luni, 27 decembrie 2010

Acum, ca magia s-a dus...


Luminarile s-au stins de mult. Mosul si-a luat renii, si a virat spre Tara De Unde Vin Mosii. Aburii vinului fiert s-au risipit, iar zorii se pregatesc sa apara deasupra inca unui an trecut peste o tara saraca. La buzunar. Dar, din pacate, si la minte. Deoarece, dupa sarbatori, a ramas doar gustul acru al alcoolului prost, de-abia inabusit cu un pic de mancare plina de E-uri.
Odata cu trezirea, natiunea ar fi cazul sa vada "cadourile" primite cu prilejul acestui Craciun in adevarata lor lumina...
***
Clasa politica rRomana a avut, de fapt, un an plin de reusite si satisfactii. S-a reusit, in fond, a se demonstra ca tot ce inseamna reguli, bun simt si mers firesc al lucrurilor poate fi demontat mult prea simplu. Haideti sa ne uitam un pic, la rece, ce au insemnat toate acestea.
In acest an, am avut parte de "reforma statului". Ce a insemnat asta? A insemnat, in primul rind, celebra scadere "temporara" cu 25% a veniturilor unei mari parti din populatia platitoare de taxe. In mod firesc, Statul nu mai putea sustine atare salarii. Mai precis, NU mai putea face asta, SI pastra cheltuielile pe care le are in alta parte, pricinuite de o alta parte a populatiei care NU chiar plateste taxe. O hotarire pur politica. Insa, asta nu face decit sa confirme un lucru simplu: cei ce NU platesc in mod corect taxele sint mult mai multi decit cei care o fac, deci au un cuvint mai greu de zis. In fond, o institutionalizare a evazionismului, in fond statul a luat de la cei ce doresc sa plateasca pentru a-i sustine pe cei care nu au nici cea mai mica intentie sa plateasca. Si eu ma pot scarpina in cap, dar pot afirma ca maninc frisca, de exemplu. In spiritul acestui sistem, statul a deghizat ceea ce a facut in reforma. Desigur, figura a tinut. rRomanul neaos, care, destul de des, la o simpla numarare a degetelor de la o mina numara ba 9, ba 11, ia de buna deghizarea unei rentabilizari a sistemului drept reforma. Cifrele. Eternul Bau-Bau al analfabetului. Cifrele lor sint Rele. Al guvernantilor sint bune, ortodoxe si de netagaduit.
In acest an, Clasa Politica rRomana a desfiintat Legea. A ucis, cu singe rece, orice idee de legalitate si justitie. A institutionalizat o mascarada care ne bantuie de 66 de ani. In lipsa altor argumente, a dat pe fata ceea ce orice roman de bun-simt stia, si anume ca Justitia Romana e aplicabila doar de la o anume categorie sociala IN JOS.
In plan economic, politicienii rRomani, lipsisti de orice pragatire economica de fapt, au reusit sa demonstreze ca tot ce se stie in lume, in acest domeniu, e Vax: construitul de garduri si borduri e, de exemplu, mai vital si mai sustenabil decit producerea de bunuri exportabile. Investitiile statului in autostrazi, borduri, sali de sport si altele de gen sint mai bune decit in dezvoltarea capacitatii productive a tarii. Si, de fapt, au dreptate: pe termen scurt, e singurul loc de unde se mai pot "palma" bani. BANI, nu sumele palmate, de obicei, de orice parlamentar din diurne si alte chestii. Iar mandatele se incheie, sursele de venit dispar, iar sansele de realegere sint minime. In fond, banii vin singuri spre ei. De ce s-ar agita sa faca ce trebuie facut, cu mult mai putine sanse de imbogatire, cind pot lua bani fara sa dreaga nimic din ce e rau?
Aparent, acest an a fost o victorie: Sistemul a fost salvat. In totalitate. Mai mult, a fost o operatiune savarsita in asa fel incit s-a gasit si o multime mare-mare care sa si aplaude asta. Deoarece, cind nu mai ai gladiatori, iti ajung si niste pitici care sa omoare caprele altora in public. Spectacolul trebuie sa continue, nu e asa?
Ei, pe plan extern insa, situatia nu mai e la fel de roz. Sau "rozi", cum ar zice unii. Niste baieti, acolo, unde e mama smecheriilor, s-au cam acrit de niste amariti care vor sa se joace de-a baietii mari. Si au cam inceput sa prezinte facturile. Arieratele au inceput sa sara la gitul Statului rRoman. De acolo si nexam Schengen, de fapt. E doar un avertisment, zic eu. Desigur, o "discriminare". Nerusinatele tari vestice sustin tari africane, stiut nedemocratice, si nu mai vor sa sustina o tara vecina, care e , de fapt, la fel de nedemocratica ca cele africane. Deci, e vorba de o discriminare rasiala, ca altfel nu are cum fi. O discriminare a abuzurilor pe baze de rasa. Pai ce, abuzurile noastre sint mai bune decit cele ale negrilor? Nu, domle, sint la fel de rele! Atunci? Poate vreti sa spuneti ca e vorba de minciuni? Cum, domle Sarkozy, doamna Merkel? Ba ma tem ca avem cele mai gogonate, mizere si nerusinate minciuni din lume! O fi vorba de furturi? Pai ce, care negrii reusesc sa fure la fel de bine sau fatis ca noi? Nu ne mai discriminati, va rog! Nu vom accepta asta! Nu, nu putem ameninta ca daca continuati, noi vom renunta la furat sau mintit. Dar macar putem pretinde asta, nu?
***
Vine Iarna. Pina acum ne-a cam ocolit, pare-se. Dar de acum, e in dreptul ei, si, oh da, va veni. Cind se va trage linia, la primavara, rRomanul va fi un fericit platitor de taxe, cu o datorie personala dubla si in prag de inanitie. Desigur, primavara va fi salvatoare. De foame vom putea rontai marginile autostrazilor, bordurilor sau salilor de sport. Sau iarba crescuta in gropile drumurilor proaspat facute de "profesionisti".
Si, evident, vom putea urina pe rotile Mertzurilor cumparate de unii dintre "noi" in aceasta iarna. Cu ochii pe afisul cu Boc, si ciontind, printre dinti "Oo braaad frumoooos...."
Iar rRomania va straluci, in continuare, ca o Stea Rosie, pe cerul Statelor Lumii...
***
A dreq Saniutza, ce gust lasa in gura rRomanilor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu