miercuri, 17 noiembrie 2010

cinshpelasuta!


Cinshpelasutaaaa! Atita vrea sa ne "dea" guvernul! Celor care sint bugetari, bineinteles. Sau mai precis, PINA LA.
***
Babeste, fata de anul 2009. S-au taiat sporuri, s-au comasat cele ramase cu salariul de baza, si s-au mai taiat 25%. In asa fel incit taierea reala sa ajunga la peste 40%. Si acum se ofera acel pina la 15%, ca premiu de consolare, ca deh, se vrea sa "traim bine".
Ce sa intelegem noi, ca oameni de rind din asta? Pai e simplu. Ca a fost nevoie de un anume procentaj de undeva, ca sa se acopere un alt procentaj, altundeva. Asta e clar ca ochiu'.
Acuma, m-am tot uitat, ca boul, pe ici pe colo, sa vad si eu cam pe unde ar trebui sa mearga ce s-a luat. Si ce observ eu?
Observ ca nu s-a umblat deloc la cheltuielile mari. Ba poate s-a umblat, dar cu grija ca umblatul sa fie doar la cele utile. Cele inutile au crescut, s-au inmultit si au persistat.
S-au dat afara puhoi de bugetari. Dar, in locuri bine tintite, s-au angajat altii. Cu ale caror salarii pot jura ca se cheltuie aproape cit s-a economisit cu cei dati afara. Deoarece s-a mai angajat o tura de sefi. Acusi o sa ajungem ca Armata, pe vremea impuscatului: un general la doi soldati.
Si, desigur, contractele cu statul, asa cum sint si fara a se clinti nimic de acolo, prospera chiar.
Evaziunea e in floare.
Infractionalitatea creste.
Si se pregatesc noi "reforme" de gen.
***
Incotro ne indreptam? Pot jura ca nici numarul bugetarilor, dat de catre guvern, nu e real. Si, mai ales, numarul somerilor. Spilul a fost o crestere a muncii la negru, de fapt? O scadere a cheltuielilor cu forta de munca, la nivel national?
***
Imi pun o intrebare de bun simt: CE se va intampla in 2012, cind oamenii acestia nu vor mai primi nici somaj?
Deoarece:
Actualul guvern ar da orice numai sa nu se dezvolte mediul de afaceri, nu in sensul de a avea nevoie de mai multi oameni.
Ar da, din nou, orice, pentru ca oamenii sa fie in continuare jefuiti de bani, chiar si daca NU au venituri.
Si, mai ales, ar savarsi orice infractiune, orice abuz doar ca sistemul sa ramina , inghetat, asa cum e. Adica voi platiti cind vrem noi, noi platim cind vrem noi. Voi respectati legile noastre, noi respectam legile noastre.
Ce e al meu, e doar al meu, ce e al tau, e doar al meu.
Asta e definitia guvernului Boc.
***
Ma uitam la recentele valuri facute in Politia rRomana. Desigur, pentru iarna care vine, nu isi permite nimeni oameni dubiosi ca si fidelitati, in functii de gen, nu? Semnalul a fost dat deja: se pare ca e mai important si de capatai pentru democratie sa nu deranjezi Presedintele, decit sa iti exprimi parerea liber. Si, desigur, sa ai oameni pregatiti sa reprime orice "deranj" de gen, nu e asa? In ce tara Europeana ati mai vazut ca demiterea unui sef general al politiei sa fie ceruta pentru ca NU a impiedicat niste angajati ai sai sa manifesteze? Si sa se puna problema strict de manifestari la geamul unui singur om, recte presedintele Republicii?
Desigur, motivele reale sint altele, insa pina si motivarea acestui gest asa cum e ea facuta e doar un imens exemplu de tupeu si nepasare in fata legilor si a bunului simt.
Dar la ce sa ne asteptam, de fapt, de la acesti securisto-politruci?

4 comentarii:

  1. Te rog, adaugi aici linkurile cu informatia din care reiese ca s-au creat posturi de sefi, care incaseaza ceea ce s-a economisit din concedierea bugetarilor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Here you go:
    http://www.realitatea.net/in-plina-criza-guvernul-face-angajari-desi-legea-nu-permite_758425.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu, legea permite asta, dar ce lege e aia, in tara asta, daca se aplica sefilor?

    RăspundețiȘtergere
  4. "Conform dispoziţiilor art. 22 din O.U.G. nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară .... nu se aplică în cazul funcţiilor publice de conducere, funcţiilor publice de conducere cu statut special şi posturilor militare de conducere." Nu pot sa-i dea laoparte pe sefii implantati de partidele de dinainte, asadar creaza functii noi, doar e loc pentru toata lumea buna la cascaval.

    RăspundețiȘtergere