marți, 11 noiembrie 2014

Toti, o apa si un pamint...


E super amuzant.
Pe bune.
Orbul gainilor a lovit din nou natia asta.
E asa de putin important, de fapt, care din cei doi catindati castiga, de data asta.
Lovitura mare e cea de marketing, pentru viitoarele alegeri parlamentare. Unde, de fapt se joaca partida. Stabilirea majoritatii. Si a guvernului.
Vorba americanilor, "follow ze money".
Iar aici, ca la Formula 1, Pole Position e foarte importanta.
***
Nu va lasati amagiti.
FixPix e ce vor face amandoi, de fapt, din pozitia de Presedinte.
Singura diferenta e ca Iohannis macar nu va mai avea aerul de meltean oligofren cu care am obisnuit Europa si intreaga lume.
Ma uitam aseara la intervul cu Iohannis de pe realitatea.
Unele intrebari au fost chiar pertinente.
Ca de pilda cea despre relansarea economica.
Si, evident, omul nu a avut cu ce sa ma surprinda.
Inca o data, cheia si zaharelul sint fiscalitatea, pentru ei.
Pai haideti sa vedem care ce ofera.
***
PSD, mai bine zi Puie Monta a tacut milc pe tema asta.
Stim toti ca va urma o crestere a fiscalitatii. Monta nici macar nu ascunde asta. Evident, romanul neaos va crede ca e de inteles, pentru ca nah, a fost campanie. In fapt, trebuie sa realizam pe cine reprezinta Ponta. Care parte a comunitatii de afaceri. Si aici e simplu: e vorba de bugetofagi. Sintem inca destul de imbecili incit sa punem botul la simple fluturari de cifre economice, si nu puneam nici o intrebare CUM s-a ajuns la ele. DE UNDE vine cresterea. Daca eu vind un cui, valorind un leu, cu 100 de lei, se cheama ca fac crestere, in cifre, nu? (Boborul aplauda). Ca spagui in stinga si in dreapta ca sa il pot vinde asa, e doar un amanunt (Boborul nu intelege). Iar ca banii cu care e platit cuiul sint de fapt cei de pensii, e doar alt amanunt nesemnificativ (Boborul nu crede).
***
ACL, recte Iohannis, a balbait ceva despre TVA. Au o fixatie cu asta. Iar romanul cind aude de procente taiate, deja se gindeste la rai. De fapt, pe cine altcineva in afara comunitatii de afaceri favorizeaza o reducere a TVA? Inca sintem destul de retardati incit sa credem ca diferenta se va reflecta in pret. Nu, baieti, diferenta va mege la profit. Profitul lor, evident. Punct.
***
Nu am auzit o vorba despre atrageri de investitii.
De la nici unul.
Nu am auzit o vorbulitza despre reglementarea pietii muncii, si a legii muncii in general, la standarde Europene, adica sa ne scoata din Africa. Nu mai vorbesc de o chestie mica numita "retributie minima functie de activitate". Ignorarea consumatorului in ecuatia de fata nu zice decit ca profiturile sint destul de mari incit singura grija sa fie indreptata doar spre taxe. Deci NIMENI nu vrea sa schimbe calitatea vietii in tara, de fapt.
Nu am auzit nimic despre relansarea afacerilor din productie. Implicit despre creerea a noi locuri de munca.
Nu am auzit nimic despre europenizarea institutiilor colectoare si rentabilizarea lor.
Nu am auzit nimic despre o normalizare a concurentei.
***
De fapt, nu sint chestii care sa priveasca un presedinte. Ok, atunci de ce se baga amandoi in chestiile astea, ca musca in curul calului?
Pentru ca e teatru. Atit. Pur si simplu.
Este vorba de fapt despre doua gasti care vor acces la bani nemunciti, si daca sa poate, la toti.
ACL reprezinta partea bussines, PSD partea functionareasca.
Doua capuse, de culori diferite, pe curul Yo Bag-ului.
***
Avem de-a face cu o gasca care fix a dat o lovitura de palat in propiul partid, recte PSD, si merge pina la capat, acum, incercind sa ia tot potul. Pe de o parte. Nimic nou despre PSD, practica asta din 1989.
Pe de alta parte avem de-a face cu o gasca plantata in electorat la deruta, pentru a diviza voturile, si care s-a trezit, brusc, si fara nici cea mai mica idee despre CUM a ajuns acolo, cu posibilitati de-a lua o felie din placinta. ACL e complect nepregatit pentru ce se intimpla, ei au fost obisnuiti sa fie un mic satelit, platit pentru niste voturi pe care le rupeau de la unii sau altii. Si acum au dat 6-6. Se comporta exact ca Nerd-ul clasei, care se trezeste violat de o Regina a Balului beata moarta, si care ii face in ciuda capitanului echipei de fotbal. Si care nerd crede ca e datorita farmecului sau personal.
***
Eterna situatie a raului mai mic. Intr-adevar. O victorie ACL pune in pericol insasi existenta PSD, la acest moment. Pentru ca si ACL, o data ajuns in pozitie majoritara, o sa vrea TOATA placinta. Ca toti cei dinaintea lor. Si, nein placinta=nein partid. Dar sa nu uitam, FIECARE catindat care a batut PSD a fost in pozitia asta. Si toti au sfirsit prin a bate palma cu ei. Ultimul din aceasta tagma fiind Basescu.
NU va lasati pacaliti de faptul ca PMP a hotarit sa mearga cu Iohannis, fix ACUM, dupa ce meciul e jucat. Basescu nu face decit sa acopere toate bazele. Fara valul de arestari declansat de el (asta apropos de independenta DNA si a Justitiei in corpore) gasca care actualmente domina PSD nu ar fi acolo. Basescu are un singur target la ora actuala, iar acela e imunitatea dupa alegeri, si trebuie sa recunosc ca isi vede de treaba. In liniste si cu succes. Ambele tabere au nevoie, de fapt de el. Unii pentru voturi, altii pentru dosare.
Repet: NU va lasati pacaliti de lozinci. NIMENI dintre cei implicati in mizeria asta NU doreste nici un fel de schimbare a sistemului.
***
Personal, m-as bucura enorm sa vad PSD disparind. Dar pentru asta va fi nevoie de mobilizare la parlamantare. Si nu in favoarea cuiva deja cu mainile pina la cot in politica de Dimbovita. Daca ma intelegeti.
Pentru ca AM AVUT sansa sa votam un om care dorea sa schimbe ceva. Pare-se ca asta a speriat pe multi.  Ca neam, am hotarit ca nu e de noi, daca e sa te iei dupa voturi. Problema acestui neam incepe sa fie ca o anume parte a lui incepe sa exagereze dincolo de limitele suportabilului. Cu sprijinitul hotiei si al mizeriei. Iar ceealalta incepe sa se pregateasca de a-si baga pula in aceasta ...uniune in spiritul unei limbi comune vorbite.
***
NU spun ca il sprijin pe Iohannis. Iar pe Ponta nu am sa il sprijin nici macar sub amenintarea cu Gulag-ul. Spun doar ca dintre doua Pule, Yo Hannis asta macar e o Pula cu Cravata. Ar mai risipi din impresia de oligofrenie alaturata neamului Roman. Vizibil a avut note mici la educatia de partid, in scoala. Se simte dupa lipsa aerului de proletcultist, pe care Ponta il are din belsug. Sau poate a fost genul de activist care citea. Nu pot pentru ca sa stiu. Daca nici Iohannis nu s-a asteptat sa ajunga in pozitia asta, eu ce sa mai zic?
***
Tineti minte, Romani: asta e doar un preludiu. Batalia adevarata e la alegerile Parlamentare. Acolo se alege haita de hoti, majoritatea cu acces la placinta si portmoneele dumneavoastra. Cei care aleg bratul armat care va legitimiza si impune furtul pe urmatorii 4 ani. Cit despre ceea ce sintem impinsi si manipulati la greu sa credem ca reprezinta cele doua poluri politice de acum... Once Pula, Always Pula. Schimbarea NU poate veni de la actualele personaje, indiferent cum isi redenumesc partidele.
***
Toti avem apa in casa, la robinet. Spalati-va dreq praful din ochi, daca tineti la demnitatea si viitorul vostru.
NU il votati pe Monta.
***
De fapt, tot ce ne-a ramas e sa speram la moartea caprei vecinului nostru Ponta. Iar mai Romani decit atit ma tem ca nu ne putem dovedi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu