vineri, 20 noiembrie 2009

Lasati copiii in pace!


"Administratia publica de la malul marii a lansat de curand un program prin care mii de copii din judet vor invata sa patineze la cele doua patinoare din Constanta. Copiilor li se ofera un meniu si la un cunoscut restaurant". (sursa: Cuget Liber)
Daca ar fi fost sincera initiativa (desi, chiar si asa, e cam devreme de patinoar, la mare e soare de mai-mai ai face o baita), nu ar fi deranjat nasul sensibil si antrenat la mizerii electorale. Dar ea pute de departe a campanie rapanoasa adresata in primul rand parintilor, prin manipularea copiilor.
Cand s-a facut invitatia la patinoar, primarii au "uitat" sa anunte si directorii scolilor, care s-au trezit cu clasele goale, desi ei stiau ca vacanta e abia in decembrie... dar ce mai conteaza, doar stim cine dicteaza: Mos Craciun - Legume (a se pronunta frantuzit pentru efect) cu caciulita rosie.
Sarmanii copii, care au auzit de un drum la oras cu autocarul, de patinoar (pentru toti o enigma) si de o masa la McD, au uitat de scoala, de absente... Mai rau e ca parintii au fost de acord, chiar unii s-au oferit sa mearga si ei.
La multe scoli din judet, unde saracia este lucie, au fost impartite fulare, sepcute, brichete (merita si copiii o tigara in pauza, a trecut vremea bomboanelor), brelocuri, pixuri.
Prostirea parintilor prin iluzionarea copiilor... Cata bataie de joc! Si va fi mereu, pentru ca, se pare, tine...

3 comentarii:

  1. saracii ce s-or fi bucurat..si pe sepcute ce scria?votati mazare?

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa va faca mazare ala vraiste pe toti... ce Doamne iarta-ma il stampilati atata, chiar nu mai este nimeni in stare ca conduca un oras-judet, impreuna cu burdihanul ala galagios-in tot tomisul ? desteptarea, saratilor...

    RăspundețiȘtergere
  3. Scria Votati PSD, tot aia... Si mazariche prinde la tineretul dornic de smecherii si sarmanii pensionari dornici de papa... Ne-am saturat de el si clan pana-n gat!

    RăspundețiȘtergere