luni, 26 mai 2014

Lunea post-coitala


Nu am sa vorbesc despre cifre. E inutil si rusinos.
Am sa vorbesc despre cauze.
***
Deci Pesede a castigat. Cum a facut asta? Simplu. Prin nepasarea taberei adverse. Si imbecilitatea acesteia, desigur.
Se tot vehiculeaza ideea ca vina este a clasei de mijloc. Ok, hai sa vedem cam care e aceasta vina.
Vina de-a nu fi interesat sa voteze oameni care motiveaza asta prin moartea caprei vecinului?
Cine PLM sintei voi, Basescu-Udrea-MRU-Antonescu-PDL-PMP-PNL-Mama Mare si Cainele Ei, sa imi ziceti mie sa va votez CA NU CUMVA ADVERSARII VOSTRI SA CASTIGE?
***
"You are not smart enough to talk to me".
Asta e ce ar spune americanii.
***
Dupa ce ati dezamagit o tara intreaga, dupa ce ati lasat balta, si , mai mult, i-ati dat in cap oricui v-a votat, mai aveti tupeul sa ne cereti sa va votam doar "pentru ca"?
***
Stiu, precum de fapt stim toti, ca tot acest cosmar se termina pentru voi, politicienii de dreapta, cu un bilet de avion spre Rio, la un adica. Stiati precis ca nu mai aveti sanse cu acest tip de mesaj electoral, si totusi v-ati complacut in a-l trimite oamenilor. Ce concluzie trebuie sa trag eu? 
In primul rind trebuie sa concluzionez ca nu ati avut, de fapt, niciodata nimic mai mult de oferit. Nu pentru ca nu v-a dus capul, ci doar si pur si simplu pentru ca a fost contra intereselor voastre.
Schisma PDL nu pacaleste pe nimeni.
Lacrimile de corocodil ale PNL nu mai pacalesc pe nimeni.
***
Totusi, inca au fost oameni minunati, si idealisti, care au avut asteptari. Imi pare rau pentru ei.
***
Dar sa lasam mica discordie si birfa.
Tocmai se intimpla ca in rRomania au avut loc alegeri DEMOCRATICE. Cum s-a intimplat asta? E simplu.
"Opozitia" a avut grija sa asigure PSD un aspect electoral democratic. Ceva ma face sa suspectez o mica intelegere aici. Nu de alta, dar pur si simplu a fost o opozitie de forma, fara nimic de spus concret despre CE TREBUIE FACUT, ci doar despre ce nu ar fi trebuit sa faca altii. Cu alte cuvinte, a facut jocul PSD pina la capat. Inutil sa spun ca partizanii PSD au votat disciplinat, iar cei ai opozitiei au fost complect dezinteresati. De ce, s-ar putea sa intrebati?
simplu.
PENTRU CA OPOZITIA NU A AVUT SAU ARE NICI UN FEL DE MESAJ SAU PLATFORMA.
Nu, "PSD trebuie sa moara" nu e o platforma. Nu ajuta, la concret, cu nimic. Ca trebuia facut, ca trebuia dres... Tirziu, baietzi. Tirziu. Prefer oricind o economie decenta unei razbunari contra PSD. Si una nu exclude pe cealalta.
***
rRomania mea, inca o data ai primit ce ai dorit, si, cu adevarat, ce meriti. 
Probabil, la ora la care eu stau si scriu aceste rinduri, PSD fumeaza inca o tigara post-coitala, intr-aceasta frumoasa zi de luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu