miercuri, 12 noiembrie 2014

Gainat, cotcodaceli si pene.


Am asistat aseara la unul dintre cele mai penibile momente din aceasta campanie.
Care nu face decit sa imi confirme parerea despre presa rRomana, atit in vizual cit si in scris.
Inca o data, si perfect previzibil, Realitatea TV a dovedit inalta clasa muncitoreasca, si precum platforma lor de "opinie", VaxPulica, o manipulare perfecta combinata cu un mercantilism de mahala.
***
De fapt, ce s-a intimplat?
S-a intimplat ca PSD, ca de obicei, a manarit jocul.
Un joc de poker aranjat, casa si un jucator contra altui jucator.
Ca cica Rares Bogdan, ca una ca alta... Vax baieti. Asta a fost o initiativa tipica Realitatea TV cu deplina incuvintare si participare a conducerii postului.
***
Domnule Monta, cit de jos trebuie sa fii sa te pretezi la asa ceva?
Jos. Chiar mai jos decit obisnuiesc proletcultistii ca tine sa fie deobicei. Cam pe aceeasi treapta cu activistii lui Petru Groza. Stim toti, oricum, ca NU ai nici o sansa daca faci lucrurile pe bune. NU pentru ca esti cine esti. Ci pentru ca pur si simplu NU ai nici un fel de argument. Tot ce poti prezenta tu tarii este o lunga insiruire de decizii luat la bunul plac. Al cui bun plac, asta e o alta discutie, si mult mai interesanta.
***
Domnule Yo Hannis. Eu inteleg prea bine ca esti intr-o situatie care te depaseste, nu ai venit aici ca sa devii presedinte, si pentru tine ar fi fost buni si aia citiva chishchirei luati pe voturile pe care te gindeai ca o sa le deturnezi de la altii. Dar macar nu te fa de ris, ca ultima muhaia, si concediaza-ti staff-ul de campanie. Ai intrat in ditamai capcana, ca ultimul fraier. NU imi spuneti ca "cine ar fi crezut". Noi. Toti, restul, am STIUT. E ca si cum nu ai suspecta o curva ca incearca sa iti fure portmoneul, daca ii dai ocazia. Te-ai "descurcat" in functia de primar, dovedeste dreq macar atita smecherie si de data asta, si ia oameni care sa te faca sa nu pari prea prost. Asta NU mai e cotcodaceala in curtea primariei de la Sibiu, unde nu aveai pe nimeni deasupra ta, decit cerul si pe bunul dumnezeu. Aici te-ai bagat sa joci intre adevaratii jegosi, care au fumat de mult trucurile care se poarta pe la primarii. Si pe care ii doare fix in pix ca tu esti primar la Sibiu. Si, tine minte: cind te inhaitezi cu militieni ca Blaga, e firesc sa te ia lumea de prost.
***
In rest? Doar gainat, cotcodaceli si pene. Nimic din singele si circul dorit de Yo Bagi.
Lumea a deschis talimbizoru' sa vada o bataie intre cocosi. A descoperit ca de fapt a fost o mica incaierare intre clotze. Chiar si asta, destul de sotto voce, din lipsa de argument de ambele parti.
Penibila prestatie, Realitatea TV.
Dar previzibila.
***
PS.
Era sa uit:
PuieMonta, pe 16, da?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu