marți, 23 martie 2010

Programul Rabla. Varianta extinsa. Chiar foarte extinsa.


Consiliul Suprem de Apărare al Ţării a aprobat astăzi propunerea Ministerului Apărării Naţionale de a achiziţiona 24 de avioane americane F16 în uz, decizia finală urmând să fie luată de Parlament. Preţul estimat de oficialii Apărării ajungea la aproape 800 de milioane de dolari.

***

Se pare ca celebrul Program Rabla se extinde si asupra flotei aeriene militare americane. Armata rRomana va deveni un fel de Remat. Sau sa zic mai bine...rRemat? Intrebarea e daca americanii au sa mearga cu voucherele sa ia Loganuri Duster noi. Cum in ce scop? Ca sa isi pedepseasca cu ture prin desertul Nevada soldatii vinovati. Sau poate au sa vanda voucherele unor Chinezi smecheri, care vor sa isi ia Tata Nano, si sa ia foc cu ele?
Iar noi o sa cheltuim inca o avere din putinii bani ai tarii pe gunoaie
. Ma gindesc ca pe vremea cind eram copil, era un avion de actualitate, performant. Dar, deh, daca avioane tip Traian Vuia nu s-au gasit la americani, treaca si astea. Si, pe undeva sintem norocosi. NU sint facute in China. Inca.
Haios e doar ca fiind in Nato, in UE, nimeni nu s-a gindit la Eurofighter.
Anyway, poate Popeye Kakanarul vrea sa faca un parc tematic cu avioane americane, ca altceva nu vor avea ce face cu ele, caci nu vad de unde bani de intretinere sau consumabile .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu