joi, 12 decembrie 2013

Inapoi in Epoca Luminii

Uita-te bine. Dar bine de tot. Pentru ca s-a intors. Nu e vorba de comunsti, sau altii de felul lor. De data asta au lepadat pina si aparentele comunismului. Fanar is Back with a Bang!
***
Zilele astea, ca un preadorit cadou de sarbatori, Porclamentul rRomaniei si-a votat o lume a lui. Un fel de Olimp al Otrepelor, un fel de (ga)Oz dincolo de curcubeul bashinilor politrucilor de toate culorile spectrului politic. Tarim de mit, unde, o data ajuns, prin transcendenta data de voturile tuturor babelor nefutute, mai poti fi tras la raspundere doar daca incalci reguile locului, nicidecum pe cele ale Pamintului de Mijloc spre Jos, unde traiesc alegatorii.
***
"Sa nu dea Dumnezeu cel sfant
Sa vrem noi sange, nu pamant!
Cand nu vom mai putea rabda,
Cand foamea ne va rascula,
Hristosi sa fiti, nu veti scapa
     Nici in mormant!"
Ei bine, dragi cititori, Dumnezeu Cel Sfant NU DA. Cel putin nu da rRomanilor dorinta de singe. Deoarece el, in intelepciunea sa cereasca, stie ca rRomanul e ovin, adicatelea Oaie. Nu Lup. Si se naste cu gogoloaie de vata in loc de coaie, asa ca de ce sa il tulbure el cu ginduri rusinoase despre varsari de sinje si direptate?
***
Ia intrebati si voi, de curiozitate, orice mortaciune de pensionar de la tara(sau de la oras), oare pe cine va vota? Si, mai ales DE CE va vota cum va vota.
Uite asa, abatind atentia cu telenovle gen Rosia Montana si altele de gen, prefacindu-se ba ca accepta, ba ca nu accepta ce se intimpla acolo, au reusit sa abata atentia si sa treaca, pe shestache, si treaba asta. Si, spre rusinea noastra, toata lumea a pus botul. Unii nici macar nu au observat.
Uniunea Oiropeana deja s-a pus pe ei, dar credeti ca va avea vre-un efect? Eu cred ca nu. Prea multa mizerie, prea mult rahat, si prea multa apropiere de marii nostri prieteni de la rasarit, la politicienii nostrii de acum. Astia ar fi in stare sa ne scoata din Europa numa' sa isi faca banii. Moment in care eu personal voi incepe sa cumpar cagule, o carte de chimie, citeva zeci de kilograme de cuie, si diverse chimicale, nu de alta, dar am si eu dreptul la distractia mea, nu doar ei la a lor.  
***
ROMANI, TREZITI-VA! INCA NU E PREA TIRZIU. DAR FOARTE CURIND VA FI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu