
Exista vreo scuza pentru a distruge un popor? Exista vreo scuza in a pericita un "maine" al unui popor de dragul unui "azi" indoielnic? Exista vreo scuza, reala, pentru a lua decizii gresite, in mod intentionat? Da, te poti ascunde in spatele incompetentei si lipsei de experienta. dar atunci nu vad de ce esti acolo. Pur si simplu. Si de ce se insista, DE CATRE TOTI POLITICIENII, in pastrarea incapabililor?
***
Pappy, un Label NU scuza actiunile gresite. NU te scuteste de raspundere cind iei decizii arbitrar incorecte. Ar trebui sa tac? De ce? Daca pretinzi ca esti de dreapta, poti actiona discretionar si sa te scuzi urlind Jos PSD? Care este scopul, injuratul kakanarilor din PSD sau iesirea din impas? Eu consider ca acesti baieti sint platiti sa ne scoata la liman, de aceea au gramada de facilitati pe care le au, de aceea au gramada de avantaje materiale pe care le au, de aceea au, in privat, viata care o au. O natiune intreaga e de acord sa le acorde aceste lucruri in schimbul rezolvarii situatiei. NU pentru altceva. Iar ei NU isi fac treaba. Ar trebuiisa "lasam sa treaca" si sa continuam cum a fost in anii PINA la PDL, sub masca PDL? CE le da dreptul sa NU isi faca treaba, pe bani luati de la noi? Dumnezeu e acolo sus, nu printre noi, in persoana unui cocalar de Murfatlar, sau unui pitic de la Cluj. Si doar Dumnezeu e scutit, din oficiu, in a-si asuma greselile. Oamenii nu. Dar unora le place sa se joace de-a Dumnezeu, nu? Iar altora le place sa-i lase.
***
Eu atit am avut de zis.

3 comentarii:

  1. http://www.logosfera.ro/2010/07/de-ce-sa-nu-cerem-bonul-fiscal-de-la-comercianti/

    De citit, pentru ca aminteati de bonuri fiscale

    RăspundețiȘtergere
  2. clasa politica romana e ca o curva sifilitica, rahitica, cu negi vaginali, gonoree si nespalata...problema e ca si poporul ii place sa o arda la buci asa urata, bolnava si sluta cum e...asa popor, asa politica...la mine pe blog peste 90 000 de mii de documente secrete despre razboiul din Afghanistan au fost "desecretizate" pe WikiLeacks!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta aduce un echilbru necesar discursului tau... Nu am solicitat niciodata o explicatie... Doar ca sustin ca PSD nu e mort pana nu e mort!!! Si trebuie avuta mare grija cu ei inainte de toate. De aceea il sustin ep Basescu! Pana moare PSD si gasca!!!

    RăspundețiȘtergere