marți, 3 noiembrie 2009

Imi doresc.


Imi doresc.
Mult de tot.
O tara normala.
Bazata pe sanse egale, nu pe favoritisme.
Bazata pe performanta, nu pe nepotism.
O tara bazata pe echitate.
O tara in care justitia sa is faca treaba, nu sa fie acolo pentru a proteja infractorii.
O tara in care lumea sa fie orientata spre ziua de maine, nu spre potopul care ar putea veni maine.
O tara in care sa ai curajul sa faci copii.
O tara in care sa te poti gindi la sansele copiilor.
O tara deschisa spre cultura.
O tara deschisa spre a cladi un viitor.
O tara care sa vada beneficiile zilei de maine, nu consumul zilei de azi.
O tara in care politica sa fie "por honoris causa", nu pentru norma de pe condicuta curvei.
O tara in care sa exista justitie si dreptate sociala.
***
Prostii.
Utopii.
Vise.
Stim toti foarte bine ca pentru a obtine asta, ne-ar trebui un razboi.
Insa asta e ceva ce nu vom mai vedea.
Nu in viata asta.
Si nici in urmatoarele 3-4.
Caci.
Face rau la "afaceri".
Si mai presus de orice, invata oamenii niste lucruri simple.
Unul ar fi sa se apere de hoti, cu arma daca trebuie.
Iar al doilea e ca viata asta e prea scurta, iar munca prea multa pentru a permite unor lipitori sa traiasca de pe urma ta.
Nu realizam ca toti, cu tara asta cu tot, sintem consumabile pentru dorintele a o mana de oameni. Indiferent ca unii mai afirma si chestii civice.
Indiferent ca unii mai sustin in public dreptatea.
Va asigur eu, e doar de ochii lumii.
Toti din clica respectiva au un singur dumnezeu.
Are cel mai simplu nume posibil.
EU.
DOAR EU.
INTOTDEAUNA EU.
EU UBER ALLES.
Voi?
Voi NU.
Sinteti aici doar pentru a-l sustine pe EU.
Pentru a-l hrani pe EU.
A-l pieptana, mangaia si satisface pe EU.
Deci.
Voi NU.
***
Dau un singur exemplu.
Manat de o curiozitate, si provocat de parerile prietenilor, am intrat pe pagina personala a catindatului Crinutz Antonescu.
Valuri, declaratii, probleme...
Insa, cu posibilitatea de-a comenta.
Cica.
Am postat urmatorul text:
"Postez aici in urma unui concurs de imprejurari. Provocat in primul rind de o afirmatie a domnului Antonescu in mass media. Din care trebuie sa recunosc ca nu am luat decit ce m-a interesat si deranjat, anume o afirmatie a dinsului despre Tov. Ion Iliescu. Si era si firesc sa ma enerveze, in anii '90 fiind nu o data de partea gresita a Kalashnikovului sau bitei de cauciuc. Enfin, nu asta e obiectul acestei postari. Obiectul acestei postari este de a afla daca cuiva din staff-ul dinsului ii pasa si de parerea oamenilor care nu au o viata dedicata celr 8 ore de munca, sau a cetatenilor model.
Am observat acest manifest al bunului simt. Dealtfel foarte frumos. Si placut ochiului, ca sa nu zic electoral. Dar de altfel, acela era si scopul.
Domnule Antonescu, eu nu am mai votat de ani buni. Dintr-un motiv simplu: NU am incredere in politicieni. Ca si cetatean normal al acestei tari, consider ca e normal sa fie asa. 20 de ani m-au convins prea indeajuns ca politica romana e doar un joc de interese, de gen "noi impotriva tarii". In mod normal, nici nu as fi intrat aici. Am intrat pe pagina marinarului si asta m-a lecuit de propaganda electorala. Insa, ca reactie la un post al meu, sustinatorii dumneavoastra au fost destul de vehementi incit sa ma muste curiozitatea si sa incerc sa vad dincolo de declaratii si vorbe, mai mult sau mai putin oportune sau voite.
Intr-adevar, acest manifest al bunului simt e o suma frumoasa a unor dorinte. Insa care omite multe. Nu e de caderea mea sa judec asta. Insa. Pot intreba. Cinstit si pe fata:
CIT DIN ACEST MANIFEST VETI RESPECTA DUPA CE VETI CASTIGA ALEGERILE?
Se spune ca (in general) simpatizantii de dreapta sint idioti, descreierati, si in multe alte feluri. Chestie de opinie. Insa unii din noi avem niste intrebari despre orientarea acestei tari, despre viitorul acestei tari, si mai ales despre interesele celor care ne carmuiesc. Care se prea poate sa fie foarte pertinente si cam fara raspuns in lumea politica din Romania acestor vremuri. Si am fi curiosi daca exista cineva care sa fie in stare sa ne convinga. Cu argumente post-electorale, nu cu sloganuri, vorbe, si mai ales promisiuni goale.
Sint foarte-foarte curios daca cineva va observa acest post, pentru alt motiv decit gramatica mea ceausista.
Cu scuze pentru deranj, Omul-Lup"...
Evident, ce credeti ca au raspuns?
...nimic.
Tacere.
Ignorare totala.
Oare de ce e o atitudine tipica asta?
Si de ce, in sinea mea, ma asteptam la asta?
Crinutz, esti un papagal, la fel ca toti ceilalti catindati.
Punct.
Mai mult, un papagal "fetita".
Daca erai baietel, raspundeai.
Insa ca sa fii cu adevarat baietel, trebe sa folosesti "ciucurelul" ala si la altceva decit la facut pipi cu el, nu?
Si sa rezisti tentatiei de a-l folosi pe post de acadea...
***
Toti o apa si un pamint.
Un marinar pe ape tulburi.
Un prostanac celebru.
Un papagal.
Un doctor spagonaut.
Si inca citiva mai micuti, asa, de umplutara, dar strategic plasati.
E singura tara in care poti ajunge presedinte fara sa faci nimic. Chiar e contraindicat sa faci ceva, o data ajuns acolo. Da rau. Ar disparea al doilea "r" din numele faimos de Rromania.
Roosevelt avea o vorba foarte...aplicabila politicii de la noi:
"Zbiara tare
Si agita o bita mare"
Si noi rabdam, votam, ii hranim, ii preamarim, ii adulam.
Frumoasa tara, insa, vorba americanului celebru, pacat ca e locuita.
***
Am zilnic valuri de greata vazind "sustinatori" politici, a diversi oameni..."politici".
Sintem o natie de perversi.
Caci coprofagia e totusi o perversiune...nu?

6 comentarii:

  1. nu un razboi...o revolutie
    si doar nu te asteptai sa te posteze crinuletz...doar e prietenu' lu ilici. am postat si io odata la ilici pe blog.greseala fatala.
    da, nu avem cu cine vota. oamenii sint din ce in ce mai descurajati...am vazut asta calatorind prin tara zilele trecute.tristi si dezolati, sau agresivi si mitocani.Goi pe dinauntru, plini pe dinafara.

    RăspundețiȘtergere
  2. @LaMargineaNoptii & karma police:
    Repet inca o data ceea ce deja cu LMN am disecat pe toate partile: NU ESTE BUNA IDEEA DE A NU MERGE LA VOT.

    Pentru simplul motiv ca ei exact asta vor. Si daca nu exista o alta alternativa trebuie optat pentru cea mai buna solutie ce ti se ofera in acel moment. Trebuie sa fii naiv tare ca sa mai crezi in Mos Craciun, blonde destepte si politieni imaculati.

    De ce vor sa nu mergem la vot si ne induc asta prin toate mijloacele mass-media (care by the way le apartine) este destul de simplu de inteles daca privesti problema cu atentie. Se bazeaza pe votul prostului si pe disperarea prostilor.

    Solutia nu este aceea de a nu merge la vot ci de a merge. Cu singura diferenta ca dupa aceea trebuie sa stam calare pe ei. Niciodata Iliescu! Am incercat cu D-l Goe, mariner de-adevaratelea. Antonescu are un discurs nou: vorbeste exact ca si noi, despre o revolutie a bunului simt. Doar ca noi suntem dispusi sa luam masuri radicale si el nu. Nu e prieten cu Ilici. Daca ar fi nu l-as vota. Caci eu pe el il votez. Cu LMN ma cunosc demult si asta este singura noastra diferenta de opinie. Mi se pare intelept sa le dau funie ca sa se spanzure singuri...

    Daca nu oferim o solutie mai breaza, asta trebuie sa facem. Si in timpul acesta sa ne pregatim ca sa oferim o solutie. Radicala. Pentru ca i-am incercat pe toti. Si avem dreptul, ba chiar obligatia sa luam masuri in aceste conditii, si ne putem justifica actiunile. In plus romanii inca nu sunt suficient de disperati. In cateva luni vor fi insa...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pappy,a ici nu a fost vorba nici un moment de-a nu merge la vot. Nu am scris niciunde asta. Insa. In continuare refuz sa imi dau votul cuiva pe care l-as considera doar un rau mai mic decit altele. Iar votul meu NU va merge ever la cineva care e prea "sus" pentru noi, oameniid e rind. Ca o fi Crinutz sau alt labar de gen. Punt.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu imi dau votul nimanui. Prefer sa merg la munte sa respir aer curat in ziua aia, sa ma plimb cu iubita de mana, fara sa aud de sondaje, birouri electorale, numarari paralele, luari de pozitie, dezmintiri, acuzatii, frustrari, observatori, jandarmi, urne, turism electoral, sustineri, planuri pentru referendum(uri), tur 2, dizolvare, alegere, prim-ministri, senatori, partide, parlament, mizerie, ura, disperare, Europa, Romania (cu unul, doi sau trei de R).
    Mi se rupe, pe romaneste. Si vi se va rupe si voua, foarte curand.
    Mihai

    RăspundețiȘtergere
  5. Stiu, ca doar nu sunt uituc... O diferenta de opinie constructiva totusi nu?

    RăspundețiȘtergere
  6. La Iaşi şi la Bacău, sute de autocare au purtat mii de susţinători ai matrozului ca să-l aplaude.
    Toată agitaţia supravegheată de poliţiune şi jăndari semăna tare cu o repetiţie generală pentru 6 decembrie. Turismul electoral are de astă dată premize mult mai moderne şi mai eficiente. Şi mai agresive.
    Nu te duci să votezi, buletinul tău va fi ştampilat de-o babă bucuroasă pentru kilul de orez şi amărîţii de 50 de lei pe care-i va primi la urcarea în autobuz. Care-o va purta spre satul ei nenorocit, fără apă şi canalizare. Dar ea va fi fericită că un om adevărat, care ştie să se şi rîdă, conduce România, poate şi pentru că ea, a votat de cinci ori pentru El.

    RăspundețiȘtergere