marți, 14 decembrie 2010

In prag de sarbatori, si porumbeii au voie sa vada lumina, nu e asa?


In prag de sarbatori, intr-o tara mult prea tulburata de cretinism, noul prieten al Muncii rRomanului a facut un hocus-pocus, deja tipic politicii neaose, si a scos un porumbel pe gura. Voi pune aici citeva fraze din continutul acestui "porcumbel":

"Eu cred că sistemul trebuie reformat. Nu avem altă şansă. Dacă noi nu ne integrăm la o anumită competitivitate la nivelul Europei sau global, în timp, o să constatăm că economia noastră nu mai produce. Că această ţară nu mai este interesantă pentru investitori. Pentru a crea bogăţie, trebuie să aduci bani, să investeşti şi să produci"

"Ca să dai, trebuie să produci. Toţi spun: daţi-ne, daţi-ne mai mult la salarii, mai mult la pensii. De unde? Dacă ţara aceasta nu produce..."

***
Multumim, domnule Botis, pentru mareatza zburatoare pe care ai emis-o. Dar, hai sa ...disecam un pic porumbelul dvs., si sa vedem cam ce culoare au matele lui.
In mod cert, avem nevoie sa reformam lucrurile. Desigur ca trebuie sa ne integram la o anumita competitivitate. Ce inseamna aceasta integrare? CINE va plati aceasta integrare? CINE va beneficia de roadele acestei integrari? Alte tari, care AU UITAT mai multe despre acest subiect decit o sa cititi dvs. despre el, si in mod clar mai mult decit o sa stiti vreodata despre el, CUM au realizat acest lucru? CINE ar trebui sa reprezinte un model, Germania sau...Argentina, de exemplu?
Tara asta nu ..."produce"? Felul in care Tara asta produce e specific doar curvelor, aduna bani doar din servicii. De ce se intampla asta? De ce se insista ca investitorii TREBUIE sa fie din afara? De ce se insista ca PRODUCTIA trebuie sa o faca altii? De ce orice producator marunt autohton e privit de catre Stat ca un dusman, iar ofertantii de servicii ca dumnezei si raspunsuri ultimative la problema capitalismului? De ce Statul e absolut incapabil si nedoritor de a-si recupera datoriile de la cei ce datoreaza mult, dar ii jefuieste pe cei ce datoreaza putin?
Cine e de vina pentru asta? Cine continua sa priveasca lucrurile asa? Si DE CE se intampla toate acestea?
Si, in cele din urma, cum va permiteti dumneavoastra sa ne intrebati pe noi, cu o fata bovina, lucruri la care echipa guvernamentala din care faceti parte dvs. e PLATITA sa raspunda si sa GASEASCA SOLUTII? Sa intelegem ca, prin prisma a ceea ce ati afirmat, lipsa banilor va duce la o inechitate totala a pietii de munca, din cauza faptului ca nu sinteti in stare, ca partid, sa oferiti in schimbul investitiilor decit sclavizarea propriului popor? Deoarece NU am vazut nici o colaborare al clasei patronale si nici al clasei politice la efortul anti-criza. Si nici vreo vointa a statului de a-i include in acest efort. Din contra, directia generala e ca cetateanul trebuie sa plateasca si pentru ei. Si, in general, sa plateasca absolut tot.
***
Si cu asta, personal, las pacea sarbatorilor sa coboare, in materie de scrieri politice!

3 comentarii:

  1. Dar ma rog din vina cui a ajuns tara asa? Nu se produce? Unde sa se mai produca daca s-a distrus tot?

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule, povestea este ca politicienii nostri evita de prea mult timp o raspundere efectiva in ce priveste o situatie de-a dreptul...infractionala, in acest domeniu. Mie nu mi se pare corect. Tie?

    RăspundețiȘtergere
  3. Atunci când totul este pe butuci este greu să mai emiţi pretenţii. Purceaua este moartă în coteţ, noi ţinem coada pe sus, dăm cu fard şi zicem că merge... Oiştea e înfiptă în gard...

    RăspundețiȘtergere