sâmbătă, 30 octombrie 2010

Troc


Cu prilejul mult-cantatei si demonstratei Mictiuni de Cenzura, au iesit la iveala o multime de trocuri parlamentare. Urmate, evident, de tipicele negatii, "uimiri" si nevinovatii dovedite, sau vinovatii nedovedite. Nimeni, dar absolut nimeni, nu a mancat usturoi. Dar Parlamentul rRomaniei miroase ca o Pizza Calzone. Portarii, a dreq pielea pe ei, si li s-a spus sa nu manince gura lor usturoi inainte de servici...
Peste tot, in toata lumea, au loc negocieri si trocuri de gen, desigur, mai mult sau mai putin grave si au loc intre vertebrate sau, in cazul nostru, intre nevertebrate. Nu e important asta, e vorba de insasi natura politicii, negocierea. Interesanta e moneda de schimb pe care o folosesc la noi ambele parti implicate, adica si opozitia, si puterea. Si anume Functia si Banul Public. Tradus intr-un limbaj al strazii si al scolii vietii, e vorba de accesul la spaga, care vine o data cu Functia, sau cu Banul Public. Desigur, toti zbiara sus si tare ca sint nevinovati. Cei mai cu tupeu ne rid in fata si spun sus si tare un "ei, si? puteti dovedi?".
Mai crede cineva ca nu avem doua Romanii? O Romanie care se vinde si o rRomanie care NE vinde? Pe cine mai mira trocul politic de gen? Cine mai e destul de naiv sa creada ca scopul e unul favorabil tarii? Ei, daca mai exista cineva care crede asta, sa comenteze aici, sa rida o tara intreaga de el.

Un comentariu:

  1. Cred ca inca exista sansa... Si in orice tara politica este arta compromisului... Nu cred ca Presedintele Traian Basescu, pe care ar trebui sa il respecte toti macar pentru ca a fost votat de multi daca nu pentru faptul ca este presedintele tarii lor,vrea sa falimenteze Romania.... NU are de ce... Ca barbat de stat sdi ca om tot ce ar mai putea sa isi doreasca la ultimul mandat este sa intre in analele istoriei...

    Insda daca vine vorbaq de naparcile din PSD, PC si Crin Antonescu atunci cred ca acest lucru este posibil... Basescu se bate cu ei... Dovada?!! Spumele la gura pe care le face media patronata de opozitie si care vad ca afecteaza si ratiunea unor oameni pe care ii consider inteligenti... Ce sa mai spunem de omul de la tara?!!!

    Repet inca o dataL INTAI SI INTAI TREBUIE SDA TERMINAM CE NU AM TERMINAT IN 1989. NU PUTEMN ASCUNDE GUNOIUL SUB PRES. DUPA ACEEA NE PUTEM GANDI LA PARTEA A DOUA. ORICUM AR FI BASESCU ESTE UN PAS INAINTE. MIC, DAR UN PAS INAINTE TOTUSI. SI ACUM MOMENTUL ESTE COMPLET NEPOTRIVIT PENTRU A DA APA LA MOARA CADABRELOR INTRATE IN PUTREFACTIE NUMITE GENERIC SI OPOZITIE. cINE FACE ASTA NU A INTELES SI NU A INVATAT NIMIC, ABSOLUT NIMIC IN ULTIMII DOUAZECI DE ANI!!!

    IAR TARA NU ARE DECAT SA RADA DE MINE. pROSTU` NU E PROST DESTUL DACA NU E SI FUDUL. iAR STAREA JALNICA IN CARE ROMANII, DUPA CE AU LUAT DECIZII CONTRARE CELOR PE CARE LE-AM CONSIDERAT EU POTRIVITE DE DOUAZECI DE ANI INCOACE IMI DA DREPTATE! 100%!!!

    RăspundețiȘtergere