vineri, 24 septembrie 2010

Suspendarea Presedintelui. Un vis. Sau nu.




Se vehiculeaza tot mai des, dinspre polul rosu-albastru al politichiei rRomane, suspendarea Basescului presedinte Roman. Intr-un efort comun de accensiune la ciolanel, din nou, PSD si PDL pare-se ca isi dau mina pentru destituirea Marinarului Vesnic. Cel Pontos argumenteaza militieneste, in stil Procuror, cu chestii penale, pe barba actiunilor Robertei Anastase, aceasta Dr. Fraud al PDL. Crinutz, ca de obicei, nu argumenteaza. Doar vrea si el. Mai stingher asa, deoarece Ponta inca nu a atins gradul de eruditie al lui Gionel. Nici macar in PSD parerea ca Basescu ar trebui suspendat pe baza actiunilor Anastasei, nu e unanima. Bombonel de exemplu, ar prefera o suspendare pe baza de refuz a anticipatelor. Culmea e ca are dreptate. Boborul s-ar putea sa se supere daca nu e lasat sa voteze, dar s-ar putea sa-i placa un mic abuz si sa voteze contra suspendarii. Haios e ca totul e un mare talmes-balmes, nimeni nu stie cu precizie nimic, nimeni nu ia in serios, de fapt, nimic. Momentan, maraielile sint pastrate dupa gard, vocale, dar tot la stadiul de amenintare. Gardul inca rezista.
In timp ce PSD latra la luna, PNL a si pregatit un mic guvern. Desigur, nu i-a rugat nimeni, nici macar din interiorul propriului Partid, sa fac asta. Mai mult, se pare ca nu toata lumea de acolo a si stiut de asta, sau a fost consultata. Si sa mai ziceti ca Preputz Antonescu nu a invatat nimic de la Marinar. Ba se pare ca partea cu impusul si-a insusit-o minunat. Noroc, insa, ca e vorba doar de un guvern-fantoma, deci fictiv. Mare pasiune pe aceasta pana-in-cur de la PNL, numita Crinutz, pentru chestii din umbra, "from the behind", cum s-ar zice. Ma face sa-l aseaman cu cei care confunda Travian-ul cu viata reala.
***
Ok, dar ce folos pentru noi suspendarea lui Basescu? Absolut nici unul. In cel mai bun caz, am inlocui pe Tanda cu aceeasi Tanda, dar mai cu tupeu, dupa victorie. Aici poate fi un clenci: o data dat jos Marinarul, nu ar mai avea voie sa catindeze, conform ideii ca avut deja doua mandate. Discutabil, insa sa nu uitam nici un moment ca ne pregatim de o modificare a constitutiei. Insa nu vad vreun catindat PSD sau PNL la acest post. Ma refer, unul care sa inspire incredere macar cit-de-cit pina si propriilor partizani. Iar noi am plati, din nou si inca o data, tot spectacolul. Nu ar fi mai simplu sa silesti PDL-ul si pe Cocalar sa isi faca treaba? Ca il vad foarte preocupat cu ironii si bancuri proaste, cu demagogii, sau cu insulte, numai cu ce trebuie sa faca un presedinte nu.
***
Indiferent daca ne convine sau nu, insa, PSD si PNL isi vad de treaba, ca, pina la urma, pentru tevatura si costuri ei nu vor plati, ci doar contribuabilii. Ce ar putea face, o data ajunsi la putere? Nu zic nu, PDL cica reformeaza. Ca, as usual, a ales cea mai proasta varianta de-a o face, e doar chestie de amanunt. Ce ar face ceilalti doi? Ar continua ce a facut PDL? Hmh. Nu stiu. Ar alege alta cale? Asta nici atit nu stiu. Si atunci? Ar imprumuta si mai mult doar ca sa iasa din rahat pe urmatorii doi-trei ani? Ma tem ca da. Ar fi cel mai comod lucru pentru oricine, cu asta ar inchide gura prostului si ar putea sa isi vada de ale lor in liniste. Ce ar urma unei decizii de gen? Pe ce politician il intereseaza urmarile, la noi?
***
Avem o clasa politica de tot rahatu'. Nu credeti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu