marți, 24 iunie 2014

Despre noi, si, de fapt, cit de putine vrem...


Ma tot uit in jur. As vrea sa scriu, as vrea sa am ce scrie, pentru ce scrie, si in favoarea cui scrie.
Dar nu. Soc total, de fapt, absolut toata lumea pare prinsa in actualul joc al uciderii caprei vecinului in total dezinteres si imbecilitate fata de problemele reale.
***
Ne apropiem de niste alegeri. Din nou.
Soarta noastra se va hotari, pentru urmatorii 4 ani, in aceasta toamna.
Ce ne preocupa pe noi?
Orice. Numai ce trebuie nu.
Nu reusim sa realizam ca oricit sintem de partizani ai unor idei, ne-am lasat mintiti de vechile cutume ale gasirii unor tatuci.
Nu, tara asta nu va iesi din rahat(sau poate RAHAT) cu ajutorul sau prin efortul nici unuia din vechii excroci, fie ca se numeste Basescu, Ponta, Antonescu sau Tutankamon.
Aici e nevoie de oameni noi. 
De un mod de-a vedea lucrurile nou (pentru o larga majoritate). Si interzicera unor anume drepturi civice la niste anumite categorii de de cetateni, ca de exemplu pensionarii, cei cu dosare penale, si ciocardeii. Iar aici ma refer la dreptul la VOT. Iar asta nu are nici un fel de sanse cu Bizonul rRoman. El vrea ca totul sa ramina la fel, si el sa poata scuipa in capul altuia, oricit ii e de foame. Daca le dai asta, le-ai dat Raiul. Nu conteaza daca e vorba de femeia de servici, sau de profesorul universitar. Majoritatea se nasc Bizoni. Bee-Zoni. Gindesc cu balega pe care o lasa in urma lor.
Pentru ca.
Nimeni, sau aproape nimeni, nu a pus o intrebare esentiala. Din '89 pina acum, in 2014.
Bun-bun, toti sint tari in declaratii.
Insa nimeni nu-i intreaba un lucru simplu.
"Cum?"
Si atunci e firesc ca tot Emanatu' sa aibe dureri la basca despre infaptuirea minciunelelor...aaaa, promisiunilor electorale.
Dar, oricum o intorci, e doar o capcana.
Sa-l votezi pe Ponta? E ca si cum ai vrea alipirea la Rusia . Sau mai rau. La China. Sa il votezi DOAR pentru a-i da un pumn in testicule Matelotului Chior? Daca asa gindesti, inseamna ca trebuie sa mergi la nenea doctorul. Pentru ca futaiul prea mult cu Democratia te-a umplut se sifilis. Nici macar nu pot comenta o platforma electorala. "Josbasescu" e doar o autofelatie, la care ei sint specialisti.
Sa votezi cu PDL/Liberalii? Care ne-au adus exact unde sintem acum, adica in Africa? Sa votez Blagi, Antonesci, si alti securisto/ melitzieni? ...Boci iubitori de "microfon"? Platforma electorala? "Unimdreapta" ar presupune sa existe o dreapta. La noi, insa, exista doar Dreapta Tatalui. In fapt si in drept.
...PMP? Hahahahahahahaa... Blugi am si eu, iar blondele nu imi provoaca erectii. "Dezaprobtotcefacaltii" nu e o platforma pe gustul meu.
***
Inca nici un fel de om, persoana, cacanar sau sifilitic care se ocupa cu politica in rRomania nu a reusit sa ma convinga ca se pricepe altceva decit la vorbe. Zero barat. Absolut nimeni nu va reusi sa ma convinga ca lucrurile adevarate se fac cu vorbe, nu cu fapte, indiferent de cit de tare zbiara. Ma pis pe toate scolile sau eruditia lor. Asta nu ne scoate din rahat. Si nici nu le scuza excrocheria generalizata, de toate partile si culorile politice. O floare nu aduce primavara, iar doi-trei oameni intr-un partid de lepre nu mai pacalesc pe nimeni. Oricum au fost adusi acolo ca maimutele la circ. Sau poate pacalesc. Dar nu pe mine.
Nu, nu consider ca avem nevoie de o era neocomunista, doar pentru ca o groaza de nespalati trebuie hraniti.
Nu, nu consider ca unii au dreptul sa fure atita timp cit dau in cap cui trebuie.
Nu, nu cred in rRomanul mester la toate si rotatia cadrelor de tip ceausist.
Nu, nu cred in revolta exprimata prin statul pe bordura cu o pancarta in mina, si promovata prin selfie-uri pe feisbuc.
De fapt, nu consider ca mai merita sa stau in tara asta.
Cu greu, si totala neplacere, imi dau seama ca daca e sa am un viitor in care nu voi ajunge sa traiesc ca un negru in Ghana, atunci trebuie sa plec. Imi plac avioanele, dar nu stiu daca imi plac cele care arunca ajutoare si medicamente unei populatii cu care nimeni nu mai vrea sa aibe de-a face.
***
Sau pot visa, cum o fac marea majoritate dintre cunoscutii mei, ca ziua de maine va fi mai buna. Au si ei dreptatea lor, in fond.
Va fi mai buna.
Dar doar pentru EI.
***
Nu, nu mai vreau sa discut despre ce au facut aceste vremuri din conditia umana.
Eu am vazut asta pe pielea mea.
Voi?
Si a fost fain?
***
Acest text e total nerecomandat moderatilor, homosexualilor, tiganilor, Bee-Zonilor, si, in general tuturor moderatilor-de-sub-paturica, iar eu nu imi iau nici un fel de raspundere pentru atacurile de apoplexie sau accidentele vasculare pe care le poate provoca. Mai precis, spun explicit ca ma doare in p*la de ei. Si spun la fel de explicit ca nu imi pasa de ei sau ce patesc. Tot in acest spirit, ma adresez si celor care se considera Asi ai Gramaticii. Kiss my ass.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu