marți, 7 decembrie 2010

Copil. Un miracol. Si o raritate.


Cu indelungi ...negocieri, legea... "mamelor" a trecut. E si firesc, cea veche era o porcarie. Desigur, o sa spuneti, cum sa fie o porcarie? Simplu. Vechea lege nu era o lege a "mamelor". Era o lege prin care puteai tine blocat un post vital vreme de doi ani si sa primesti bani, pe deasupra. Nu foarte conteaza asta, varianta noua a trecut. Insa, nici aceasta varianta nu e o lege a "mamelor". S-a redus, de fapt, doar timpul in care poti pirata, legal, o firma, si asta doar dion cauza presiunilor externe. Observ, cum era si de asteptat, actuala putere perpetueaza, de fapt, furturile de gen. Deci, personal as interzice concediul maternal la barbati. Deci, fara concedii "paternale". Nu ma intereseaza daca intr-o familie barbatul, sa zicem, castiga cel mai prost si e de preferat ca el sa ramina in concediu. Maternal inseamna pentru MAME. Same bullshit, different Party, cum ne-am obisnuit in ultimul timp, si in pofida vorbelor impleticite si pompoase ale celor indreptatiti sa vorbeasca.
NU mai pomenesc de cei 600 de ron, ca indemnizatie. E o bataie de joc, fatisa. Oare de ce cei ce fac legile nu incearca sa isi creasca beizadelele cu sume de gen?
***
Lege, ne-Lege, lasind totul deoparte, tragedia e alta: mai are cineva curajul sa faca copii? Mai are cineva curajul sa implice un nevinovat intr-o lume in care platesti zilnic facturile altora, in timp ce ei sint bine-mersi, la Nisa? Intr-o lume in care mai un pic si vom plati taxe pe dreptul de-a trai, alaturi de "alesi"?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu