luni, 10 noiembrie 2014

25 de ani.

25 de ani au trecut de la patetica noastra incercare de-a ne scutura de lepra comunista.
As zice eu, fara rezultat.
Mereu si mereu, aceeasi gasca de nespalati ne trag inapoi, ne impuie capul cum ca traditia si valorile noastre sint indreptate spre Asia, iar gasca de lepre trebuie hranita si perpetuata pentru ca are drept de vot. De ce mereu ACELEASI judete sustin sistemul actual?
Mai intai, nu si-au "vandut tara". Dar au fost mult prea bucurosi sa o dea gratis tuturor infractorilor, pentru ca in secret, ii invidiau. Dupa ce au facut asta, au schiorlait peste tot ca nu mai au de munca din cauza...capitalistilor, care au taiat tot si au vandut la fier vechi. Dar cu mare grija, au evitat sa mentioneze CINE i-a sustinut pe "capitalistii" de gen.
Dupa aceea s-au declarat "regiuni defavorizate" pentru a eluda taxe. Si a aduna clienti de strins cu usa in schimbul spagilor. Si asta le-a venit peste nas, pentru ca nimeni nu mai pune botul nici macar la asta.
Din lipsa de altceva, au sustinut pe oricine le SPUNEA ca le da ceva, in ideea ca din zece care spun, macar unul da.
Yo Bagi milogi, curviti in milogeala lor, amestecindu-si mostenirea etnica cu cea ciocardeleasca. Pentru un motiv simplu. Au descoperit ca ciorilor li-se trece cu vederea furtul, cit timp il prezinta ca o traditie.
***
Unora le-ar ajunge un singur motiv. Si de fapt le ajunge. Si anume Limba Romana.
Mie insa nu.
Asa ca, va rog, spuneti-mi macar 3 motive pentru care eu ar trebuii sa ma simt "frate" cu acesti oarecum sub-umani. A nu se intelege gresit: partea aceea de lume a produs si oameni minunati, si o va face in continuare. Insa aceia o sterg rapid de acolo. Aleg Capitala sau vestul tarii. Sau ORIUNDE altundeva. Oare de ce? Daca e asa de minunat acolo? Iar putinii oameni de calitate care mai traiesc in pe acele meleaguri duc o viata mizera, pentru ca ce au ei de oferit nu are nici o cautare intr-o lume a eternei inselatorii. Cinstea si munca sint considerate defecte de unii.
Deci. Provin si traiesc intr-o regiune care are de-a face cu acest gen de "rRomania" de mai putin de 100 de ani. Cu complect alte valori morale si materiale. Alte obiceiuri si alte traditii. Cu probleme etnice INEXISTENTE. De ce trebuie sa accept ca Romania MEA sa fie contaminata de duhoarea rRomaniei LOR? Dupa ce standarde? Si in ce inaltator scop?
Eu NU am frati tigani, hoti sau excroci. Nu, nici nu o sa am vre-o data. Refuz categoric sa las proasta calitate umana sa isi faca un loc, cit de mic, in viata mea. Refuz sa fiu asociat cu aceasta tagma pina si prin prisma limbii comune vorbite de conationali.
Rostirea unui adevar istoric despre niste anume parti de tara ma fac extremist? Foarte bine, daca asta inseamna sa fii extremist, sint mandru ca sint asa. Si ma doare exact undeva de cei care nu sint deacord ca unele lucruri trebuie zise. Nu ma intereseaza de fel sa menajez sentimentele si micile orgolii ale leprelor. Ma pish ad-literam pe ceea ce se numeste corectitudine politica.
***
Poate ca multi sint prea orbiti de balbaiala nationalista si ortodoxo-bolshevica a PSD. Treziti-va oameni buni. NU perpetuati jegul si slinosheala asta prin votul vostru.
Uitindu-ma la propaganda, ce sa inteleg? Ca un bun Roman e comunist, prost, mincinos, hot si obligatoriu ortodox. Dupa imaginea lui Monta? Bai cretinilor. Fara regele Carol nu ar fi existat nici o rRomanie pe care sa o delapidati. Iar omul acela nu a fost de loc ortodox, roman, hot sau prost. Trezitiva, mujicilor!
In loc sa cautati moartea caprei vecinului ca in ultimii 25 de ani, vedeti de curtea voastra, pe care o vreti curata, fara tigani sa sara gardul si sa va fure, sau politruci sa vina sa isi ceara dreptul din munca voastra.
Alegeti Europa.
Pur si simplu nu pot crede ca ati dori ca vremurile medievale si intunecate dinainte de 1989 sa se intoarca asupra noastra.
NU il votati pe Ponta.
Acest mizerioman nu va face decit sa va refuze total drepturile, si sa va insuteasca obligatiile.
Pentru el sinteti toti carne de tun, buni numai la a mai aduce doi gologani in portmoneul celor care il protejeaza.
Haideti sa incercam sa dovedim ca putem invinge hoarda de hoti si nenorociti minoritari in tara asta, care se lefaie in rodul muncii tuturor doar pentru ca noi consideram nedemn sa ne exprimam optiunile si sa ne cerem drepturile. Aici Iliescu a avut dreptate: e momentul in care putem face PSD sa DISPARA.
Haideti sa incercam sa dovedim ca meritam respect. Ca putem merge cu fruntea sus, chiar daca burta noastra e momentan goala. Haideti sa dovedim ca putem sa ne uitam in ochii copiilor nostrii, nu ca si generatiile dinainte, care au jerftit viata celor care vin dupa ei pentru o felie de salam sau sunca. Haideti sa troznim un bocanc sanatos in botul acestei generatii de curve si hoti, eternizati pe spatele nostru de Ceausescu si PCR. Haideti sa ne exercitam dreptul la vot.
Pe 16 noiembrie 2016 TOTI putem dovedi ca sintem oameni. Ca putem avea si alta optiune decit cea indicata de rontaitorii de algocalmin si hoti. Si ca avem curajul de-a avea optiuni. Si drepturi.
Si NU, uitati!
Nu votati PSD!
Celor care au facut pasul insre PuieMonta, pot sa le zic doar atit. NU e tirziu sa va aduceti aminte ca sinteti oameni. Intrebarea mea, insa, e: DORITI sa fiti oameni?
***
In rest...
Stati calmi,
votati-va viitorul,
si Puie Monta!

PS.
Celor care cauta sa aduca contra-argumente:
Legati-va de gramatica mea. Ma doar in cur de contra-argumente de gen. ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu