miercuri, 28 octombrie 2009

Marea tradare. Crima si pedeapsa.

In timp ce romanii se sinucid sau se omoara intre ei, impinsi de disperarea mizeriei in care se zbat, cei care au fost alesi sa apere interesul national isi apara doar interesele proprii... Ne lasam umiliti, tacem, si nu facem nimic... Pana cand?!!

Bugetul pentru medicii de familie a fost redus, dar raman in vigoare bugetele alocate pentru vacile de muls ale celor care au acces la putere: construirea virtuala de autostrazi pe banii nostrii, de unde fiecare baiat destept o sa-si traga partea ce i se cuvine stand pe scaunul pe care noi i l-am oferit prin vot, cresc impozitele pe imobile, taxa auto este dubla si nu tripla...

In caz ca nu te-ai prins inca, ei nu stiu sa faca afaceri. Nu! Dar se pricep foarte bine sa faca scheme pe banii obtinuti de la noi si care sunt stransi sub denumirea de "bugetul statului", buget pe care ei il considera un bun personal pe care au dreptul sa-l foloseasca pentru nevoile lor personale: inca o vila, inca un Bentley... asta in timp ce romanii sunt din ce in ce mai apasati... De fapt toti astia au atitudinea unor gainari care au ajuns in pozitia din care pot fura mult mai mult decat motata din curtea vecinului, si acum ne fura pe toti... Si nici nu-i prea poate prinde nimeni... Cine ii poate verifica? Tu? Eu? Vedem doar ca ceva nu e bine si intuim ce...

Pentru ca marii smecheri ai Romaniei sa nu piarda bani in vremuri de criza, ei nu vor sa plateasca asa cum e firesc intai terenul si dupa aceea sa construiasca... Nuuuu... Ei intai iau cu japca terenul de la oameni care au muncit o viata pentru el, si daca il vor plati vreodata, o vor face cat mai tarziu cu putinta ca sa nu le scada profitul... Pentru ei Romania este un SRL personal. Intai fac soseaua ca sa-si asigure comisionul de semnatura ca doar sunt saraci bietii de ei... Stim cu totii ca este asa dar pana cand trebuie sa ii mai suportam? Pana cand?!! Nu va mai amintiti de Ceausescu? Darama casele oamenilor, pe care le lua tot cu japca, pentru a face blocurile cenusii pe care le vedem azi...

Demografic populatia de romani este in imbolnavire si in scadere in timp ce populatia de tigani creste. Astia scad bugetul pentru sanatate! Asta in timp ce, ca doar sunt smecheri de smecheri, si-au crescut bugetul de cheltuieli pentru deplasari la Parlament si au aruncat acest anunt printre sutele de crime ce ni se vara pe gat la stiri! Pentru ei nu e criza... Numai pentru "pulime", adica noi! Criza trebuie platita tot cu sangele nostru, diluat pe zi ce trece de o alimentatie tot mai saracacioasa, deci nesanatoasa, si de un regim de viata deprimant...

Toate aceste pseudo-politici, fara cap si coada, care duc la Romania si romanii spre prapastie, sunt de fapt inalta tradare si ar trebui pedepsite... Pedeapsa cu moartea ar trebui reintrodusa. Asistam la asasinarea noastra ca popor de catre o turma de inconstienti pusi pe capatuiala si care nu mai au nici un pic de umanitate... De onoare ce sa mai vorbim?!! In loc de inima si-au grefat un aparat de numarat euro si dolari, iar in loc de suflet un cont bancar...

Sunt de acord ca fiind in cercurile puterii mai faci si cate o afacere, doar ai acces la informatii... Dar de aici si pana la jaful national sistematizat si atacul la existenta unei natiuni e cale lunga... Pentru ca ne fura pe toti... Ne iau banii din salarii si isi indeasa buzunarele cu ei, ca niste caini hamesiti care nu au mai vazut mancare de multe zile si care acum au intrat camara unui restaurant de lux... Ne asasineaza genetic reducand accesul la sanatate... Pana cand?!!

Cireasa de pe tort este sfidarea... Ne privesc de sus si ne mint cu nerusinare uitandu-se in ochii nostrii si daca doamne fereste ii luam la bani marunti ne cer sa ii respectam punandu-ne pumnul imunitatii parlamentare in gura. Va mai amintiti atitudinea parlamentara fata de fiul unui roman ce a murit in revolutie? Noi, impovarati si cu plumbul pus la picioare, ne acceptam soarta si ne lasam umiliti... Pana cand?!!

Camara din care se infrupta ei este Bugetul iar restaurantul de lux este Romania. Bugetul este suma tuturor impozitelor si taxelor pe care statul le ia din castigurile si asa insuficiente pe care le avem! Pana cand sa mai rabdam?!!

13 comentarii:

  1. Mare dreptate ai, autorule. Dar, stii la fel de bine ca mine ca revolta ta, nascuta din disperare nu va duce la nimic. Ce au ei si nu avea Ceausescu odata? Au legile Uniunii Europene de partea lor. Daca te vei gandi bine, imi vei da dreptate. Asa ca eu una plec din tara asta trista si cenusie. Ar fi bine si voi sa o faceti. Ultimul sa stinga lumina.
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim de vizita, Alina. Si ce spui tu trece de granita sugestiilor, suna chiar a solutie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Exact, Canada ma asteapta, acum ies actele si dispar din peisaj. Jumatate dintre colegii mei de facultate sunt acolo si alt sfert imprastiati aiurea prin lume. Am incercat 10 ani sa traiesc aici, de cand am terminat facultatea. Nu mai pot. Nu mai vreau, nu mai merita. Viata e prea scurta ca sa o traiesti cu speranta tampa ca, poate candva sau cumva, vei fi respectat in propria tara pentru ceea ce faci, pentru ceea ce esti ca om. E o discutie lunga, dar am ajuns cum am ajuns datorita comunismului, datorita coruptiei balcanice dintre razboaie, datorita domniilor fanariote ce ne-au insuflat zicala cu capul plecat si sabia. Toate astea au facut din noi, in mentalul colectiv sa fim ceea ce suntem. Suntem romani si ne complacem in asta.
    A

    RăspundețiȘtergere
  4. Revolta asta nu este nascuta din disperare Alina draga ci pentru ca a fi barbat sau femeie cu adevarat mai trebuie sa faci si altceva in afara de sex, mancat si dat afara noxe...

    Acum caut si alti oameni care gandesc in acelasi fel. Si barbati si femei. Adevarati. Si se pare ca ne gasim din ce in ce mai multi. Asta e primul pas. Femeile trebuie sa invete sa ii trimita pe barbatii lor la lupta, nu sa ii tina acasa sub fusta si barbati trebuie sa invete curajul de a lupta si sa ia decizi grele.

    Renuntarea nu este solutia. Nici plecarea desi cochetez si eu cu ea. Exact asta urmaresc si ei. Dar daca e sa mor mai bine mor ca un leu decat sa traiesc ca si un caine. Mor cu ei de gat. Macar cu unul. Nu singur. Nu disperat. Ci calm. Pragmatic. Gandit. Sistematizat.

    Si nu va fi degeaba. Garantez. Urmasilor lor le va fi teama. Atat de usturatoare trebuie sa fie, si va fi, lectia. Cu cat suntem mai multi cu atat groaza lor este mai mare. Trebuie doar sa constientizam cata putere avem cand suntem multi si sa ne invingem frica si scarba.

    RăspundețiȘtergere
  5. " Dar daca e sa mor mai bine mor ca un leu decat sa traiesc ca si un caine. Mor cu ei de gat. Macar cu unul. Nu singur. Nu disperat. Ci calm. Pragmatic. Gandit. Sistematizat."
    Poate ca ai dreptate. Dar viata-i una si prefer sa mi-o traiesc acolo unde aleg eu. E si asta una dintre libertati. Poate ii vei spune lasitate, eu ii spun curaj. Curaj de a ma rupe din realitatea cenusie dar totusi calduta a unei case, a unui job, a unor amici si a lua viata in piept in alta parte. Sa mori e usor, dar moartea e aceeasi si pentru leu si pentru caine. E un fenomen ireparabil in viata fiecaruia dintre noi. Apoi se asterne uitarea si peste leu dar si peste caine. Si eu PENTRU CE AM TRAIT? Doar ca sa mor? Nu, multumesc.
    Alina
    P.S: ultimul comentariu nu a aparut..

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat despre a face si altceva decat "sex, mancat si dat afara noxe", te scuz, dar nu te iert. Suntem aici, unii cu pseudonime altii anonimi (apropo, de ce nu pot posta cu ID-ul meu de blogger?), dar e pacat a presupune ca fac doar asta. Te scuz pentru ca nu ma cunosti. Nu te iert pentru ca nu se cuvine a judeca pe cineva fara sa il cunosti. Si e pacat pentru ca discreditezi tocmai pozitia de moralitate pe care ai adoptat-o. Eu nu am emis judecati de valoare in ceea ce te priveste. Ti-as spune doar ca, pe cand tu probabil te gandeai la caile de salvare ale neamului (oare o faceai acum 10 ani sau e o preocupare mai recenta?) eu imi toceam coatele la Facultatea de fizica, scriind ceva care nu a fost bagat in seama aici, dar pentru care voi pleca acolo.
    No offence, nu imi sta in caracter sa ma cert pe net, dar mi-am iesit din fire.
    Sper ca nu am suparat pe cineva, si, daca am facut-o, iertare, nu se va mai repeta
    Alina Crisan

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer, nu stiu de ce nu postezi cu ID, daca ai id de blogger. sper ca e din cauza ca nu ai fost conectata.
    imi cer scz pentru aparitia comentariilor, dar nu am fos tlinga comp, sa le pot da drumul. am rectificat acum.
    eu NU sterg comment-uri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Alina, nu cred despre tine ca faci aceste lucruri... Aveam senzatia despre mine ca numai asta fac. Vroiam numai sa evidentiez ce ma motiveaza pe mine. Simteam ca incep sa fac parte din masa de manevra. Singura critica la adresa ta este faptul ca plecand renunti. Trebuie sa recunosc faptul ca m-a dezamagit ultimul tau comentariu putin.

    Am 40 de ani. Sunt timisoarean. Am fost in 1989 martorul unor scene despre care altii doar citesc sau vad in documentare. Am vorbit si am cantat alaturi de golani, din balconul Universitatii. in 1990. Fragmente din acele cantece se gasesc pe documentarul "Piata Universitatii" intre un Andries si un Sterian... Despre asta pana acum stiau doar cei care ma cunosc. Acum e publica.

    Am vrut sa raman un om obisnuit. Nu am vrut sa ies in evidenta cu nimic. Vreau doar sa traiesc decent intr-o societate cu oameni normali. Majoritatea.

    Am candidat in 2000 pentru consiliul municipal... Am incercat 2 partide, amandoua de factura liberala, pentru ca eu in asta cred. In rest? Nu am tacut niciodata!!! Am luat mici pauze de reculegere din timp in timp. Am vazut la fiecare revenire ca eram tot mai la coada...

    Daca tu crezi nu e destul, iarta-ma. Ai dreptate. Nu este. De aceea continui. Si caut oameni ca si mine. Care nu renunta niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  9. "Vreau doar sa traiesc decent intr-o societate cu oameni normali". Si eu vreau asta.
    Insa, pentru Romania nu se mai poate face nimic. Daca ai fost in balconul de la universitate, daca ai fost martor la revolutie, daca ai vazut masinile albe plecand in directii necunoscute, masini din portbagajul carora ieseau membre insangerate, daca iti pasa, daca ai facut tot ce spui acolo, daca ai fost mandru ca esti numit golan, inseamna ca esti idealist. Dezamagirea iti va fi mai mare, atunci cand vei realiza la un moment dat ca NU SE MAI POATE FACE NIMIC. Si vei realiza asta, crede-ma.
    E ciudat altceva: majoritatea romanilor care puteau schimba ceva, au renuntat. Au plecat. Tu fie duci idealismul dincolo de instinctul de conservare, ori nu esti pe de-antregul roman. Ori amandoua. Nu e in psihologia poporului asta sa nu renunte. Calea de supravietuire a romanului a fost compromisul, renuntarea, plecarea capului. Curvasaria intelectuala, acceptarea tuturor lucrurilor venite de afara. Lingusirea potemntatilor vremii. Fie ca se inchinau lui Allah, fie ca purtau zvastica, fie secera si ciocanul. Asta am facut inca de la zorii istoriei. De cand i-am ucis pe cei mai buni dintre noi. De cand Burebista era ucis de ai sai. De cand noi toti gasim mijloace prin care ii inselam pe ceilalti pentru a trage foloase. De cand dam mita, de cand mintim, inselam. Asta e viata romanului. Si acest roman il dispretuieste din toate puterile pe cel care nu procedeaza asa. Pentru ca nu il intelege. Si, il exclude, il exileaza, il face sa plece. Sau sa reziste si sa dea gres.
    Daca esti timisorean, poate ai o picatura de sange unguresc ori sarbesc. Sasii sunt mult mai pragmatici. Nu reactioneaza asa. Cat despre mine, romanca idealista, dar dezamagita, prefer sa imi ajut tara de afara. Nu o sa ascund niciodata ca sunt romanca. E si asta o cale. Cel putin nu am sentimentul ca am trait degeaba. Iti doresc sa nu simti niciodata asta. Va ucide iremediabil idealistul din tine. Si, atunci cand moare un sentiment, moare o lume intreaga.
    Cu bine
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai ghicit. Am o infuzie genetica si de alta natura decat cea romaneasca. Tatal este roman totusi. Asta ma face roman. Nu mai putin romana. Pe de-antregul roman. Si nu cred in infrangere. Nu fara lupta. Corp la corp. Fizic.

    Daca legea bunului simt nu mai este valabila aceasta e singura solutie in care cred. Romanii au avut si haiduci si oameni care au luptat in munti inca 10-15 ani dupa instaurarea comunismului. Poate ca ai dreptate. Nu voi reusi. Dar daca nu as merge pe drumul acesta, nu mi-as ierta-o niciodata, m-as privi cu scarba pe mine insumi si nu as mai putea fii fericit nici macar o clipa din toata viata.

    RăspundețiȘtergere
  11. Alina: ..."moartea e aceeasi si pentru leu si pentru caine. E un fenomen ireparabil in viata fiecaruia dintre noi. Apoi se asterne uitarea si peste leu dar si peste caine. Si eu PENTRU CE AM TRAIT? Doar ca sa mor? Nu, multumesc."

    Moartea e aceeasi si pentru leu si pentru caine. Ai dreptate. Dar dupa moarte numai unul va fi evocat. Si acela sigur nu e cainele. Este mai interesant sa studiezi de ce leul este leu.

    Tu imi vorbesti despre lucrurile care se vad si sunt trecatoare. Eu iti vorbesc despre cele care nu se vad si sunt vesnice. Esti fizician nu? Atunci ma intelegi...

    RăspundețiȘtergere
  12. Cainele va fi cel evocat, pentru ca mai degraba iti aduci aminte de un servitor si prieten care te-a slujit cu credinta decat de un orgolios care intr-o izbucnire de mandrie a vrut sa fie numit rege.
    Din (ne)fericire pentru mine, tocmai formatia de fizician ma face atee (asta daca te refereai la imposibilitatea ori absurditatea numita de catre unii Dumnezeu, de altii Allah, si de catre tolteci ori azteci Tezcatlipoca). Oricum 98% dintre oamenii de stiinta sunt atei. Pentru ca nu se poate altfel. Cel care face o afirmatie (Dumnezeu exista) trebuie sa demonstreze validitatea ei. Se cheama burden of proof si este premisa oricarei activitati stiintifice experimentale. Dar nu sunt la ore cu studentii, nici in laboratorul mic si lipsit de orice dotari. Iti recomand sa citesti lucrari ale lui Feynman ori R. Dawkins.
    Dar, chiar daca am admite un asemenea lucru ca real, atunci totul nu e decat o gluma proasta. In Biblie Diavolul a ucis 12 oameni cu totul. Dumnezeu a facut-o de sute de mii de ori.
    Apropos, predau la Universitate, sunt doctor in fizica, implicata in cercetare, dau meditatii (ca tot profesorul de orice din Romania care vrea un ban in plus). Pe toate astea primesc cam 3500 de lei. Impozabili. Faceti socoteala cu cat raman. Am doua fete. Peste o luna implinesc 40 de ani. Din acesti 40 de ani, 15 am studiat fizica. Merita?

    Am vrut sa raman in tara. Dintre colegii mei de an, 4 sunt la CERN in Elvetia, 5 sunt in Canada, 6 in State dintre care 2 predau la universitati pe multe mii de dolari iar ceilalti doi au o munca confidentiala la Pentagon respectiv 2 la NASA. Altii sunt in.. Africa de Sud, si doi in Norvegia. Pana si "prostul clasei" e in echipa ce relgeaza reactorul nuclear al ultimei centrale electice indiene.
    Te respect pentru ceea ce crezi, dar nu pot sa fiu de acord cu tine. Probabil ca existi pentru ca noi sa realizam cat de mult am fi putut avea aici daca toti ar fi ca tine. Asta nu ma face decat sa vreau sa plec mai repede.
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  13. Faptul ca esti fizician nu scuza ateismul. Nici nu-l justifica. Dumnezeu exista. Depinde doar de sistemul de referinta (sau referential) la care te raportezi. Prin prisma fizicianului nu il gasesti vizibil, palpabil... Eu spun ca atata vreme cat lucrurile sunt organizate, sistematizate in Univers am fovada clara ca El exista.

    Vorba apostolului: "nimeni nu a vazut vreodata pe Dumnezeu caci el este duh". Daca iei in considerare si faptul ca "Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea sa" o sa simti ca nu tot ce se vede e ceea ce conteaza...

    Nici o descoperire stiintifica nu a infirmat vreodata cele scrise in Biblie. Nici macar faptul ca Pamantul are 5000 de ani. Scripturile spun ca "pentru Dumnezeu p zi este ca o mie de ani si o mie de ani sunt ca o zi"... Ca sa poti fi fizician ai studiat fizica. Ai dreptul sa fii ateu. Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru. Dar ca sa dai un verdict final ar trebui sa studiezi si Biblia nu crezi?

    DA!
    A meritat sa faci fizica. Asta iti place. Inima ta este incurcata de faptul ca este lipita prea mult de ceea ce vezi si poti evalua cu simturile normale. Culmea este ca totul a pornit din pasiune si visare... Adica din gandirea inimii... Unde le-ai pierdut? Cand? Cum? De ce? Astea sunt intrebarile pe care ar trebui sa ti le pui. Nu ne nastem nefericiti. Devenim.

    RăspundețiȘtergere