vineri, 6 noiembrie 2009

Momeli de-a lela...



Interesanta miscare a facut acest Mazarin rroman, pe numele sau Basescu.
A dat cu zaharelu', propunind pe cineva care se pare ca chiar face treaba ca prim-ministru, in persoana domnului Liviu Negoita, primar al sectorului 3, in acest moment. Evident, portocaliu pina in anus.
Se pare ca omul chiar face treaba la sectorul 3. Insa. E de profesie avocat. Deci, nu poti sa-i zici tehnocrat. Ci doar in multe alte feluri, pe care din pudoare nu am sa le numesc aici. Iar aceasta profesie de baza a domnului Negoita imi trezeste spaime primordiale legate de probitatea dinsului.
"Misiunea mea e clara: imi propun un Guvern de coalitie nationala, consultarile incep de azi. Sunt deschis fortelor politice din Parlament"
Deci, mos Basica sugereaza ca ii e egal, cit el are controlul.
Nu prea o sa-i iasa asta.
Reactiile la nivel politic sint foarte contra a ceea ce doreste el.
Sint curios de mor cum se va termina. Se va da cu fundul de pamint si va tipa "Vreau! Vreau! Vreauuuu!"? Poate ii lipeste careva bunatate de doua perechi de palme pe chelia aia, sa termine cu tupeul si sa se joace ca un copil cuminte...

***
Sorin Oprescu:
"Liviu Negoita nu are anvergura necesara pentru a fi premier. El este un bun administrator, dar are si el momente cand iese din priza. Oricum, palaria de premier este prea mare pentru Negoita"

Mircea Geoana:
"Domnul Negoita este un om pe care il stimez, este un primar bun, dar ca si in cazul domnului Croitoru, domnul Basescu nu se sfieste sa isi sacrifice locotenentii din dorinta de a pastra controlul asupra alegerilor prezidentiale"

Crin Antonescu:
"Romania inseamna pentru Traian Basescu clica sa portocalie si cred ca aceasta nominalizare, desemnare, dupa toate cele intamplate in ultima luna, ne arata foarte clar un Traian Basescu care a pierdut contactul cu Romania reala si care se pregateste sa plece"

Ludovic Orban:
"Am crezut astazi, am avut o fractiune de secunda speranta ca actualului chirias de la Cotroceni ii pasa cum va ramane in amintirea romanilor, dar a demonstrat ca nu are nici o urma de bun-simt. Nu avem ce discuta cu cetateanul Liviu Negoita"

Dan Nica:
"Este o incercare a domnului presedinte Traian Basescu de a ascunde adevaratele intentii: totul pentru al doilea mandat, sacrificarea intereselor nationale pentru interesele electorale si politice"

Varujan Pambuccian:
"Liviu Negoita este un profesionist foarte bun, avem tot respectul pentru el, cum am avut si pentru Liviu Croitoru. Problema grupului nostru este nu numai ca Klaus Johannis este o propunere le fel de buna, dar este si reprezentantul grupului nostru"

Marko Bela:
"Vom discuta in conducerea UDMR aceasta propunere, asa este corect, asa este cinstit, dar in acest moment nu vad un motiv pentru care ar trebui sa renuntam la propunerea facuta de majoritatea parlamentara, Klaus Johannis"

***
Vorbe mari.
Si multe.
Insa am o presimtire ca unii se vor lasa razganditi de Basica, contra a varii favoruri si ciolane.
Nu imi place ideea.
Caci aia chiar inseamna ca acest "Baserin" chiar isi croieste drum spre o mini-dictatura.
Motiv pentru care ar trebui sa incep sa caut de pe acum cagula, dinamita si cuie.
Si vreo doua trei Kalasnikoave.
Ca nu se stie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu