miercuri, 24 noiembrie 2010

Acesti ingeri jegosi care ne "apara" si ce denota prezenta lor in lumea noastra


" (...) Interesant este că una dintre victimele din dosar este chiar Alexandru Fătuloiu, căruia Badea i-a vândut două maşini. Amândouă aveau seriile de şasiu schimbate şi documente falsificate. Valorau împreună peste 100.000 de euro."
***
Hehe, pare-se ca "spaga" oferita de Chelu&acolitii a fost mai de graba o masura reparatorie la o teapa luata de Fatuloiu. Dar sa lasam asta. Sa zicem tot e ok acolo. Eu pun doar o intrebare mica: DE UNDE a avut Fatuloiu bani de masinile alea? Din salariul cel cinstit de politzai? Ok, presupunind ca acest domn a avut banii din surse cinstite... s-a si platit impozit la ei? Apropo de evazionism si de cine ARE VOIE sa fie evazionist?
De ce pina acum nu a verificat nimeni averile "cinstite" ale acestor specimene? Oameni cu posesiuni care pe alocuri ajung la sute de mii de euro, in conditiile in care sint prima generatie de la opinca, cu sotii casnice? Ma amuza si acum amintirea gutzanului prost numit Soric explicind ca si-a facut vila din banii de pe apartamentul parintilor, apartament cotat, probabil la nivel de Tokyo, in supermetropola Piatra Neamt, unde, in rest, un apartament costa cit un cort.
Ieri seara am urmarit cum domnul Spinu de la PDL explica prezenta acestor specimene la varful Politiei Romana prin faptul ca sint acolo din 2008, sau chiar mai de demult. Ok, s-a raspuns, dar... Blaga ce a pazit? E vorba de oameni "de valoare", pastrati de el in functie. Pentru cei ce nu isi aduc aminte, Blaga este un PDL-ist. De frunte. Chiar renumit pentru ce a "facut". Si cit de grozav a fost. Si, probabil strict in interesul PDL, mai e. Acuma pe bune, cit de prost sa fii sa tii in functie un om care scapa explicatii de genul "tradat de ofiteri de la Economic"? Tradat, in ce sens? L-au dat in git? Sau, e foarte probabil sa nu fii prost de loc. Si sa folosesti un om de gen in folosul tau, adica sa faca el treaba murdara, si tu sa iei banii. Ceea ce e mult-mult mai probabil, in contextul actual, si la cum stim toti ca se misca tara asta.
Considerind ca acest mini-cutremur la MAI e un inceput de solutionare a situatiei, ce sa intelegem? Igas, care e in mod vadit pe partea Presedintelui, a inceput o campanie de "fidelizare"? Garda veche din PDL incepe sa scape situatia din maini in favoarea unei Garzi noi, pe directia Udrea-Falca? Desigur, o noua Garda formata din alti "ingeri", fara nici o legatura cu domeniul penalului sau infractiunii, si al caror exponent este un om cercetat penal la aceasta ora, numit Falca, si a unei ministrese renumita pentru mismasuri, numita Udrea? Care, conform bunei invataturi a PSD, isi "fidelizeaza" baza organizatiei?
***
Chiar nu mai exista nici o urma a unui stat de drept in aceasta tara? Guvernul, primul expozant al unei rRomanii cica democrate, incalca lege dupa lege, deja asistam la o luare in deridere a oricarei hotariri in justitie ce vizeaza statul... Parlamentul a devenit asa de inutil incit nici macar Puterea nu se mai poate folosi de el... Prezidentia pare a servi unor interese din ce in ce mai oculte...
Sintem in razboi, dar nu stim?
***
In fapt, ce se intampla, o data cu terminarea Parlamentului si Justitiei, e ca ne aflam in toiul unei dictaturi guvernamentale. Si, din umbra, a uneia prezidentiale.
De ce ne facem ca nu vedem asta? De ce Europa se face ca nu vede asta?
Deoarece ce se intampla acum in Romania e ceea ce se intampla in statele lumii a treia, dominate, in mod clar, de grupuri de interese. Mai precis, se practica pastorirea la singe.
***
Mai putem respira, dormi, defeca si reproduce (de mancat aproape ca nu mai avem bani). Punem pariu ca, o data cu aceasta iarna si astea vor fi impozitate?

Un comentariu:

  1. O şleahtă. Acesta este termenul potrivit. O adunătură de perverşi care - profitând de funcţiile pe care le au - fac în aşa fel încât să nu mai existe nici bun simţ şi nici respect pentru uniformă...

    RăspundețiȘtergere