sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Dan Fatuloiu. Si bila sa alba.


Da, domanelor si domnilor. Un Garcea si-a denuntat spaguitorul. Si nu orice spaguitor, ci unul de un milion de euro. Frumos gest, am zice. Insa, din pacate, exista clare posibilitati ca acest gest sa nu fie chiar dezinteresat. Sa ne uitam un pic ce ape a tulburat, recent, acest domn Fatuloiu. Ape de care nici seful sau direct, ministrul, habar nu a a avut. Si, chiar daca pare ciudat, unele voci, e drept ca micutze, spun ca a avut un rol in ejectarea Falcosului de Blaga.
Deci, ce ar putea determina un om in pozitia acestui Garcea sa refuze un milion de Euro? Un singur lucru: o capcana. E foarte posibil ca cei de la DNA sa-l fi pandit, din umbra, pe el, si, o data cu darea pe fata a fazei, sa fi trebuit sa aresteze mituitorii, ca sa nu pice de fraieri in gura presei. Acolo, sus, in cuibul Garcilor, se pare ca in zilele astea s-a dezlantuit o batalie destul de ampla, intre slugile lui Base si slugile Sistemului Militienesc, Stat-in-Stat pina acum. Cu tipicele arme, recte denunturi, capcane, si mirsavii. Deoarece absolut toti sint murdari, nu ajungeau in functiile respective daca nu erau asa. Iar aici sa nu uitam rolul celor care supravegheaza pe cei ce ne supravegheaza pe noi, care, la rindul lor, au loialitati diferite. Si, mai presus de orice, sa nu uitam un lucru simplu: nici una din partile implicate in aceasta eterna batalie NU slujeste, de fapt, tara.
Incep, insa, sa imi mai pun o intrebare, care o sa descoperiti ca e de bun simt, in prisma a ceea ce se intimpla in ultimii 20 de ani la noi, si anume CE VOR SA ASCUNDA CU ASTA? Mai precis, ce marsavie vor legifera, politic vorbind, in spartele acestui scandal, odata abatuta atentia publica? Sa sacrifici Sistemul Politiei de-a face bani, presupune sa iti aprinzi o groaza de paie in cap. Ce te-ar determina sa faci asta? Unde ar putea fi miza?
***
In rest e doar un scandal de mahala: e stiut ca NU avem "oameni de afaceri" cinstiti. Politisti, nici atit. Traind intr-o tara in care bisnitarul satului ajunge miliardar si mare patron, iar seful de post stringe in 5 ani averea unui potentat, ce ar mai putea fi nou, pentru noi, in ce se intampla? Faptul ca "certarea" acestor personaje a ajuns sa fie ultima gaselnita in materie de perdele de fum? The last resort?
***
Si, sa nu uitam un lucru mic: faptul ca presupusii faptasi au fost prinsi cu bani si acte in masini nu va dovedi nimic. Cit timp nu au fost prinsi de facto, inmanand "domnului" Fatuloiu mita, totul e apa de ploaie. Mai mult chiar. E un minunat prilej de a numara ouale domnului secretar de stat, deoarece, daca nu va putea fi dovedita intentia de mituire, baietii veseli vor actiona denuntatorul in instanta, pentru calomnie, iar, o data devenit din "cercetator" "cercetat", posibilitatile tind spre infinit. Pina si in Politie, politele se platesc. Din plin.
***
Orice moneda are doua fete. Care e cea corecta? Daca ambele sint incorecte?
***
Later Edit:
Are cineva impresia ca numitul Catalin Chelu, smecher de Craiova ajuns potentat la Galati, a reusit in viata din cauza unei debordante naivitati si a unei dezarmante candori? Ma tem ca nu. Iar mica intrebare aici e cum dreq un individ de gen ar merge sa-i bage plicu' in buzunar unuia ca Fatuloiu, la el in birou, la el la serviciu, unde in mod sigur e ascultat si e cu martori? CUM a intrat la Fatuloiu, a cerut audienta ca sa vorbeasca despre pepeni si domnul chestor nu a stiut de ce vine? Nu, doamnelor si domnilor, incep sa cred ca de fapt cel pandit de DNA a fost Fatuloiu, insa, cineva l-a prevenit in ultima clipa pe acesta din urma. Ii las pe altii sa speculeze cine a fost acel "cineva". Realizati ca, cu un milion de euro spaga, dosarele lui Chelu NU ajungeau la DIICOT, nu?

3 comentarii:

  1. Lucrul cel mai ciudat, este ca scandalul a izbucnit la nici 3 zile, de cand Base a declarat ca politia protejeaza mafiotii. Deregula, cand face declaratii de-astea,chiar se intampla ceva.

    ps - "baietii veseli vor actiona denuntatorul in instanta"? hm, poate baietii destepti, ca aia veseli danseaza pe ymca :D

    RăspundețiȘtergere
  2. nu inteleg de ce nu au fost destituiti toti acesti cacanari implicati in acest scandal desuet? de ce se tot asteapta demisiile lor, cand se stie ca foarte putini romani apartin regnului vertebrat...basescu tot o arde ca el nu accepta si e tipul activ...in locul lui ii dadeam afara in suturi....

    la mine pe blog discutam despre NATO sau NATOrskaya?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe mine m-a surprins momentul acestui flagrant. O coincidenţă cel puţin interesantă...

    RăspundețiȘtergere