joi, 14 ianuarie 2010

Doi Dobitoci


Adrian Năstase: Se vrea din Casa Poporului cel mai mare mall din Europa.
Prigoană: Ar apărea 22.000 de locuri de muncă.
***
Cit de idiot trebuie sa fii incit sa spui, ca in conditiile economice din rRomania de azi, cineva ar investi x-spe milioane de oiro in a converti casa boborului intr-un mall? Cu cite mall-uri sint deja in Bucuresti?! Sau poate lui Bombonel i-o fi ajuns sifilisul la os...
Ca sa aibe si mot rahatul, beizadeaua Prigoana repede a trebuit sa bage remarci demagogice. 22.000 de locuri de munca. Incep sa cred ca acest prunc de smecher nu realizeaza semnificatia sumei pomenite, probabil e o cifra prea mica ca sa-i fie cunoscuta, la situatia lui materiala. Ca sa ai un asemenea numar de locuri de munca acolo, ar insemna ca rRomanu' sa si cumpere marfa. Ceea ce nu prea vad eu cu ce. In orice caz nu destul de din belsug ca cineva sa isi poata permite INCA un magazin in INCA un mall, unde chiriile vor fi pe masura prestigiului cladirii. Sau poate mizeaza pe birouri. Dar situatia e aceeasi. Nu e bani, maica, nu e bani. Si tocmai din cauza ca sifiliticii si mari meseriasi ca tatal sus-numitei beizadele au impresia ca poti avea comert fara cumparatori. Sau mai crede cineva ca se vor gasi 22.000 de prosti care sa lucreze pe minim pe economie, adica exact pe valoarea somajului? Si inca destui care sa plateasca "preturi de mall" din salariile mizere pe care le au, indeajuns incit magazinele sa fie si rentabile?
Insa poate mai fi o varianta. Sa nu intentioneze asta un rRoman, ci un strain. Iar investii de amploarea asta in spatii comerciale nu fac decit rusii sau chinezii. Iar atunci se cam taie din cele multe locuri de munca. Se poate vedea foarte usor exemplul Iulius Mall, care a adus muncitori din China. Iar daca lumea ar fi pus botul, ar fi adus si vanzatori. Caci sint mai economici ca romanii, nu esti legat la ei de salariul minim, poti sa le dai si mai putin.
***
Inclin sa cred ca totusi Bombonel a bagat o sopirla. Insa Honorica s-a facut de exact ceea ce e, adica de prost.

Un comentariu:

  1. De data asta am fost pe aceeasi lungime de unda in acelasi timp
    Numai ca nu stiam si de Nastase... mah astia tot vor sa fure mah... mama lor de tigani prespalati...

    RăspundețiȘtergere