marți, 1 decembrie 2009

Nu vreau. Dar daca trebuie. Rugaciune.

Ne zvarcolim de douazeci de ani. Si ne vom mai zvarcoli inca douazeci daca nu suntem atenti. Personal nu mai am de gand sa indur. Nici sa plec. Nu sunt un las. Si decat sa traiesc ca un caine, mai bine mor ca un leu!

Au incercat sa ne franga. Au crezut ca am uitat. Surpriza! Suntem inca intregi si nu am uitat nimic! Iliescu nu este vesnic. Nu poate sa traiasca pana cand ultimul martor ocular moare si el. Pentru simplul motiv ca noi eram tineri atunci si el nu! Dar dupa legea omului, ar trebui sa plateasca pentru stalcirea atator vieti tinere.

Ma intreb adesea cum poate un om sa faca ceea ce a facut Iliescu si oamenii saii... Inclusiv tatal lui Mircea Geoana... Ei nu au fost tineri niciodata? Nu au luptat niciodata pentru nimic? Au stat doar cu capul plecat in fata stapanilor asteptand momentul prielnic pentru a se face ei insisi stapani? Ce fel de om trebuie sa fii ca sa poti lua cu sange rece o decizie care va duce la moartea a mii de oameni? Si ce fel de om trebuie sa fii ca sa te alaturi unui criminal? Cum e Mircea sa te trezesti dimineata stiind toate acestea mai bine ca mine? Cum astupi vocea constiintei?

Ce fel de om trebuie sa fii ca sa ii ca sa gasesti scuze pentru toti aceia care au savarsit astfel de lucruri? Oare toti acestia au fost copii vreodata? De ce isi urasc semenii intr-atat? De ce numai ei conteaza in proprii lor ochi?

Dumnezeule mare! Stiu ca tu existi! Eu sunt un fir de pulbere in nemarginirea Universului creat Tine! Eu sunt un nevrednic si un pacatos. Tu esti inceputul si sfarsitul, Alfa si Omega. Nu iti cer acum nimic pentru mine.

Vreau doar ca Tu, Doamne, sa te induri de toti ceilalti. Si te rog in mod deosebit sa ai mila de aceia care si-au impietrit inima! Indura-te de ei. Lumineaza-le ochii mintii si deschide tu portile inimilor lor. Ia inima de piatra din ei si da-le o inima de carne.

Te rog Doamne fa Tu ceea ce eu nu am putut pana acum: fa-i sa se rusineze ei singuri de pacatul lor. Aminteste-le ce este iubirea. Tu poti toate acestea Doamne!

Stiu ca pe cei cu inima impietrita ii lasi in voia mintii lor blestemate. Dar eu ma rog Tie, acum, pentru ei Doamne. Adu-i in simtiri doamne. Mai incearca o data. Te rog Doamne. Fa aceasta pentru ca sa nu cad in pacat si eu. Caci nu mai pot indura mult. Ei seamana vant. Si cine seamana vant culege furtuna.

Doamne, eu nu doresc sa ridic bratul impotriva nimanui. Dar trebuie sa ma apar. Si stiu ca daca va veni o astfel de zi, in care va trebui sa ma apar, Tu vei da trupului meu putere ca sa biruiesc orice imi sta in cale.

Dar inca o data te rog, Doamne Dumnezeule Atotputernic, sa lucrezi la inimile celor care se uita doar la foloasele ce le pot trage de pe urma vietii mele. Orice va veni, pace sau lupta eu primesc Doamne.

Totusi ma rog Tie sa aduci pace! Da in vileag orice lucru ascuns, orice gand necurat. Fa-i Doamne de rusine pe toti aceia care fac lucruri rele. Pune-le mintea pe foc. Smereste-i tu Doamne pentru ca sa nu fie nevoie sa moara nimeni pentru lucrurile pamantesti, care sunt trecatoare. Iti multumesc Doamne pentru rabdarea cu care m-ai ingaduit pana in ziua de astazi!

Voia Ta sa se faca mereu. In numele Tatalui, al Fiului, si al Sfantului Duh.
Amin!

9 comentarii:

  1. Pappy: Lasa-ne cu doamne-doamne.. Sau vrei comment-uri cu orice pret?

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh, nu.. Not again.
    Omule, Dumnezeu nu exista. Acum ca ai aflat lucrul acesta, nu-ti mai fa griji si bucura-te de viata. Daca poti. Unii sunt mai incapabili, desigur

    RăspundețiȘtergere
  3. domnilor si doamnelor. daca el crede...cine sintem noi sa judecam? poate e o optica mai corecta asupra problemei...

    RăspundețiȘtergere
  4. noi suntem cel putin egalii lui. noi suntem ce e mai important pentru el. noi suntem cititorii acestui blog. noi suntem ultimii judecatori. noi va admiram curajul de a vorbi. noi va aprobam sau dezaprobam atitudinea. noi justificam ratiunea voastra de a exista. fara noi, ati vorbi singuri. fara noi, el nu ar fi decat un alt anonim. el are voce datorita noua, cei ce il citim. noi suntem publicul. noi alegem ceea ce vrem sa vedem aici.
    asta e cea mai corecta optica a problemei,LMN

    RăspundețiȘtergere
  5. e vorba de-a te obosi cu ce nu trebuie, aia voiam sa zic...dar ma rog, publicul nostru, stapinul nostru!

    RăspundețiȘtergere
  6. Oameni buni, ca de obicei... Cititi inca odata.

    Este vorba despre frica pentru ceea ce urmeaza. X vrea sa fie ateu. Y vrea nu stiu ce. mai toti vreti sa fiu ceea ce vreti VOI sa fiu. Nu vreau sa vand nimic. Nu castig nimic din ceea ce fac aici.

    Spuneti ca sunteti cititorii mei... Dar ati vrea sa scriu doar ce va place nu-i asa? Ei bine nu sunt de vanzare... Daca este sa fiu oaia neagra primesc.

    V-ati napustit din nou. Cu capul inainte. Si ati pierdut esentialul. Ca de obicei numai LMN e altfel. Poate pentru ca ma cunoaste. Bine. Azi e ziua lui. La Multi Ani LMN!!!

    Nu inteleg totusi de ce nu ati comentat la atata amar de articole scrise pe teme politice si nu ati luat o pozitie LA FEL DE FERMA. Sau ati tacut strategic? Pentru ca mai apoi sa puteti spune "nu eu..."?

    Va multumesc tuturor. Si pentru pareri si pentru critici. Era placuta si o vorba buna de la voi. Oricum. Eu raman acelasi.

    Suma tuturor respectelor
    Pappy

    RăspundețiȘtergere
  7. Pappy, uite ca zic si eu: ai dreptate. E cum spui tu, cateodata trebuie sa fii capabil sa nu mai faci compromisuri. Sa pui piciorul in prag si sa spui AJUNGE.
    Dar, noi suntem romani. Fie ca nu ne pasa fie alegem raul cel mic. La ce bun sa fi comentat? E sfanta naivitate sa crezi ca o mana de bloggeri pot contracara cei care voteaza asa cum li se spune. Tu ai mai incercat asta cu Antonescu. Acum, in dulce stil mioritic alegi raul cel mic. Din nou.
    Pentru mine raul mai mic inseamna Geoana. Ofera un sistem corupt, care merge. Basescu nu ofera nimic.
    Cu acelasi respect,
    Messalina

    RăspundețiȘtergere
  8. Totul e onanism. Am implorat si am dat argumente ca sa nu ajungem aici.

    Asa cum fac si acum.
    Ca sa nu sarim din lac in put.

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesante puncte de vedere. Tot la fel de interesanta e ideea ca un sistem corupt, dar functional, e mai bun decit unul in care nu functioneaza coruptia. Personal, cred ca nu e cazul sa ne achitam de doua ori drepturile. MAI ALES unei gasti de neni si tanti care nici de canal nu ar fi buni. Caci asta a deschis, atunci, in '90 calea spre rRomania de azi.
    Mai mult, in momentul in care am spus ca nici unul din Trio Petreus care ne erau propusi ca presedinti nu era bun de nimic, am fost acuzat de lipsa de pragmatism si rea vointa. Insa, tot asa de personal, nu vad unde e reavointa in a dori o schimbare reala. Nu doar una de nume. Din Basescu in Geoana. Din PDL in PSD.
    Daca astia sint cei presupusi in a ne aduce schimbarea, fratilor, v-am pupat pe dinti si, cu drag, Nelu! Indiferent cit de bine ne merg sistemele. Sau le merg!

    RăspundețiȘtergere