vineri, 15 octombrie 2010

Stimulentele. Si distributia lor in natura. Natura scarii ierarhice, evident.

Hmh. Liderul sindical Liviu Pop a publicat aceasta foaie pe blogul personal. Ar fi interesant de aflat CIT de autentic este acest document. Pare a avea serie si numar de inregistrare, deci ar putea fi gasit destuld e usor, la minister. Intrebarea e: o va face cineva...? Daca o va face, va fi luat la intrebari in mod serios Vladescu, sa aflam si noi in baza caror dovezi a lansat acest document?
Finantele sint un domeniu in care se lucreaza cu bani, si se pot comite mult prea usor abuzuri in scop de foloase necuvenite. Ca de obicei, pe plaiurile noastre, in pozitia de-a abuza, si, automat, de-a beneficia de abuz sint plasate persoane alese cu atentie, care sa redistribuie foloasele necuvenite mai sus, in scop de-a feri sefii de eventuale raspunderi, si de a aduna pentru ei diverse spagi. Providentialul intermediar. Sistem consacrat in unele domenii, de fapt, cam pe oriunde se pot da amenzi, ca de exemplu Vama, Politia de Circulatie, si toata haita de "Garzi" create dupa Lovilutie. Cei ce au fost studenti stiu cum devenea treaba cu "asistentul" profesorului universitar, ca sa dau un alt exemplu simplu.
***
Oare exista cineva, din toata enorma clasa politica rRomana, dispus sa dea pe fata si sa ia atitudine impotriva acestui sistem? Ma tem ca nu. E mult prea impamantenit si institutionalizat sistemul ca sa poata fi atacat de cei ce ar fi in masura, in acest moment. Si asta nu din cauza lipsei cailor legale de-a o face, ci din cauza implicarii factorilor de decizie tocmai in acest "sistem".
Oare de ce nu se oficializeaza spaga? Daca Boc ar face asta, si ar impozita pe masura, s-ar aduce niste sume halucinant de mari la buget. Iar eu as fi primul care sa il laud. Insa, nu o va face. Oare de ce? El e primul factor de decizie. Sa tragem, oare, concluzia care se impune?
***
Toti stim ca cu Spaga potrivita, misti absolut orice in tara asta. De la administratorul de bloc, pina la Procuratura, in cazuri penale. La noi pina si Dumnezeu poate fi spaguit, prin intermediul popilor. Pai atunci, ce ar fi sa o dam pe fata, si sa schimbam si denumirea tarii, din Romania in Spagia? Asa ar fi totul frumos si clar. Ar sti si potentialii investitori la ce sa se astepte, oamenii ar sti ce au, si toata lumea ar fi fericita. Nu ar mai fi greve, nu ar mai fi criza sau saracie. S-ar institutionaliza complet lacomia unui stat de doi lei, iar ramasul sub umbrela lui ar fi o chestie de optiune personala. Am avea spagi de dat pe iesitul din casa, pe tras aer in piept, pe dreptul de-a sofa, pe nasteri, si pe mai orice se poate lua ceva. Am demonstra ca economia poate functiona pe baza circuitului spagii in natura. Precum apa. Si am fi invidiati de o lume intreaga. In nomenclatorul meseriilor, s-ar introduce frumoasa meserie de Spagar. Si nimeni nu ar mai fi in trista pozitie de somer.
Spuneti si voi, nu ar fi frumos?

Un comentariu:

  1. nu cred ca are careva curaj sa umble prin musuroiul asta de termite agresive de la finante...ei atat cer, stimulente peste stimulente, munca mai putin ca deh ash e la stat, salariul tot vine la sfarsitul lunii indiferent de cat de mult ai muncit..
    la mine pe blog o alta idiotenie marca Victor Prostescu: "Românii din diaspora au votat ca răul să rămână în țară. O răzbunare pe cei care n-au plecat"

    RăspundețiȘtergere