vineri, 26 februarie 2010

Sindromul Tatucului


"Fratele meu e mai mare decit fratele tau!"
Copil Anonim

***
Totdeauna Tatucul nostru e mai mare decit al vostru. Tatucul nostru e mai destept decit al vostru. Tatucul nostru e mai carismatic decit al vostru. Tatucul nostu e mai sarac si mai cinstit decit al vostru. Tatucul nostru e chiar mai anticomunist decit al vostru!

Important e sa existe un Tatuc. Cineva trebuie sa isi puna invataturile scut pentru moravurile, nu putine, ale rRomanilor. Iar unul dintre moravuri, poate cel mai important, si zic "morav" pentru ca asta depaseste granita defectelor, la poporul nostru, e lipsa de discernamint. E important daca Ponta are bona din Tahiti pentru a invata copilul sau pentru a-si satisface fanteziile sexuale. E important daca Basescu vorbeste contra comunismului sau nu. E important daca Antonescu vrea dictatura in PNL sau nu. E important cine l-a spionat pe Diaconescu.

Insa e complet neimportant ca NICIUNUL dintre politicieni nici macar nu se gindeste sa faca ceea ce a promis. Har domnului, nu de aia l-a votat boboru', ci ca sa faca show de prost gust, sau ca sa fure. Caci cica da un exemplu. "Asa merg lucrurile". Cind Tatucul impaminteneste, sau continua o traditie a furtului, minciunii, jafului si falsitatii, nu face decit sa acopere o cerere de pe piata, asta ca sa vorbesc in termeni "vanzatoristici". rRomanul de fapt asta vrea: sa fure, sa minta, sa jefuiasca si sa fie fals. Caci are impresia ca asta il face smecher. Desigur, aceasta atitudine a poporului e atent incurajata de toti politicienii. Romanul e destul de idiot din nascare incit sa creada ca daca un smecher il lasa sa fure un ou, in timp ce smecherul fura gaina, asta il plaseaza si pe el in rindul smecherilor. Sau macar a fost si el o data smecher. Poate asta e cea mai corecta definitie a romanului. "Daca ma lasi sa
par smecher azi, te las sa fii smecher toata viata."

Tatucul are inca un rol important. Daca exista un Tatuc al tau, intotdeauna exista si un Tatuc al altora. Pe care intotdeauna poti da vina, inclusiv Tatucul tau o poate face. E ca si cu demisiile. Cel ce a plecat, e intotdeauna vinovat. Important e sa existe un vinovat, o scuza, intotdeauna plasata in curtea vecinului, care sa iti permita sa faci porcarii.

NU exista vecini vinovati de propriile noastre marsavii. NU exista scuze reale la ele. Si atunci ce facem? Le ignoram. Ne prefacem ca nu exista. E exact ca si cu pretinsa scandalizare a ministerului de externe cind altii ne fac tigani. Nu avem de ce sa ne scandalizam,
noi am deschis aceasta portita, lasind tiganii sa fie ceea ce sint. Ca nu ne convine sa recunoastem, stim cu toii. Si atunci, in ciuda a tot ce e evident, zicem: "Nu e asa, domle, nu e asa. Ca asa vreau eu sa fie!". Si ignoram, voiosi, evidentele. Ca asa e in "democratie".

Chiar sint curios, ce scuze se vor inventa pentru Basescu, si pentru PDL in speta, ca au facut exact pe dos decit au promis, cind vor pleca de la guvernare? Sau nici macar nu se va mai obosi cineva, si, din nou, ne vom preface ca nu vedem...?

Iar cei care se pregatesc sa imi dea replici de gen "vaaaaai, pai nu a avut timp!"... mai lasati-ma! De aceea e pus acolo sa ISI FACA timp. NU exista scuze sa minti, sa inseli, sau sa distrugi o tara.
Acuma o sa ziceti "daaaaaa, Omul-Lup tine cu Geoana!" Fals, domnilor si doamnelor! Aia sint mai rai decit o presedentie rRoma, adica tiganeasca, pentru Romania.

Omul Lup nu tine cu nimeni din cei ce sint astazi sus. TOTI sint niste hoti. TOTI sint niste escroci. Toti sint niste lepre!

***
Deci, domanelor si domnilor,
lipsa de discernamint placuta va ureaza, in continuare, Omul Lup si Mahmurii!
***
Later Edit:
Era sa uit clasicul "semidoct dixit!"...

2 comentarii:

  1. Vad aici un apendice al unei discutii pe care am purtat-o noi... Infraznesc sa spun sus si tare ca nu a avut timp suficient. Argumentat.

    Acest esafodaj construit din 1990 incoace de catre cei care au preluat puterea, in frunte cu Ion Iliescu, a fost pregatit minutios cu ani inainte de 1989, si a fost implementat timp de cel putin 10 ani cat a fost la putere PSD...

    Oamenii acestia sunt infiltrati peste tot. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca toata caruta de informatori si fosti colaboratori ai securitatii, material usor santajabil, au ramas mostenire...

    Este extrem de dificil sa anihilezi un astfel de sistem. Pentru ca el se va lupta sa reziste. Si trebuie sa fii extrem de atent. Pentru ca in lupta aceasta nu exista reguli. Si poti cadea oricand.

    Cea mai mare piedica in calea dezvoltarii Romaniei a fost dintotdeauna PSD. Stim cu totii de ce. Aceasta piedica trebuie inlaturata. Este foarte greu de facut acest lucru. Si singurul care pana acum a fost eficient in treaba asta este PDL si Basescu. PNT-CD si-a rupt dintii...

    Odata cu instaurarea unor raporturi economice si sociale normale apar si problemele pe care tu insuti LMN le-ai observat in mod corect: lipsa unei infrastructuri si a productiei.

    Transformarea unei societati de consum si cu o economie la pamant in ceva fezabil este anevoios de facut oriunde. Cu atat mai mult in Romania.

    Deisgur, nu exista scuze pentru ce nu faci. Dar se prea poate ca nici cei din PD-L sa nu fi realizat cat de mare este in fapt problema... Cert este un singur lucru. Primul rezultat pe care il astept de la ei este moartea PSD.

    Fara acest lucru nimic nu se poate reinnoi. Si deocamdata ei sunt singuriicare au avut succes in aceata batalie. Acest lucru nu poate fi contestat.

    Trebuie sa fim pragmatici. Nu sa ne aruncam cu capul inainte. Asta am tot facut-o. Lucrurile trebuiesc facute pe rand...

    Ca nu sunt suficient de competenti? Ca misuna si pe acolo sobolani? Asta e o alta treaba. Alternativa nu exista. Inca. De fapt asta este problema.

    Faptul ca stam si discutam pe bloguri sau la o bere in loc sa actionam. Si pentru asta noi romanii suntem de vina. Si eu si tu. Suntem toti impreuna doar niste amarati patetici...

    RăspundețiȘtergere
  2. ok toti sdunt niste lepre. Suntem de acord aici. Am constatat asta. Si acum ce facem?!!

    RăspundețiȘtergere