sâmbătă, 24 noiembrie 2012

La umbra cozii marelui urs...

 Nu am mai scris de mult. Nu pentru ca nu as fi avut despre ce scrie. Tara noastra, doamne iarta-ma, iti da in fiecare nenorocita de secunda motive sa scrii. Ci doar pentru ca...
...pentru ca...
...pentru ca...
Pentru ca e o cauza moarta. Romanii doresc sa traiasca asa. Sa fie furati, umiliti si exploatati.
***
 "La tatzi ne e greu". De-o istorie stim asta. Totusi, ce am facut, cu adevarat, ca sa iesim din acest impas? Nimic. Pentru ca., de fapt, nu este un impas. Oaia tot oaie. Nu o poti face lup, nici macar daca ii desenezi colti cu pixu' pe bot.
***
 Sintem in prag de alegeri. Din nou. Poate e mult spus, "alegeri". "Fraudegeri" e mai apropiat spus. TOATA lumea admite ca fura. In cel mai cool mod posibil, si cu o nonsalanta demna de cel mai intunecat ev mediu. Si? Cineva e interesat de asta? Europa, poate? Surpriza, Europa nu e interesata. Adica e, in momentul in care furtul e in defavorul celor care-i garanteaza ca raminem o ferma de mioare. Probabil, aceasta ultima fraza va lasa sa deduceti ca urmeaza sa va prezint pe cineva capabil sa ne prezinte macar drept lupi. Fals! Nu exista o asemenea persoana. Exista doar meoare mai lacome, sau mai putin lacome. Mai aproape de mancare sau mai departe de ea. Mancare pe care ciobanii europeano-multinationali ne-o picura prin banci. Pentru a o lua inzecit inapoi. Fapt garantat de o meoara cam cheala, si cam la sfarsitul carierei oricum.
***
 "Lasa, bah, ca si ei sint oameni". Da, domilor, desigur ca sint. Pina acced la o fonctie care-i transforma in persoane publice. Moment in care anumite...hmh, sa le spun..."slabiciuni" grecotelo-fanarioto-bolshevice, in loc sa fie reprimate, sint chiar incurajate. Cindva, cindva mi-a spus sa nu dau in PDL, deoarece, chiar daca mai fura, si fac ceva. Foarte interesant, gestul absolut las si gay de-a parasi guvernarea de frica unor alegeri a spus absolut totul despre ei. Despre cum si-au vazut propia guvernare, si, nu in ultimul rind, testiculele. Mici, uscate si viclene. S-a preferat o iesire in umbra, din timp, pentru stergerea urmelor si ascunderea prazii.
***
 Imi aduc amite ca am vazut o filmare foarte haioasa cu Hrusciov batind cu pantoful in pupitru, la ONU, pentru a face liniste. Gestul, epic de altfel la bolshevici, a haladuit si peste vremuri, pina in timpurile urmasilor Neanelului. Deoarece modul in care imbecilul de Ponta si frustratul de Antonescu vad relatia lor cu Europa ma face sa ma gindesc la exemplul de mai sus. Precum simienii, cind nu ai argument, faci zgomot. Presimt ca madam Merkel va intreba, la un moment dat, cine e Antonescu asta? Vre-un portar, ceva? Ca in ultimul timp nu l-a vazut decit pe Popeye Cacanarul, dar mai supus si iute la supt.
***
Mai acu' Baselatorul spunea despre politicieni ca sint intelesi intre ei. Uitind, evident, ca in acel doeniu, el este Primus Inter Pares. Nimic neadevarat aici, insa, intrebarea este CITI dintre noi accepta faptul ca "cumetria" ne-a adus unde sintem. Exista oare o iesire din toate astea? Desigur. Nu una rRomaneasca, dar exista. Am putea invita Europa sa formeze un consiliu de electori. Am putea lasa sportivi orice Dorel si Nana Floare de vot, pe urmatorii 20 de ani. Si poate am ajunge unde trebuie, macar sub aspectul reprezentativitatii necesare. Intrebarea este, dorim asta? NU. PUR SI SIMPLU NU. Natia asta a fost invatata sa traiasca la umbra cozii Marelui Urs. Si sa savureze multul bine, cadutz si maroniu provenit de acolo, din inalt.
***
Decembrie va fi o luna haios de traversat, in acest an. Voi ce credeti?
***
"Si timpul vostru s-a scurs
La umbra marelui urs
Dar ghearele v-au ramas
In orice-mbratïsare
Astazi doare sarutul pe obraz..."
Buey Nicule. Dute-n puii mei, de ce dreq tre' sa ai dreptate?(Doamne-feri, acuma sa nu credeti ca sint vre-un Fan Phoenix. Ptiu!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu