joi, 9 septembrie 2010

Iesirea Marinarului in public, la Tevere


Aseara am fost din nou incantati de tonul nobilului nostru Presedinte ot Murfatlar, de data aceasta la TVR1, si de incantatoarele lui calcule economice. A vorbit molcom, usor condescendent, cu un aer de "ei, erau niste diletanti, acolo", si multe multe sfaturi, punctate de aduceri aminte referitoare la vremurile de aur cind, sub stapanul sau si al vodcilor, Vacaroiu, a fost facut ministru, iar celebrul caltaboshar si tzuicar Remes ii dadea pe mina exact atitia bani citi avea nevoie muschii lui marinaresti sa strice, fara folos, evident. Intr-un cuvint, a zis multe prostii, a zis si lucruri adevarate, dar multe tupeisme tipice. Unul din ele, desi nu pare asa, suna cam asa:
"Acel venit minim garantat, care a facut ca în mediul rural să nu mai găseşti un om dispus să meargă o zi la cules sau sapă, trebuie eliminat sau dat numai acelora care chiar au nevoie de el".
Hehe, domnule Presedinte, cred ca dupa dumneavoastra rRomanii ar trebui sa lucreze in mine de uraniu strict pentru a avea onoarea de-a plati taxe statului, care, evident, sub destoinica dvs. obladuire, sa nege orice drept platitorilor. Despre salariu... ce, nu iti ajunge ca muncesti? Mai vrei si bani? Las' ca iti platesc dreptul de-a plati la doctor. Ce tupeu... adica cum, nu iti ajunge!?! Nu pot sa nu imi imaginez bucuria provocata de aceste vorbe unora din cei ce lucreaza la privat. Festival mare, Marinaru' iar a dat o palma bugetarilor! Insa toata lumea uita ca eliminarea salariului minim o sa puna in situatii mai jegoase angajatii de la privat, decit pe cei de la buget.
Domnule Presedinte, pe cind reduceri de personal sau salarii bazate pe competenta? Ce spuneti? In alta viata? Of, macar am aflat si eu cum sta treaba...
***
Doar un bou incaltat nu isi da seama ca taind salariile minime, si asa firave, deci spulberind valoarea muncii, in fond primele care vor suferi vor fi vanzarile. Implicit taxele. Explicit statul. Oare nu stiu, nu inteleg, sau, pur si simplu asta doresc?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu