marți, 17 noiembrie 2009

DE CE SINTEM ATIT DE PREOCUPATI DE SEX?







Radacina spirituala a sexului este unitatea sufletului cu Creatorul


In lumea spirituala, sufletul este unit cu Lumina si aceasta uniune este denumita Zivug - acuplare. Ea constituie unificarea celor doua parti ale creatiei-cea feminina si cea masculina, si este cea mai mare placere care poate exista-sufletul fiind umplut cu Lumina Creatorului.

Aceasta acuplare spirituala are o copie, o ramura in lumea fizica, lumea materiei. De aceea sintem atit de preocupati de sex-este placerea suprema a lumii si radacina tuturor dorintelor noastre.

Sexul este baza tuturor gindurilor noastre, caci radacina sa este uniunea sufletului cu Creatorul.Aceasta este telul final al Naturii si tot ce se intimpla in lume este determinat de acest tel final.

De aceea nu ne putem abtine de la a ne gindi la sex.Atractia noastra fata de sexul opus si placere, vin din aceasta stare finala-adeziunea la Creator denumita "Zivug" (uniunea sexuala nesfirsita).

Placerea pe care o simtim prin sex este un exemplu perfect al diferentei dintre placerea fizica si cea spirituala. Ne petrecem mult timp si efort gindindu-ne la sex, si ne imaginam ca ne va darui o placere enorma, dar de fapt placerea noastra dispare in neant chiar in momentul in care incercam sa atingem virful sau.Inainte de a putea sa ne bucuram de acest sentiment, totul se termina si ne gasim din nou incercind sa atingem un alt moment de placere.

Asta se intimpla in lumea noastra, pentru ca placerea care implineste dorinta o si neutralizeaza imediat.Nemaiavind dorinta, nu mai simtim nici placerea. Ne lasa goi si in timp ce viata trece, aceasta goliciune creste mai mult.De aceea sta scris:"parasim lumea cu jumatate din dorinte neimplinite"

Placerea spirituala lucreaza in mod diferit pentru ca a urma o viata spirituala inseamna a avea abilitatea de a primi Lumina cu intentia de a darui placere Creatorului,Celui care ne da Lumina. De aceea, in spiritualitate, acuplarea sau sexul este continua si eterna si creste din ce in ce mai puternic cu timpul.Rezultatul este ca persoana simte viata eterna si o implinire perfecta ce creste in mod constant.In mod clar aceasta este foarte diferita de ceea ce simtim in lume, unde nu putem simti decit o placere momentana urmata de gol interior.

.
De aceea se scrie ca de cind oamenii au cazut din lumea spirituala in lumea noastra, doar cei ce ating lumea spirituala simt adevaratul extaz al acuplarii fizice. Placerea adevarata, spirituala este atinsa cind doua parti opuse ale creatiei-masculina si feminina-fuzioneaza si sint umplute de Lumina.

La nivel subconstient,in sufletele noastre toti dorim sa ne acuplam caci sintem creeati pentru asta. La un anume nivel, cu totii aspiram sa simtim lumea spirituala, pentru ca este singurul loc unde vom gasi placerea adevarata si permanenta.

scris de rav laitman

postul original pe cybershamans

5 comentarii:

  1. Mi-ai adus aminte de o discutie auzita intamplator la masa alaturata, intr-o carciuma in Bulgaria. Un barbat - roman - vorbea destul de tare cat sa-l auda toata lumea:"Femeile inteligente au cele mai multe orgasme". Hihi, stia el ceva...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca dau si de cineva care sa le mangaie neuronii inainte de a trece actiune...Adica ar putea fi completata cu "cu barbati inteligenti..." Tot asa de adevarata este si vorba aia de militar in termen angajat in constructii, "...... nu stie carte". Verificata deseori. Cate destepte nu se dau in vant dupa smecheri prosti...

    RăspundețiȘtergere
  3. preadestule. si intotdeauna pe fata hulesc genul. barbatii sint porci! oameni rai...!

    RăspundețiȘtergere
  4. Karma, frumos spus. Sexul e un lucru minunat. Sigur, crestinii stau mai prost cu logica, dar oricum, chiar si ei ar trebui sa se intrebe de ce ar fi lasat bunul lor amic, dumnezeu, sexul insotit de placere pe pamant? Ca sa il improaste cu noroi mos Pavel?
    E atat de aberanta pozitia lor, incat sta cu cinste langa celelalte aiureli.
    Sexul e incriminat numai in religiile abrahamice. Le era pastorilor frica ca fug proprietatile (femeile) la triburile din jur.
    Keep on going girl.
    Astept postari referitoare la sexualitatea in Orient. Un subiect prea putin cunoscut in tara noastra pravoslavnica.

    RăspundețiȘtergere