duminică, 9 mai 2010

"Buie" cu Portocaliu!

Mare zarva peste tot, El Baselator, acest Zeus de Dambovita, e un tip ce taie in carne vie. Hai doar sa vedem un pic a cui e aceasta "carne vie" si ce se ascunde in spatele acestei taieri. 25% de la banu' bugetarului si 15% din cel al pensionistului salveaza tara. Decizie salvatoare, sacrificiu national, etc. Ok. Ar fi de inteles daca ar fi asa. Insa, asa-s eu porc si nu ma las, mintea mea murdara nascoceste tot soiul de intrebari.
Una din ele e simpla: la salvarea acestei tari nimeni nu pomeneste macar de persoanele juridice, adica firme, corporatii, etc. Why That? De ce nu combate nimeni asa cum trebuie evaziunea acestora? Ca o idee? De ce mama naibii intotdeauna ne ferim sa aplicam, mai apasat asa, legea? Cred ca ar fi intrat de x ori mai multi bani la buget.
Dar sa las intrebarile, si sa aberez un pic, despre ce as face eu, in nepriceperea mea, ca sa aduc bani. Sa luam, de exemplu, imobiliarele. De toate felurile. Mintea mea proasta ar zice asa: pune impozit progresiv pe proprietati. Modifica doar de la 30 de hectare in sus (sa nu lovesti fermele mici), si de la 3 apartamente in plus. Confisca, la cel mai mic semn de neplata, si vinde la licitatie. Pune, pe moment, taxe enorme la iesiri din indiviziuni, sa nu existe la fiecare "smecher" 2-300 de matusi Tamara pe care sa le faca cu teren. Bani girla la buget, ca rezultat. Rezultat 2: scaderea la pret real al pretului imobilelor si a terenurilor. Iese asta, ca stat bag bani in producatori de mancare. Interzic importurile, incet incet, sau ii oblig pe cei ce importa mancare, ca cei ce o fac de la unguri, la suprataxa. Dau facilitati mari la cei ce reinvestesc in domeniu. Iar dupa ce toi au investit in asta, dau iar drumul la importuri, sa ii oblig la standard de calitate. Am bani? Vreau sa se miste? Ok, fara nici o mila SIMPLIFIC LEGILE FISCALE si DAU AFARA TOTI FUNCTIONARII IN PLUS. Fara mila. Sau resentiment. Introduc pedepse penale la cel mai mic semn de manarie, asociate cu confiscarea averii. Si inca citeva dinastea. Ce credeti, e mai bine decit sa luam decizii mediocre ca scaderea salariilor?
Cu toate ca exista mult mai multe solutii decit a fost capabila mintea mea proasta sa imagineze, sint convins ca majoritatea locuitorilor chiar pun botul la ce a zis acest etern demagog mincinos numit Basescu. Deci, "Zeus" a mai dat o M*** rRomanilor. Pardon. El nu face asa ceva. Cum tot ce face el trebuie asociat numelui sau, se cheama ca a dat o "Buie". Iar rRomanul, manjit cu portocaliul PDL-ului la gura, mai zice si mersi!
***
Later Edit: Incepe sa ma enerveze diletantismul si reaua vointa a "alesilor" de kk ai tarii. Si nu urmaresc ce vreau sa demonstrez. Ce face viata in rRomania din om...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu