vineri, 22 ianuarie 2010

Gunoaie pe 4 roti.

"Am dat microbuze, autobuze, am făcut turism electoral cât nu s-a făcut ever în România, transportatorii au susţinut financiar campaniile electorale cu zeci şi sute de mii de euro", a declarat, la Realitatea FM, preşedintele Federaţiei Operatorilor de Transport Rutier, Augustin Hagiu.Preşedintele Federaţiei Operatorilor de Transport Rutier spune că sectorul, al cărui reprezentant este, pompează cei mai mulţi bani în campaniile electorale şi solicită Guvernului "să dea înapoi celor care au susţinut ascensiunea politică ceea ce aceştia aşteaptă".

Mai mult, acesta afirmă că donaţiile sunt "un fenomen de masă", în condiţiile în care 60-70% dintre companiile româneşti dau bani către toate partidele, sub diverse formule mai mult sau mai puţin legale.

Nemulţumirile transportatorilor sunt legate de faptul că nu există o lege unitară pentru aceştia, statul nu asigură o concurenţă loială şi de imposibilitatea de a se efectua un transport european din cauza drumurilor nereabilitate şi a limitărilor de greutate impuse pe anumite sectoare.

Cam asa zice Realitatea.

***
Nu stiu de ce, dar situatia asta mi se pare de un tupeu rar. Mai lipseste ca transportatorii sa se revolte ca nu sint exceptati de la legislatia rutiera a tarii in baza faptului ca dau spagi politiei. Dar hai sa vedem cam ce ar vrea dinsii.
Ma gindesc ca rRomania rutiera ar trebui sa arate cam asa, vorbind de reguli, in optica lor:
-Camionul sau microbuzul are prioritate. Intotdeauna. In fata tuturor.
-Limitele de viteza nu se aplica, cele de siguranta nu se iau in considerare.
-Limitele de greutate se aplica doar turismelor propietate personala. Cele apartinind firmelor de transport sint exceptate. Asisderea legile de circulatie.
-Verificarile tehnice nu se aplica.
-Regulile de poluare se ignora.
-In cazul in care un camion pune in pericol partenerii de trafic, acestia vor fi amendati pentru tupeul de-a rula pe linga camion.
-Cind soferul unui camion provoaca un accident soldat cu victime, victimele si/sau rudele acestoara vor fi actionate in instanta pentru stresarea soferului cu pricina.
-Transportatorii nu platesc taxe.
-Instituirea unui Impozit Special de Rambursare a cheltuielilor de Transport Electoral si Spaga Deghizata in Donatie catre Companiile de Transport. Oameni sau Marfa.
-Crearea unei rRomanii a Transportatorilor, in care sint exceptati de la orice reguli sau plati, si au dreptul doar sa incaseze.
V-ar placea?
***
Insa eu as lua niste masuri, dupa cum urmeaza, pentru "sprijinirea" situatiei existente, care ar mai aduce si o groaza de bani la buget.
Nr.1- as face amenzile de circulatie DE LA 20.000 ron in sus, la profesionisti. Sa vedem citi soferi ar mai accepta sa faca ceea cere patronatul unui angajat de gen, stiind ca poate plati personal o viata dorinta de inavutire a patronului.
Nr.2- pentru orice contraventie la circulatie, greutate si stare tehnica, as introduce amenzi DE LA 20.000ron, la prima abatere. La a doua, as confisca vehicolul. Asta pentru firme.
Nr.3-as introduce orare stricte de circulatie pentru marfa, dupa cum urmeaza;
-aprovizionarea in orase, DOAR noaptea.
-trafic rutier de marfa, DOAR ziua.
Contraventia ducind la confiscarea vehicolului, CU TOT cu marfa.
Nr.4-la transportul de persoane, as introduce ridicarea definitiva a carnetului pentru transport de persoane peste numarul specificat de producatorul vehicolului, pentru sofer, iar firma as inchide-o.
Nr.5-as penaliza si firmele pentru greselile soferilor, dar si soferii pentru lipsurile firmelor, in caz ca accepta sa lucreze asa. In proportie de 50% din ce plateste vinovatul principal.
Nr.6- la a trei-lea accident sau a treia abatere, as ridica defintiv dreptul de-a sofa al oricarui sofer profesionist. Esti profesionist, nu ai voie sa gresesti. Si, evident, licenta de transport a firmei.
Nr.7-as muta tot traficul greu, pe CFR-Marfa. As da de lucru la multi oameni, si as aduce bani la stat. Exemplu e Ungaria, si au drumuri bune, siguranta pe ele, iar banii vin.
***
Marturisesc ca dupa N+1 patanii cauzate de camioane, imi lipseste total simpatia pentru aceasta tagma. Ba mai mult, le-as da si muie, lor si la tot neamul lor. Mearga in mortii mamii lor de nenorociti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu