miercuri, 5 februarie 2014

Invitatie la punerea botului

Momeala a fost pusa. Capcana pregatita..
"BREAKING NEWS! Guvernul actual te invata cum sa fii smecher cu rata creditului contractat de tine, prosteste, la sfatul unui Guvern anterior, asta bazindu-te pe un Guvern viitor."
Ok, "domnule" Ponta. Hai sa vedem cit de smecher. Pe o scara 1 la 10.
"...ministrul a prezentat o simulare de calcul pentru o persoană cu un credit de 50.000 lei luat pe o perioadă de 10 ani. În cazul în care venitul net al unui astfel de debitor ar fi de 1.400 lei, ar urma să plătească o rată de 418 lei în loc de 837 lei, în prezent.Facilitatea ar urma să fie valabilă doi ani. Ulterior, rata ar crește la 1.073 lei. Potrivit lui Voinea, statul va interveni în acel moment și i-ar acorda persoanei respective un credit fiscal, respectiv o reducere a impozitului pe venit de 200 lei. În acest fel, suma de plată ar rămâne la nivelul anterior aplicării facilității, adică 837 lei."
O sa pun o intrebare mica, de bun simt.
Cine ne garanteaza ca un viitor Guvern ar putea sustine aceasta... mita electorala? Pentru ca asta e: Mita Electorala.
E cumva inca una din "binefacerile" in care aflam ca reesalonarea va fi posibila doar printr-o singura banca?  Pe cit se poate, banca cotizanta la campania electorala a unui partid pe care nu vreau sa il numesc aici?
***
Presupunind ca lumea va musca si de data asta. Fac un pariu cu domniile voastre de pe acum. Si anume. pariez ca, daca, doamne-fereste, Ponta e tot acolo, peste doi ani, el va fi primul care va spune ca statul nu isi poate permite sa respecte acest angajament de plata. Si atunci cei ce pun botul se vor trezi cu o Teapa cit China.
***
"Statul are nevoie ca în economia românească să se consume, dacă ei nu consumă, alţii nu vând, alţii nu produc. Noi avem nevoie ca ei să consume, să se învârtă banii în economie". Gura pacatosului adevar graieste, domnule Voinea. Numai ca v-ati trezit mult prea tirziu. Sau macar ati recunoscut prea tirziu. Personal consider faptul ca un politician a avut curajul sa recunoasca asta un semn de foarte rau augur. Pentru ca rRomanul Politruc nu ar recunoaste ceva decit cu capul sub sabia calaului. Uneori nici macar daca e in interesul lui. Minciuna ESTE a doua natura a acestor oameni. Nu, ma insel. E vorba de prima natura a acestor oameni. Deci, domnilor Politruci, cit e de grav, de fapt?
Interesant si faptul ca El Pontandante a scos acest porumbel pe gura numai dupa ce Basescu si-a facut partid personal. Incercam sa castigam din oficiu, domnilor PSD-ist? Asa de mare e frica de Marinar?

1 din 10, "domnule" Ponta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu