miercuri, 18 noiembrie 2009

Antonescu vs Basculescu & Geoana cel Prostanac

Toata lumea se astepta ca Basescu sa il ia in dinti pe Antonescu si sa il faca bucati. In ceea ce-l priveste pe Geoana nu exista nici un dubiu ca asa va fi. Si dintr-o data catelul s-a transformat in dulau si scoate coltii... Interesanta strategie... Si de mare efect...

Tactica "play dead" m-a ajutat adesea... Sa faci pe naivul este extrem de avantajos. Unul ar fi ca te scuteste de efortul de a afla cu cine stai de vorba caci, considerandu-te prost, oamenii lasa garda jos... Si poti construi un atac eficace... In plus nu esti considerat o amenintare decat atunci cand este prea tarziu...

Si primesc un telefon, urmare a unei discutii pe teme politice... "Mai frate" imi spune omul " nu credeam dar Antonescu l-a umilit efectiv ieri pe Basescu la Cluj!" Tot PSD-ul numai despre asta vorbeste". Si realizez ca toti l-am subestimat pe Crin Antonescu.

Nu mi-e mila de Traienel, iar cu Geoana, timisorean fiind am probleme din oficiu. Oricum Iliescu, vulpoi batran (si criminal) i-a executat cariera politica atunci cand l-a facut prostanacul-model. N-are verva, e plat ca piciorul unuia refuzat la armata pe vremea cand o facea toata lumea. Acum s-au trezit toti cu o problema. Mare. Se numeste Crin Antonescu. Si ar face orice sa il scoata din carti.

Daca se face doar o dezbatere B-G acum, dezbaterea dintre Antonescu si nea Cheliuta Potentu`ar fi practica nula pentru schimbarea optiunii de vot. De asemenea se induce si imaginea sau ideea ca Antonescu nu conteaza. Daca Base` si Crin Antonescu intra in turul doi pentru Base va fi mai greu sa castige asa ca prefera cu Geoana ca sa fie sigur de victorie. Geoana, prostanac, prostanac, da` nu intr-atat incat sa nu realizeze ca daca intra in turul doi cu Antonescu risca mai mult... Asa ca nici unul nici altul nu il vor in turul doi pe Crin. Va fi interesanta batalia...

Crin Antonescu are un discurs nou. Si, desi nu este foarte intens mediatizat, am ascultat inregistrari live de prin locurile pe unde a tinut discursuri. Atmosfera de concert. Discursuri acide. Ii ia pe asti`lalti doi (fosti coechipieri la "Secera si Ciocanul" PSD-ist), la ture pe limba fiecaruia. Ce mi se pare genial este ca nici chelia lui Basescu nici freza lui Geoana, lustruite sau ma rog ciufulite, dupa caz, de ciuleandra politica nu erau pregatiti pentru Crin. In consecinta tema de casa nu e completa.

As vrea ca sa castige Antonescu. Nu sunt apolitic, am mai spus asta. Nu e nici o rusine. Oricum alta optiune, nu exista decat Antonescu. A nu merge la vot este exclus. Nu as avea dreptul sa fac nimic mai tarziu. nici sa ma plang nici sa actionez in vreun fel. Pe Basescu l-am votat. Vremea lui a trecut. Geoana e prostanacul lui Iliescu, un om care nu a ezitat sa ucida ca sa puna mana pe putere si ca sa se tina de ea 20 de ani. Nu cred pe nimeni si in nimic.

Roosevelt avea dreptate: "vorbeste cat mai incet si ia un ciocan cat mai mare..." In Romania este cam tarziu sa se mai poate rezolva ceva cu bunul simt nimic. Oamenii ar putea insa fi obligati sa isi schimbe comportamentul, si inca foarte repede prin impunerea de legi drastice. Fara mila. Prin dictatura. Sau o democratie iesita din cenusa anarhismului ca si pasarea Phoenix...

Totusi cand un om caruia adversarii nu ii gasesc bube in cap nici atunci cand el le rade in nas si le spune ca nu e santajabil, trebuie sa dau o sansa bunului-simt. Oricum este ultima... Si ne vom lamuri repede... Ce facem dupa aceea este intrebarea...

5 comentarii:

  1. Am mai zis asta odata, acum vreo saptamana. O mai zic odata

    In momentul in care primul ministru bok (apropo, inseamna rahat in turca) a inceput sa ne jefuie cu impozitu forfetar dar mai ales cu rahatu ala cu nededucerea tva-ului pe benzina si tot ce tine de masina, liberalii, cu crinisoru in frunte au tacut.
    In momentul in care primul rahat ministru bok a inceput sa cheltuiasca bani imprumutati pe salariile bugetarilor, a tacut din nou.
    In timp ce noi, firmele mici, simteam ca ne sufocam, crin antonescu a tacut in continuare.
    Hai sa ne amintim ca cheltuielile statului ca procenti din PIB (!!!) au crescut in vremea liberalilor.
    Acum insa, in campanie electorala, ne spune ca va scadea taxele, incepand cu TVA-ul – adica taxa care afecteaza in primul rand consumatorul final si mai putin actorii economici, care o deduc (mai putin in cazul benzinei si a cheltuielilor legate de masini).
    Tot acum, in campanie, ne spune ca va ingheta pretul utilitatilor – nu imi dau seama cu ce bani, ca o asemenea interventie a statului in economie COSTA. Cei care platesc sunt bineinteles aceiasi putini care produc in rahatu asta de tara, aceeasi putini pe care i-au jefuit bok si pogea.
    Sa nu uitam ca tot acum, in plina criza, peneleii il ataca pe geoana la persoana, intr-un site (nufigeoana.ro) care e muuuult sub asteptarile mele de alegator traditional de dreapta (adica cu studii si venituri peste medii). Altfel spus, io tre sa pun botu la Antonescu nu pt ca face ceva pt mine, ci pt ca Geoana e prost. Ihim. No way dude. Cel putin de la tine am pretentii mai mari de atat.
    Asa ca decat un liberal declarat, care nu imi apara deloc interesele, care reprezinta un partid cu puternice tente socialiste, care sustine idei economice care in nici un caz nu ajuta nici economia in general nici pe mine personal, il prefer de 1000 de ori pe socialistul declarat care este mult mai previzibil, si care, macar pentru a-si proteja bijnitzmanii din partid, are accese reale de liberalism. Numai ca, nu pot vota cu PSD-ul din printipiu. Asa ca, tuturor, cum spuneam si in ailalta postare, SICTIR

    RăspundețiȘtergere
  2. Crin nu are un discurs nou. E la fel de predispus sa vorbeasca fara noima ca si altii, se deda la acelasi tip de atacuri la persoana. Ai auzit tu sa argumenteze, ai auzit sa aiba vreun program politic coerent?
    Eu nu. Dar am auzit aceleasi insinuari bolnave la adresa flotei, la adrea EBEI, referiri la femei prezidentiale. Mahalagisme de Romania. Nimic concret, doar aceeasi demagogie.
    Pe scurt, nu vine cu nimic nou in ecuatie. N-o fi santajabil, dar se pliaza pe acelasi gen de politica. Nu are viziune, dar are clientela de partid pe care va trebui sa o multumeasca (cum au si ceilalti).
    E de un amar de ani in politica si, singura sa realizare e ca... nu e santajabil. Dar este fara indoiala exponentul public al unor forte din partid. Stiu asta de la sursa, Pappy. Slaba oferta din partea cuiva care aspira la functia aia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Toti aveti dreptate. No, luam parul sa iesim pe strada sa le dam in cap? Are careva niscai mitraliere? Grenade? Aruncatoare flacari? Furci? Topoare? Alternative?

    @SD
    Eu nu am nici o sursa atat de puternica asa ca si a ta. Ma bucur sa aud ca macar unii o duc bine si stiu multe din surse sigure... "Secrete" publice, gen Patriciu huh? :))

    Eu sper din suflet ca Antonescu, om lovit crunt de soarta in cateva randuri, are mai multa inima decat ceilalti. Nu stiu cum ar trece altii pe rand prin moartea unui copil si a sotiei... Em indoielei serioase cand e vorba de unu` care face politica, mai ales cand e roman. Nu stiu daca are cojones dar judecand dupa ultimele evenimente ar putea sa ne surprinda pe toti. Numai sa vrea...

    Discursul e nou... Macar pentru ca vorbeste despre bun-simt. Si strategic potrivit cu metodele si stilul adversarilor. Altfel nu ar fi avut succesul pe care il are. Sunt sigur ca Basescu sau PSD dupa atata amar de ani te-au convins cu programele...

    Putem acuza lipsa de alternativa, nu si faptul ca omu` este cea mai buna oferta din aceasta campanie... Atata putem produce noi toti la un loc. That`s the shit.. Astia suntem toti luati la un loc...

    Iar despre clientela politica relaxeaza-te... Nu exista politicieni fara, nici macar in Statele Unite ale Suei :)) Ciudat insa cum pana la urma radacina relelor se raporteaza la bunul simt sau mai bine zis lipsa lui...

    Pana la urma tot frica de o lege si modul in care este inteleasa si aplicata da gradul de nesimtire sau civilizatie nu? :) Ca nu prea imi inchipui romanii zburdand linistiti printre portofelele pierdute...

    Cel care nu se implica in nimic este vinovat in egala masura cu prostul... Pe cand actiune si un plan concret? Statul cu patura in cap, de unde sa mai arunci cate o soparla e specialitate romaneasca da fapte?

    Actiune? Pe cand? La capitolul asta cand te pui la punct? Asa cum stii, din surse apropiate desigur, am motivele si dreptul ca sa te intreb asta.

    O fi slaba oferta da` alta mai buna de unde? Una care sa aibe sanse sa castige si sa ne scoata din belele rapid? Vreun plan istet in afara de plecatu` din tara? Ceva? Ca de vorbarie sunt satul. Demult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si ce naiba facem atunci? Alegem iar dintre doua rele pe ala care ni se pare ca e mai mic?
    A nu face nimic e o optiune. Nu vad de ce as oferi cuiva legitimitate prin votul meu.
    Si, da, cand cel mic mai pue un an pe langa cei 3 pe care ii face in decembrie, plecam.
    Aici nu mai e de stat. Pare singurul lucru de bun simt in momentul asta. Eu unul m-am saturat sa muncesc si sa nu se vada roadele muncii pentru ca mi se pun bete in roate. Vorba aluia de comenta mai sus. Peneleul primeste premiul juriului pentru lipsa de reactie cand pedeleul a bagat cuiele in cosciugul micilor intreprinzatori.
    Parca nu asta ar trebui sa fie doctrina liberala. Dar putem vorbi de doctrine in tara asta? Daca s-ar tine de doctrine fiecare partid, atunci da, am avea cu cine sa alege. Vrem socialisti, votam cu aia, vrem orientare de dreapta, dam la respectivii cu stampila. La noi e o varza.

    RăspundețiȘtergere
  5. In sfarsit... Consens... Te-ai prins! La noi e o varza! Ai aceleasi probleme ca si noi. Acum intelegi ceea ce spun. Nu mi-e frica de munca. Eu fug de munca neplatita corect!

    Daca actiunea atrage o reactie inactiunea duce la inertie... Am mai dezbatut problema, si eu si ceilalti colegi de blog, si cititorii.

    Intr-o nota personala, daca nu aducem nici o alternativa la oferta ne apucam acum sa facem jocurile lor prin absenteism? Asta este dilema... Eu am luat o hotarare. Decat sa fac NIMIC aleg sa fac ceva. Cat se poate de bine. Trebuie sa fim pragmatici. Si oameni de actiune. Nu sa ne plangem de mila la o bere.

    RăspundețiȘtergere