luni, 7 iunie 2010

Crossroad to Hell


Se regrupeaza. Toti, cu mic, cu mare. Intrebarea e inspre ce. Ca popor, sintem pusi, oarecum, in postura magarului lui Buridan, intre fin si paie. Mica diferenta e ca pe termen lung, ambele o sa ne strice la stomac.
Puterea, in speta ElBaselator a speechuit ieri partidul-marioneta. Ca, ori il sprijina pe Piticul-Cel-Prost, ori va vira spre opozitie. Panica e oarecum mare pentru ei, au reusit, din prostie crasa si orgoliu sifilitic, sa se cam sinucida, politic vorbind, iar unii incearca sa isi salveze pielea, pe la altii mai putin anti-bobor. Impresia mea e ca pe Basescu nu il chiar intereseaza cit de tare sau definitiv se sinucid politic domnii PDL-isti, cit il intereseaza mai mult orgoliul sau, care prin respingerea "masurilor savante", ar primi o lovitura mortala, in sensul ca nu a zis el "gata cind e gata". Deh, el si-a ales piticul, el si a ales blonda, chiar si Videanul sau Berceanul. "Cu minuta lui". Povestea cu dojana sau pedeapsa pentru eventuali tradatori e apa de ploaie, daca pica Bocanel, ma tem ca PDL ajunge istorie in No Time. Singurul lucru care-i mai tine in viata, la ora asta, politic vorbind, e faptul ca Basescu e asociat cu PDL.
Opozitia, Albastra sau Rosie, deja declama solutii miraculoase, leacuri babesti, si unicitatea geniului rosu. Daca e sa ma intrebati pe mine, se grabesc. Exista o mare sansa ca Basescu sa incerce o "iesire de la raspundere" smechera, parind a accepta o infrangere. Iar argumente reale nu chiar are nimeni.Iar cine le pomeneste pe cele reale, ma tem ca nu ar face in veci ce predica, o data ajunsi la Putere. Demagogia e a doua piele a politrucului rRoman. PSD si PNL in mod clar vor sa ciuguleasca ultimele picaturi inaintea dezastrului. Si spera ca ei vor fi pe pozitii de top cind va incepe o eventuala reconstructie. Primul venit e primul servit, nu?
***
Romania NU are nevoie de o solutie care sa salveze clasa politica in defavoarea oamenilor. Iar aici nu se poate impaca si capra, si varza. Oamenii sint prea amariti, iar politicienii mult prea lacomi pentru asta. In nici o tabara viziunea "zilei de maine" nu exista. Traim azi, furam azi, profitam azi. Nu muncim niciodata. Credo. Pe fata.
Ca popor, avem strict trei variante. Toate trei duc la dezastru, acum. NU exista o "salvare a sistemului". E fundul sacului. Capitalismul NU permite lipitori comuniste. Comunismul nu permite performanta. Ambele variante politice, cea portocalie sau cea rosie, duc la prabusire. Exista, desigur, o a treia, care presupune o descotorosire violenta de aceasta clasa de lipitori. Singurul lucru care o face diferita de celalalte doua e ca dupa ce ajungem jos, prabusiti, am avea sansa sa pornim mai departe pe baze curate, fara mizeriomanii tipici rRomaniei. Ambele variante ale politrucilor duc doar la o reconstructie controlata de incapabilitate si escrocherie. Stim cu toti asta. Citi vrem sa o si recunoastem?
***
O "moarte" tot ne asteapta. Indiferent de cale. Ok, spre ce optam, in vederea unei reincarnari? Sclavul sau omul liber? Citi rRomani au destule coaie sa aleaga libertatea?
***

Un comentariu:

  1. instictul de autoconservarea al ciolanului puterii in rasol ideologic este la fel de puternic si la pdl...te astept la mine pe blog unde curuletz nastase e saturat sa tot auda de crimele comunismului

    RăspundețiȘtergere