joi, 16 septembrie 2010

Ghici cine ramine la cina?




Nu, nu va pun sa ghiciti cine vine la cina. Dar, va pot spune cine RAMINE la cina. La prinz. Chiar si la micul dejun, poate si la tigara de "dupa". PDL pregateste o lege care sa "atinga" posibilitatile de suspendare a Presedintelui Ales De Toti. Nu as fi crezut, daca nu as fi vazut scris. O sa ma intrebati la ce foloseste asta PDL-ului. Nu foloseste. Dar spune multe despre ce e de fapt PDL-ul, si si mai multe despre relatia PDL-Basescu. Enorm de multe spune, insa, despre Basescu, si mitomania sa legata de republica preferata de el, adica cea "semi-prezidentiala". Hmh. Sa inteleg ca se referea la o republica in care domina un presedinte, printr-un partid docil? Uite cum un rRoman Maro DE Murfatlar redefineste Statul de Drept. Poate vrea sa il transforme in Statul de "Drepti!" Sau poate va trebui redenumit in "Staulul celor Drepti"... Sa conditionezi suspendarea Presedintelui de optiunea a 50%+1 dintre ALEGATORI, adica cca. 9 milioane de oameni, e...hilar, in conditiile prezentei la vot de la noi. Sau poate nu e de loc de ris, ci de plins. Iar asta de fapt e ceea ce nu vrem sa recunoastem, un frumos inceput al unui stat totalitar, prezidential.
Vechea vorba ca "vom fi din nou ce am fost, chiar mai mult de atit" se dovedeste reala: nici macar Iliescu, in eterna lui imputiciune Sovietica, nu a avut curajul sa faca democratiei unele din chestiile facute, senin, de Marinar. Inca o data: "revizuirea" Constitutiei, dupa un model Basescian, va fi pe cit de "interesanta", pe atit de semnificativa. Sa nu spuneti ca nu sinteti preveniti. Si pe cit pariem ca va fi trecuta prin Parlament EXACT cind se va urla cel mai tare pe cazul Vantu?



Un comentariu:

  1. Băieţii ăştia pun tot timpul câte ceva la cale. Nici nu pot să doarmă din această cauză. Parcă îi şi văd aplecaţi şi cu cearcăne la ochi, ducându-se repede la Băsescu pentru a-i da raportul...

    RăspundețiȘtergere